İngiltere'de dil okulu ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de dil okulu »

Londraya dil egitimine gelcekler icin

Seçenekler Stil
Alt 30.10.2008   #1
tolgaf
Çaylak Üye

Yazılar: 21
Londraya dil egitimine gelcekler icin

Arkadasla selam

Ben yaklasik iki ay once londraya geldim.Okulum,kalcak yerim, vize basvurum vs vs herseyi kendim ayarladim.Eger biraz kendinize guneiniz varsa bole yapin girin okulun sayfasina fiyat listesi isteyin agentayla olan farki gorunce cok sasircaksiniz.sora bir mailla okul hesap detaylarini isteyin ve acceptance letirinizin gelmesini bekleyin odemeden sora sora vize basvurunuz falan kalcak yer isine gelince ben kendim ayarladim okulda milleti goruyorum rezillik ya zone 2 diye gelmis zone 4 5 te kalanlar var.ve o fotograflarda gosterilen yerler hikaye yok ole bisey )) Gumtree denen siteden nasil bir konaklama planliyosaniz herseyi bulabilirsiniz www.gumtree.com villadan yurt odasi tarzinda yerlere kadar...ben bir hafta ucuz bi otelde kaldim 4 gun sora zone 1 de okuluma 10 dkka uzaklikta biyerde bi flat buldum ve acentanin zone 2de bir dandik odaya verdigi fiyata ...

herkese basarilar Allah yardimciniz olsun

bunu bugun acentayla gelenlerin halini gordukten sora yazmaya karar verdim
tolgaf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2008   #2
tolgaf
Çaylak Üye

Yazılar: 21
doru diyosunda bende ingilizce ogrenmeye geldim ve gelirken bende bisi bilmiodum arkadaslarindan yardim alabilirsin belki alileden birilerinden ben ole yaptim ama yok diosan benim param bana fazla bildigin gibi yap ben sadece bugun bi kac kisinin halini gordum okulda

belki gelecek olan arkadaslara bi faydasi olur diye yazdim en azindan kalcaklari yer konusunda hassas olurlar cocugun kalcagi yere holborn yazmislar fakat suan brixton diye en salak ve en pislik bolgede kaliyor
tolgaf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.10.2008   #3
madmax25
Üye

Yazılar: 49
konaklama hakkında

tolga beyin soyledikleri doğru acentalar biraz cinsler okulların internet sayfasındaki okul fiyatıyla acentaların verdiği fiyat çok farklı
mesela acentaya birşey sorduğunuz zaman şoyle diyorlar biz sizden para falan istemiyoruz sadece okul kaydınızı yapıyoruz mesala okul normalde1300 pound ama acenta 2000 pounda yapıyor aradaki fark komisyonu alıyor ....
bunun gibi çok yaşanmalar var
madmax25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.2008   #4
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
bu durumlar hakkında ve böyle şeyler yaşayanlar varsa buraya gideceği okulun süresini ve hangi programa katılacağını belirttsin. İllaki okulun gerçek fiyatını yazan çıkar böylelikle kimse acentalara para kaptırmamış olur. Ayrıca sizden okulun ücretinden ziyade komisyon isteyen firmalardan uzak durun.
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.11.2008   #5
Alderamin
Çaylak Üye

Yazılar: 20
Arkadaslar,
Tolgaf arkadasimizin surecinden dersler cikarmaya bakin.

Bende benzer bir sekilde geldim, Hemen hemen herseyimi ben hallettim. Dil okul kaydimi bir arkadasima yaptirmistim, boylelikle daha ucuza gelmisti
Gercekten TR de bircok kimse bu isten ciddi paralar kazaniyorlar ve karsiliginda verdikleri hizmet cogunlukla sinirli ve yetersiz. Dil okullarida ilk geldiniz zaman size ozellikle ev konusunda guzel kazik atabiliyorlar, Tolgafin de dedigi gibi kurs vasitasiyla bulunan yerler genelde daha pahali oluyor cunku kendileride bu istern komisyon alip nemalaniyorlar !!!!
Kendi isinizi kendiniz hallederseniz daha rahat olur, elbette bazi noktalarda yardim almaniz gerebilir, dil okulu ile yazisma, vize proseduru, ev arama gibi. Bunlari yapabiliyorsaniz kendiniz yoksa arkadaslariniz vasitasiyla halledin, Sagda solda danismanim diyenlere karsi cok dikkatli olun, bir cogu komisyonculuktan baska birsey yapmazlar.

Erkan
Alderamin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.11.2008   #6
Elamet
Üye

Yazılar: 54
marpuc a katılıyorum
kendi danışmanlık firmam bana ne fiyat verdiyse okula gidip bakıorum aynı fiyat bi kere bunu öğrenmek biraz araştırmayla kolay, ayrıca internet denen bişi var sonuçta olumsuz bişi varmı araştırmak kolay, bide danışman firmalar bi hata yaparsa bence bu hatayı öderler, çünkü ergeç tavsiye isteyen birileri çıkacaktır karşınıza, eğer memmunsanız tavsiye edersiniz buda onların işine yarar, diğer durumda en kötü şey kötü reklamdır, o nedenle araştırın derim...
Elamet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.11.2008   #7
senyor
Çaylak Üye

Yazılar: 16
firmalar konusunda söylediklerinizde haklısın bu işi ciddi ciddi yapanlar olmakla birlikte sadece kendilerinin ceplerini düşünenler de son derece fazla bence.bende az kaldı ceplerini düşünenlerin tuzağına düşecektim şanstan vize olayında bir problemle karşılaştımda yırttım. insanlar için başkalarının gelecekleriyle oynamak ne kadar kolay geliyor yastıklarına başlarını koyduklarında nasıl rahat ediyolar merak ediyorum.aslında benden de kaynaklı biraz da yeterli araştırma yapmamışım demekki kesinlikle çok dikkatli ve hassas bir araştırma yapmak gerekiyor birinden dilim yanınca en ufak ayrıntısına kadar bir araştırma yaptım doğal olarak ve sonunda iyi olduklarını düşündüğüm bir firmayı bulmayı başardım ben ne dediysem okul olsun konaklama olayı olsun benim isteklerim doğrultusunda yönlendirme yaptılar daha önceki danışmanım gibi sadece şu seçenek var değilde şu şu seçeneklerimiz var dediler vize problemimide halletttiler banada Londra ya gideceğim günü beklemek kaldı
senyor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil