Şehirler Yaşadığınız veya gelmeyi düşündüğünüz şehri anlatın? Orada başka kim var? İngilterenin şehirleri hakkında her şey...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Şehirler »

Lütfen birazcık yardım, bilgi, yorum :)

Seçenekler Stil
Alt 16.07.2010   #1
zeynep.s
Çaylak Üye

Yazılar: 3
Lütfen birazcık yardım, bilgi, yorum :)

Merhaba arkadaşlar,

Ben Zeynep, aranıza daha az önce katıldım. Umuyorum yanlış bir yere konu açmamışımdır. Neyse hatalıysam yavaş yavaş öğreneceğim nasılsa

Arkadaşlar, ben kısa bir dönem içerisinde, İngiltere'de ingilizcemi de geliştirme amaçlı ve ileride orada bir hayat kurup kuramayacağımı test etmek amaçlı bulunmayı planlıyorum. Sizlerden öğrenmek istediğim, bana önerebileceğiniz yerler nerelerdir? Hangi şehirlerde modern ve aktif bir hayat yaşayabilirim?

İlk aklıma gelen elbette Londra, orada yaşam nasıl? Kendi başıma bir dairede kalıcak olsam nereleri tercih etmeliyim?

Bir de özellikle Hampstead hakkında bilgi alabilirsem çok sevinirim. Orada kalabilir miyim? kalabilirsem nasıl ihtimallerim olur? tavsiye eder misiniz? yaşam nasıl?

Bana üşenmeden ve gerçekten objektif bir şekilde, yardımcı olabilecek bilgilendirebilecek kişiler var mıdır aranızda acaba ?

Her fikre tabiki açığım kendi nedenlerinizle hangi şehri neden uygun gördüğünüzü anlatabilirseniz çok sevinirim gerçekten.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Herhangi bir bilgi bile çok önemli, lütfen güzel yorumlarınızı esirgemeyin.

İyi günler diliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.

Konu zeynep.s tarafından (16.07.2010 Saat 18:29 ) değiştirilmiştir.
zeynep.s isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.07.2010   #2
cinfikrim
Çaylak Üye

Yazılar: 28
Alıntı:
zeynep.s´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar,

Ben Zeynep, aranıza daha az önce katıldım. Umuyorum yanlış bir yere konu açmamışımdır. Neyse hatalıysam yavaş yavaş öğreneceğim nasılsa

Arkadaşlar, ben kısa bir dönem içerisinde, İngiltere'de ingilizcemi de geliştirme amaçlı ve ileride orada bir hayat kurup kuramayacağımı test etmek amaçlı bulunmayı planlıyorum. Sizlerden öğrenmek istediğim, bana önerebileceğiniz yerler nerelerdir? Hangi şehirlerde modern ve aktif bir hayat yaşayabilirim?

İlk aklıma gelen elbette Londra, orada yaşam nasıl? Kendi başıma bir dairede kalıcak olsam nereleri tercih etmeliyim?

Bir de özellikle Hampstead hakkında bilgi alabilirsem çok sevinirim. Orada kalabilir miyim? kalabilirsem nasıl ihtimallerim olur? tavsiye eder misiniz? yaşam nasıl?

Bana üşenmeden ve gerçekten objektif bir şekilde, yardımcı olabilecek bilgilendirebilecek kişiler var mıdır aranızda acaba ?

Her fikre tabiki açığım kendi nedenlerinizle hangi şehri neden uygun gördüğünüzü anlatabilirseniz çok sevinirim gerçekten.

Bende eylül sonu gibi gideceğim,ve benimde amacım seninkisiyle hemen hemen aynı,önce dil öğrenme sonra yaşanıp yaşanamıyacağına karar vermek.
Ben de dil okulu ve şehir konusunda inanılmaz kararsız kaldım..
Sonuç olarak Oxford'da 3 aylık yaşamaya,eğitim görmeye karar kıldım.Oxford şehrini düşünmemdeki etkenler,eğitimin orda çok iyi olması,çoğunlukla ingiliz ailelerinin bulunması,şehrin tarihi dokusu,ve tamamen öğrenci şehri olması..Ve Londra kadar karışık olmaması,sonuçta ilk yurtdışı çıkışım olucak Türkiyenin İstanbulu gibi bir yere gitmek istemedim ilk gidişim olacağı için..
Oxford olarak bildiğim kadarıyla bunları söyleyebilirim
cinfikrim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.07.2010   #3
(hüseyin)
Çaylak Üye

Yazılar: 1
sizin için eşimle ğörüşecem eşim londra da öğretmen bende buğün yerleşim vizesine başvurdum umarım şansımız bol olur
(hüseyin) isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.07.2010   #4
zeynep.s
Çaylak Üye

çok teşekkür ediyorum bekliyorum eşinizin fikirlerini

cinfikrim, dediklerini ben de değerlendireceğim
Alt 16.07.2010   #5
murat959
Kıdemli Üye

Yazılar: 126
Alıntı:
zeynep.s´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar,

uzun vadeli yaşamayı düşünüyorsanız özellikle londra derim yaşayanların hemen hemen hepsi yabancı olduğundan bir kaç semt hariç ırkçılık yada yabancılık sorunu yaşamazsınız insanlar daha hoşgörülü hampstead bildiğim kadarıyla kuzey londrada elit,zengin ve güvenli bir bölge chelsea wimbledon waterloo tavsiye edebileceğim diğer bölgeler hampstead pahalı gelebilir zencilerin türklerin yaşadığı mahallelere fazla yanaşmayın ayrıca maddi durumunuzu bilmemekle beraber daire kiralamanız kiralardan dolayı çok zor genelde insanlar od kiralayıp yaşamayı tercih ediyor ancak 1 oda mutfak banyo içinde studyo daireler var onları tercih edebilirsiniz kiraları 600-700 £ bunun dışında essex gibi bölgelerde (güney doğu)aynı fiyata 1+1 2+1 daire bulmak mümkün bu konuda fikir edinmek için www.gumtree.com a bakabilirsiniz bu konuda diğer üyelerinde samimiyetle yardımcı olacağından eminim başarılar dilerim
murat959 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.07.2010   #6
ali85
Çaylak Üye

Yazılar: 19
DİKKAT... rüya sadece 2 hafta!!!

aslında hepimiz aynı hayallerle yollara dusuyoruz. Turkiye de kalmaktansa o hep filmlerde gordugumuz hayatı,çilesiylede olsa çekmeye razı bir sekilde yola cıkıyoruz.

ama bu harika rüya Londra da ilk iki hafta sonunda garip bir kabusla yerini gerçeğe bırakıyor...

En büyük tavsiyem şu ki... gelinceye kadar türkiye de iyi ya da kötü bir iş tecrübeniz olmuştur. Bunlara dahi ben nerdeyim ben bunlari haketmiyorum demişizdir hepimiz.

Kendim adima düşünüyorum 3 lisans ve bir master diplomam olmasina ragmen böyle bir yola çıktım. ve 3. haftamda kendimi bir türk lokantasında et dolabının içinde kurumuş kan temizlerken buldum. ( Kaldı ki şanslıydım,çünkü buradaki en büyük türk restoranıydı) diğerlerini siz düşünün.

burada kendinizi idare edebilmek için haftada en az 200 kazanmanız gerek. çalışma izinlerinin 10 saate çekildiğini düşünerek mantıklı analiz yapacak olursak buradaki müdürler ancak saat başına 20 pound alıyorlar.
bu anlamda baktığımızda ya şansınız döner harika bir ingiliz aile bulur yanlarında kalır ve dadılık yaparsınız ve cep harclıgı alırsınız.

ya da sabah 7 ogleden sonra 2 bulasık temızlık vs. işler bulur okula gıder gelir aksam 9 da kendınızı yatakta bulur ve haftada tek gun ızınle türkiye de bakamadığınız bir sosyal hayatın içinde bulursunuz.

Türkler her yerde aynı... ülkemde sömürülüyordum demeyin az da olsa yasalar vardı...

burda ise o zihniyetteki türklerin yanına bir de yasalar eklenmiş, kemiklerinizi büzüyorlar.

diyeceğim o ki ben hiç pişman değilim ama londrada yaşam kurmak fikri ise bir o kadar uzak.

Ne olur kendinizi zorlu bir yola hazırlayın,ve yapamayacgınızı anladıgınızda mutlaka bir uçak bileti paranız kenarda olsun.

iyi şanslar...
ali85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.07.2010   #7
ReeL
Üye

Yazılar: 30
kesinlikle londra ve tabiki wimbledonn :
ReeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.07.2010   #8
zeynep.s
Çaylak Üye

çok teşekkür ediyorum arkadaşlar hepinizin fikirlerini değerlendiriyorum ve uyarılarınıza dikkat ediyorum. çok yardımcı oluyorsunuz, çok çok teşekkür ediyorum tekrar. herkesi bekliyorum yardıma desteğe.
Alt 17.07.2010   #9
ReeL
Üye

Yazılar: 30
Uzun dönem öğrenci vizelerinde şoook gelişme!!

--------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Arkadaslar,

Ogrenci vizeleriyle ilgili biraz once yetkili bir kaynaktan aldigimiz habere gore yeni bir duzenleme yapildi.

SON DAKIKA HABERI !!!!!!!

INGILTERE'DE YUKSEK MAHKEME (HIGH COURT) , OGRENCILERDE ELEMENTARY YERINE INTERMEDIATE INGILIZCE SARTI ARANMASININ HUKUKA AYKIRI OLDUGUNA KARAR VERDI. BU TARZDA BIR DEGISIKLIGIN HOME OFFICE TARAFINDAN DEGIL, PARLAMENTO TARAFINDAN YAPILMASI GEREKTIGINI BU YUZDEN YAPILAN DEGISIKLIGIN HUKUKA UYGUN OLMADIGINA KARAR VERDI.BU DURUMA GORE ELEMENTARY SEVIYESINDE INGILIZCE SEVIYESINE SAHIP OLANLAR 3 MARTTAN ONCEKI UYGULAMADA OLDUGU GIBI UZUN DONEM VIZE BASVURUSU YAPABILECEKLER.

Konuyla ilgili haber henuz HOME OFFICE UK BORDER AGENCY nin resmi websayfasinda yayınlanmadı

Uzun donem ogrenci vizelerindeki yapilan degisiklikle ilgili rehber kitapcik ve bilgiler henuz HOME OFFICE UK BORDER AGENCY `nin resmi websayfasinda yayinlanmadi.Dolayisiyla su an hala mevcut vize formlari kullanilmaktadir.Kisa bir sure icinde duzenlemelerin yapilarak uygulamaya gececegini dusunuyorum detaylı bilgi http://news.bbc.co.uk/1/hi/education/10569701.stmi
ReeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.07.2010   #10
Palmyra
Kıdemli Üye

Yazılar: 207
Alıntı:
ali85´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aslında hepimiz aynı hayallerle yollara dusuyoruz. Turkiye de kalmaktansa o hep filmlerde gordugumuz hayatı,çilesiylede olsa çekmeye razı bir sekilde yola cıkıyoruz.

ama bu harika rüya Londra da ilk iki hafta sonunda garip bir kabusla yerini gerçeğe bırakıyor...

En büyük tavsiyem şu ki... gelinceye kadar türkiye de iyi ya da kötü bir iş tecrübeniz olmuştur. Bunlara dahi ben nerdeyim ben bunlari haketmiyorum demişizdir hepimiz.

Kendim adima düşünüyorum 3 lisans ve bir master diplomam olmasina ragmen böyle bir yola çıktım. ve 3. haftamda kendimi bir türk lokantasında et dolabının içinde kurumuş kan temizlerken buldum. ( Kaldı ki şanslıydım,çünkü buradaki en büyük türk restoranıydı) diğerlerini siz düşünün.

burada kendinizi idare edebilmek için haftada en az 200 kazanmanız gerek. çalışma izinlerinin 10 saate çekildiğini düşünerek mantıklı analiz yapacak olursak buradaki müdürler ancak saat başına 20 pound alıyorlar.
bu anlamda baktığımızda ya şansınız döner harika bir ingiliz aile bulur yanlarında kalır ve dadılık yaparsınız ve cep harclıgı alırsınız.

ya da sabah 7 ogleden sonra 2 bulasık temızlık vs. işler bulur okula gıder gelir aksam 9 da kendınızı yatakta bulur ve haftada tek gun ızınle türkiye de bakamadığınız bir sosyal hayatın içinde bulursunuz.

Türkler her yerde aynı... ülkemde sömürülüyordum demeyin az da olsa yasalar vardı...

burda ise o zihniyetteki türklerin yanına bir de yasalar eklenmiş, kemiklerinizi büzüyorlar.

diyeceğim o ki ben hiç pişman değilim ama londrada yaşam kurmak fikri ise bir o kadar uzak.

Ne olur kendinizi zorlu bir yola hazırlayın,ve yapamayacgınızı anladıgınızda mutlaka bir uçak bileti paranız kenarda olsun.

iyi şanslar...
Arkadaşa kısmen katılıyorum, kendi iç dünyanızda sağlam değilseniz yada rahat biri değilseniz burada ilk haftanız veya sonrası tam bir cehennem , hiç abartmıyorum ... bende gelmeden kendime güveniyordum ingilizcem fena değildi... fakat burada tr deki ingilizcenizi pek kullanamıyorsunuz ... herşey farklı.. tek başına olmakta çaresizlik duygusunu yaşatabiliyor, 1 hafta oldu geleli daha yeni yeni kendime gelebildim o da ailemin dualarıyla sanırım ...
Gelmeden her ne kadar mücadeleye hazır olsanızda malesef göreceğinizi görüp olacağına varıyor herşey gibi şahane bir cümle kurdum ama buda sanırım benim devrik halimi yansıtan güzel bir devrik cümle oldu good luck
Palmyra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil