Merhaba arkadaslar
Bu site sayesinde basvuruda son asamaya gelmeyi basardım hepinize tesekkür ederim .ancak bir sorunum var.kaydımı yaptırdıgım okuldan kabul belgesi bugun postaya verildi.londradan istanbula gelmesi normal posta ile kac gun sürer.ayrıca okulum bana bu belgeleri faksladı.basvuruyu fakslarla yapabilirmiyim.yoksa evrakları beklemem gerekirmi? bu konuda bilgisi olan arkadasların cevplarını bekliyorum.şimdide tesekkürler.
oncelikle kolay gelsin sana caprioli.. Eger mektubun postaya verildi ise haftaya sali gunu eline gecer merak etme tam 1 hafta suruyor mektubun gelmesi. ayrica okulun sana fak gondermesi sadece vize aplication formu doldururken yardimci olur onun haricinde vizeye faks ile basvuru yapamazsin (cunku fotokopi olan mektup, tapu, askerlik belgesi etc. noter tasdik gerektirir bilgin olsun sakin ha vermek istemedigin bir belgeyi fotokopi cekipte belgelerin arasina koyma direk red alirsin ) mecburi beklemen gerekecek mektubun gelmesini sende o mektup gelene kadar tum belgelerini eksiksiz topla mektubun geldiginde hemen evraklarini setura goturursun sorun kalmaz seni anlayabiliyorum bende mektubu beklerken bu heyecani yasiyordum ama heyecan yapma her halukarda geliceksin (vizeni aldiktan sonra) benden sana tavsiye o bir haftalik zamanini ailenle cok cok iyi gecir sonra o 1 hafta keske sunu yapsaydim birazcik daha otursaydim ailemle dersin ufak bir tavsiyeydi
....vizeye faks ile basvuru yapamazsin (cunku fotokopi olan mektup, tapu, askerlik belgesi etc. noter tasdik gerektirir bilgin olsun sakin ha vermek istemedigin bir belgeyi fotokopi cekipte belgelerin arasina koyma direk red alirsin )....
Ben tapuların sadece fotokopisini verdim. Noter tasdiki yaptırmadım. Kardeşimde öğrenci vizesi ile geldi oda tapulara noter tasdiki yaptırmadı... Şanslımıyız yani red almadığımız için
benim vizem ogrenci aupair filan dedil di sadece turist ti ama yinede yazim dedim bende herseyin fotokopisini verdim...hic bi belgede asli olan kagit yoktu walla bende sansliymisim o zman yada turist vizesi daha kolay galiba
Benim okula kayit belgesi ve kalacagim yeri gosteren belgeler postaya verilmisti. fakat vize basvurusu tarihine kadar elime ulasmamisti. Ben de fax lari ile basvurumu yaptim. Birer de fotokopisini almistim yanima. Gorevli orijinallerini sordugunde henuz elime ulasmadi postada dedim. Hicbir sorun cikmadi. Aldim vizeyi.. Boyle kucuk seyleri problem etmeyin arkadaslar
karamsarlik icin konusmayayim ama. ben londraya geleli 1 ay oldu ve vize basvurumu 2 ay once yaptim. okuldan adresime belgenin orjinali gonderildi. gecen gun aileme sordum gelen bisey yokmus. ben orjinaline kalsaydim kara gunlere kalirdim. eger 1 hafta icinde gelmezse kurs ile irtibata gecip kargo sirketleriyle gondermelerini iste. biraz para alacaklardir senden ama saglam olur..
selam arkadaslar
posta 31 . 03 2008 itibariyle elime gecti yanı londra istanbul postası yaklasık 11 gunde geliyor.belki bir merak eden daha olur benim gibi.