merhaba... ben ingiltereye gitmek istiyorum şöyleki orada kız arkadaşım var neredeyse 2 senedir birlikteyiz kendisi ingiltere vatandaşı geçen sene türkiyeye geldi ve 2 hafta sonra tekrar gelicek biz artık bu şekilde yürütmek istemiyoruz bu nedenle vize hakkında bilgi almak istiyorum hangi vize adı altında gidebilrim o buradayken birlikte konsolosluğa gitmemiz yararlı olurmu? bilmiyorum tek düşündüğüm gitmek istediğim daha fazla yapamıyorum bu çok zor bişey öğrenci vizesi aurpair yada başka ne olursa olsun lütfen yardım edebilrimisinz. fakat kısa bi araştırmamdan sonra bunun çok zor olduğunu kaldiki benim durumumda olan birisi için neredeyse imkansız olduğunu gördüm yaşım 22 askerlik tecilli ve devlet dairesinde görev yapmaktayım inanın çok kötü durumdayım lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz bilgilerinizle... en azından kısa bi fikir bile olabilir. çok teşekkürler iyi günler dilerim.
senin durumunda biçok insan var. soyle bir yol var: paran çıkısıyorsa 6 aylık bir dil okuluna kayıt yaptır (british council onaylı) bunu bir aracı kurum vasıtasıyla yap, arkadaşını kesinlikle karıştırma. örenci vizesinde ingilterede tanıdıın olması avantaj deil red sebebidir. 6 aylık örenci vizesi çalışma izni verir. orda 6 ay sonra çok ucuz okullara kayıt yaptırarak vizeni uzat. 3 sene çalışma izniyle orda durunca vatandaşlıa başvurma hakkın doğar. ama bu illegaliteye kayan bir yoldur. bunu yapanların var ama riskli, ayrıca basta para lazım.
diğeri turist vizesiyle git, ama kacak yasaman gerekir.
evlenme secenei ise aynı sekilde zor. zira evlenebilirsin ama ondan kaynaklanan oturma iznini almak icin turkiyeye donmeli ve onun vizesine basvurmalısın. bu vize ise sadece 1 senelik halihazırda oturma izni olanlara verilir ki basaa donmus olursun.
bunlar benim bildiklerim. yanlış olabilir. sadece bu yazılanlara bakarak birsey yapma illegal yollara da basvurma bence. daha zor duruma dusebilirsin.
Anladım çok sağol verdiğin bilgiler için inan azda olsa beni memnun ettin... peki şuan akla en yatkın olan dil kursuna yazılmak ve benim bu konu hakkımda fazla bilgim yok yani arkadaşlar arasında bu konu hakkında daha fazla bilgisi olan varsa konuyu açabilirmi lütfen....
1.kursa yazılmam için öğrenci olmam şartmı?
2.kayıt için herhangi bir sınav yada vb.?
3.ortalama maliyeti ne olur
4.ilk olarak nereden başlicam ve bana önerebileceğiniz bir dil kursu adresi varmı?
çok sağolun tşk.
1. öğrenci olman şart değil
2.sınav yok
3.sitedeki okul arama motorunu kullanarak detaylı bir hesap yapabilirsin
4.british council onayı olsun bu en önemli kıstas, aksi taktirde vize verilmez. bazen british council onaylı olsa da fason gözüken bir okul aynı şekilde vizeye zeval getirir
bence kendi başına yapma, danışmanlık hizmeti al. zaten onlar ücretsiz oluyo