eylül ayında ingiltereye 6-8 aylığına dil kursuna gitmeyi düşünüyorum.
ingilizce seviyem intermadiate ve amacım ingilizce seviyemi uluslararası bir sınavdan geçerli bir not alabilecek seviyeye getirip, ingilteredeki kolejlerde management ya da international trade alanında sertifika, diploma programı yapmak, staj yapmak ve dil öğrenirken çalışabilmek.
londrada akrabamız olduğu için londrayı tercih edicem ve dil okulu olarak da yukarıda yazdıklarımı düşünüyorum.
bunlar pahalı kategorideki okullar ve malvern house gibi uygun fiyatlı okullarda var. Eğitim kalitesinin ise farketmediği söyleniyor.bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
hangi okulu tercih edeyim, akademik mi yoksa standart programamı yazılayım.
yardımcı olursanız sevinirim
canim benim bunlar ucuz olan okullar mi !!!! 24 hafta 2810 paund. bide konaklamasi da yok. ohanzi harbiden ohanzi. konaklamayada 110 paund vercen bide haftalik uhhhhhh. hayir bide aile yaninda konaklayip ne yapcan. ben fulhamda oturuyorum ki ii mekanlardan biridir. max. 100 p bomba gibi ev. istediginle kal. herkes zannediyo aile yani deyince hemen ingiliz alienin yaninda kalacak. yok oyle bisey. benim yaninda 1 gun kalabildigim (geceyi orda gecirmek zorunda kaldim) aile brezilyaliydi. en fazla 1 aylik konaklama parasi ver. oda vize de sorun cikmasin diye.
konaklamayı 1 ay alıcam zaten, sonra bakıcaz çaresine.
lsi 30+4 hafta gbp3510
4 hafta hediyesiymiş.
eğitim kalitesi nasıl, değermi bilmiyorum ama fazlada araştırıp kafa karıştırmak istemiyorum.
danışman firmayla başvuru yapmayı düşünüyorum pzt.
vize içinde 1 eylülden sonra sistem değişiyomuş, geç kaldık aslında.
1 eylülden sonraki gelişmeleri görüp ona göremi hareket etsek acaba.
ne düşünüyosunuz?
1 eylulden sonra sistem degisip ne olacakmis sanki. daha mi kolaylasacak hic zannetmiyorum. 3500 paund delirdin mi yaw sen 34 hafta. 4 haftasi bunun hediye olsa ne olur. **** ordan bak orda ucuz okullar var. bence sen danisman firmayla degil vampir grubunla calisiyosun. salla gitsin danisman firmayi. dedigim yere bak eger isine gelirse telefon et onlara. konus anlatsinlar sana nedir ne degildir. ozellikle eskisehir subesini ara asil sahipleri orda. cok bilgili insanlar. bu arada okulun iyisi kotusu farketmez hepsi ayni. rahat ol.
*** biliyorum bursadada şubesi var ama zaten danışman bi firmayla karar vermedim.
ilk başta ef düşündüm sonra malvern house derken lsi olsun dedim.
ciddi fiyat farkı var gerçekten ve lsi, aspect, embassy gibi okullar eski olduklarından dolayı isim yapmışlar ve fiyatlarının yüksekliği buna dayanıyo çoğunlukla.
sonuç olarak uluslararası bir sınavdan belge alıcak olsakda eğitim görüceğimiz kurum iyi bir isim olsun diye düşündüm ve en azından lsiın eğitim kalitesi ispatlanmış.
her ne kadar okullar arasında eğitim farkı bulunmasada ismi bilinmeyen bir okula ucuz diye uzun süreli bir eğitime gitmek bir risk taşıyo. vizede bile sorun çıkarma riski var ama tabi bilemem belki gidince keşke malverne yazılsaydık diyecem bilemiyosun işte.
kafam karıştı artık yani biran önce gitmek istiyorum.
biran once gitmeyi falan dusunme. sen bazi seylerin farkinda degilsin cunku ingiltere de degilsin. insanlarin londraya gelmek istelemelerinin oncelikli nedeni okullarin ucuz olmasi. yoksa bende isterdim diger sehirlere gitmeyi. ama ucuz diye londraya geldim. ben 36 hafta icin 1200 paund odedim turkiyeden. ama ayni okul burdan kayit yaptirdigimda 800 paund. yani demek istedigim. eger bir okula 3500 paund vericeksen londraya gelme. baska sehirlere git. turklerin az oldugu ne bileyim kiyi seridinde olan kucuk sehirlere git. egitim oralarda yani yoksa londra egitim merkezi falan degil bu arada ingiliz konsoluslugu okulun adina degil british council onayina bakar. ben senin yerinde olsam giderim bi danisman firmaya. hic kafami karistirmam. kagitlarini da onlar hazirliyo zaten. nasil bir okul istedigini soylersin onlara. gene diyorum ki dil okuluna bu kadar para vereceksen londraya gelme!!!
calibri'ya %100 katiliyorum....bir de bir sehir onerisi vereyim gecen hafta gittim Brighton'dan falan daha guzeldi Brighton'daki gibi Turk de yoktu bahsettigim yer BATH...Londraya uzak gerci ama nereye gidersen uzak olacak...Dil egitimini boyle bir yerde tamamlayip sonra istersen bir sure de Londra'da yasarsin tabiki...Dil okullari pahali ama egitim iyi ve ingilizce garanti gibi....Londrada cok ugrasirsin..ben param az o yuzden gidicem ama param olsaydi hemen Bath ya da en kotu Brighton'a giderdim..su an gordugum yerler arasinda olduklari icin bunlar...imkanim olursa iyi arastirirdim gerci...
küçük şehir konusunda haklısınız eğitim, ulaşım, maliyet her bakımdan daha avantajlı ama akrabalarım olduğu için londraya yazıldım, tabi memnun kalmazsam, imkanlar beklediğim gibi olmazsa lsi brighton a geçiş yapabilirim.böyle bir hakkım var.
konaklamayı zaten 1 aylık satın aldım.
londrada ucuz olsun diye malvern house a 6 ay ve üzeri yazılıp gitsem okulumu değiştirme gibi bi şansım da olmayacak.
gidip 3 ay ucuz okula yazılma gibi bir imkanımız da yok öğrenci vizesi alamayız.