Tek otobüsle de olabilir daha fazla otobüsle de, tramvayla da gidebilirsin, metroyla da.. Kısacası nereden nereye gitmek istediğin önemli..
Evet oyster ulaşımda indirim için kullanılır.. Bir nevi akbil mantığı..
Normal oysteri genelde bakkallarda bulabilirsiniz. Dükkanın önündeki oyster etiketi orada dolum yapabileceğinizi gösterir. Genelde buralarda oyster de satarlar..
Öğrenci oysteri için ise dil okulundan alacağınız bir belgeyi doldurup belgenin üzerinde yazan adrese yollamanız gerekli..
Oyster card almak icin ilk alisinda 3 pound charge ediyorsun,iade ettigin zaman karti bu 3 poundunu geri aliyorsun.Bu karti gunluk,haftalik ve aylik olmak uzere degisik periyotlarda charge edebiliyorsunuz.Zone lar arasinda fiyat farkliliklari mevcuttur tabii.Haftalik card charge edersen galiba 13 pound haftaligi istedigin kadar otobuse binebilirsin,yalniz ben hem otobuse hemde trene 1 hafta boyunca binmek istiyorum dersen 30 pound olur.Bu soylediklerim 1-3 zone araligi misalen.Zone yani bolgeyi yuvarlak bir halka olarak dusun.zone1 en ic halka zone 2 bunu kapsayan 2.halka zone 3 bunlarin 2 sinide kapsayan 3. halka seklinde..
tşk arkadaşlar peki normal oyster ile okuldan alacağım oyster arasındaki fark , buradaki gibi mi tam öğrenci yani paso gibi sanırım..
Birde hava alanında satılıyormu bu card , karşılama olmucak kendime başıma gidicem çünkü..
Geleceğin uçak şirketini ve havaalanını bilmiyorum ama misal Easyjet'in Gatwick havaalanından kalkan otobüsleri var. Londra'nın çoğu yerine bu otobüslerle gidebilirsin..
Bunun dışında havaalanlarına raylı sistemle ulaşım da sağlandığı için raylı sisteme bineceğin yerlerde Oyster bulabilme ihtimalin olduğunu düşünüyorum..
Not: Hala karıştırdığım için raylı sistem dedim; tram, tube, underground, tren, metro.. puff