merhaba aranıza yeni geldım ingiltereye 1 ay oldu gelelı fakat ben turkıyeyi özledim bile benım sormak isitedigim konu su ben burada bebek dünyaya getirmek isitiyorum
1 cıfte vatandas olur mu?
2 burada dogdugu için maaş baglanıyor mu?
lütfen bunları bılıyorsanız benım için cok iyi olacak
bu benım ingiltere kalmam söz konusu
Dogacak bebegin cifte vatandasa sahip olmasi icin anne yada babanin ingiliz pasaportuna sahip olmasi ya da ayni sekilde ciftlerden birinin indefinite(sinirsiz oturum)vizesine sahip olmasi gerekmektedir.Eger anne ve baba bu iki ozellikten birine sahip degilse dogacak bebek ingiliz vatandasi olamaz.Devletten yardim da ayni sekilde National insurance number sahibi oldugunuz zaman saglanabilir ki sirf calisma izni ile gelir ve bebek dogurursaniz vatandasliga hak kazanmayan bir bebege devlet para baglar mi orasi da mechul ama sadece bebek dogurarak Ingilterede kalabileceginizi dusunmeyin.Ingiliz yasalarina gore bir cocuk 10 yasina gelene kadar nerede yasarsa yasasin o ulkenin sartlarina uyum saglayabilir diye dusunulur o yuzden de bebeginde sizin de sinir disi edilme olasiligi cok yuksek.
selam arkadaşım.iyi hoş her şeyi anladıkta neden maaş.yoksa çocuktanmı kazanmayı düşünüyorsun.kemal sunal misali.sakın söyleidkleri yalnış anlama bu söylentilerin zoruma gitti sadece.seviyorsan orda kal ve katlan sevmiyorsan çık gel.hem kendin diyorsun türkiyeyi özledim bile özlemek demek özlenen yerde olmak demek orda olmak istemiyosun dmekki.çık gel ülkene o zaman.eğer orda kalacaksanda şayet bir türk gibi türk ol.oranın vatandaşlığınıda al ama türk ol yinede.içindeki düşüncen ney bilmiyorum ama bir türke beb maaşı sorusu hiç yakışmıyor.allah yardımcın olsun.evet alırsın vatandaşlığı torpilin varsa çifte vatandaşlıkta alırsın ama bence düşündüğümü düşünüyosan hiç deneme
maas ıstemesı anormal bırsey degılkı sonucta bebek ıcın ıstıyor olabılır zaten az verıyorlar sut parası sayılır tum dunyada var bu bakıcaklar tabıkı ama sankı maas vermıyorlarsa dogurmayacagım der gıbı olmus bu ılgınc tabı
arkadaslar ben oyle anladım artık siz ne anladınız bilmiyorum.eger gercektende istenilen maas cocuk icin ise gercekten pardon.ben sadece senin yazı ve hitaplarına dayanarak algıladıklarımı yazdım.allah yardımcın olsun