İngiltere'de Master İngiltere'de yüksek lisans... Kim hangi tezi yazıyor?

Seçenekler Stil
Alt 27.03.2010   #1
physicst
Çaylak Üye

Yazılar: 12
lütfen okyunuz !!

merhaba arkadaşlar ben istanbul üniversitesi fizik bölümü son sınıf öğrencisiyim ve son bir yıldır ingiltereye takmış durumdayım edinburgh university yada queen mary university de master yapmak istiyorum fakat malumunuz belli bi yaştan sona ana baba eline bakmak hoş olmadığından masrafımı kendim karşılamak istiyorum acaba orda hem çalışıp hem master yapma şansım varmı? bu ikisini bi arada yürütebilmiş arkadaşlar varmı? bu adını verdiğim okullar hakkında malumatı olanlar varsa sizce masraf ne kadarı bulur (yurt veya oda dahil) ? bide ben ing kursuna gidiyorum int seviyesindeyim acaba yeterli olurmu? hangi sınavlara girmeliyim?cevap yazarsanız çokkk sevinirmm....
physicst isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.03.2010   #2
Cem Doğan √
Üye

Yazılar: 94
Onceden Is ayarlamadan ben sahsen gelmenizi tavsiye etmem , fakat kucuk part time bir is olursa en azindan bi nebze olsun ihtiyaclarinizi karsilayabilir , ikincisi ingilterede master bence cok mantikli gozukuyor , zaten yanlis anlama da Master ini burda tamamladiktan sonra bi daha doncegini zannetmiyorum ( yasanmis orneklerden alintidir ) fakat temel konu , Dil konusu , burda iletisiminizin iyi olmasi gerekli , mesela istanbulda yildiz teknik universitesinden mezun olup da burda lokantada mangal yelleyen arkadaslarim olmustu , iletisim , size destek verecek birisinin KESINLIKLE olmasi , ve Sans ile Para burda tutunabilmenin temel prensipleri gibi gozukuyor , is konusuda umudunu kirmak gibi olmasin ama gercekten kolay degil , onceden bir tanidik vasitasi ile biseyler ayarlamaya bakmalisin , cunku acik soyluyorum , is ayarlayamazsan ben sana en fazla 3 ay veririm , cunku sartlar gercekten agir , disardan gozuktugu gibi degil , sizde bunun zaten farkindasinizdir , cok iyi arastirma yapmalisin kardes , Bol Sanslar
Cem Doğan √ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.03.2010   #3
nescum
Üye

Yazılar: 76
Kesinlikle Edinburgh.
Ben aşık oldum o şehre
Master konusunda çok doğru düşünüyorsun, gerçekten bir yaştan sonra ailenin eline bakmak hoş olmuyor.
Umarım istediğin gibi bir iş bulursun, gelmeden de bir şeyler yapıp bir miktar para biriktirirsen iyi olur. Çünkü kalacak yer çok pahalı, onun dışında yemek ucuz falan da idare edersin ama en çok para kalacağın yere gidiyor
nescum isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2010   #4
physicst
Çaylak Üye

çokk teşekkür ederim kesinlikle haklsınız bi birikim yapmalıyım bu hem maddi hemde dil falan ne yazıkki orda tanıdıklarım yok americada var bende orayı katiyetle istemiyorum bakıcam duruma artık saolun cvplar için...
Alt 28.03.2010   #5
adem53
Üye

Yazılar: 69
Neden Amerika'yı istemiyorsun ? Üstelik yakınların da var.
adem53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.03.2010   #6
physicst
Çaylak Üye

ya hem amerika çok uzak yakınlarımın bulunduğu yer denvır ve o da çok uzak bi kısmında amerikanın, ingiltere benim için daha ideal hem yakın hemde ben ingiltereyi çokk istiyorum orda fizikle ilgili istediğim master programı var(particle physics)
Alt 03.04.2010   #7
physicst
Çaylak Üye

Smile

bişey dicem aklıma bişey daha takıldı acaba okul fiyatları peşinmi veriliyo?
Alt 14.04.2010   #8
macintosh
Kıdemli Üye

Yazılar: 102
İlk kayıt aşamasında %15 gibi bir kısmını, Eylül ayında eğitime başlamadan eğitim ücretinin bir %15 kadarını daha verirsin, geri kalanını 5-6 taksit yaparlar.
Toplam masrafını düşünürken okulun yurdunda kalmayı düşünme. Hem maliyeti çok fazla olur hemde belli bir yaştan sonra yurt hayatı sıkabilir. İngiltereye gitmeden öğrenci evinde (ki üniversitelerin öğrenci evleride var) yerini ayarlarsın, konaklama masrafın yarı yarıya düşer.
macintosh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil