Ulaşım ...

Seçenekler Stil
Alt 03.12.2008   #1
lothlorien
Üye

Yazılar: 76
Londrada Ulaşım

Arkadaşlar bir aksilik olmazsa haftaya Londrada olucaz.Ve gitmeden gerekli bilgileri toplayayım dedim,sonra başımız ağrımasın diye.Bu konuyla ilgili bir iki başlık açılmış ama sorumun tam cevabını bulamadım malesef.9 ay kadar Londrada olucaz(öğrenci olarak),muhtemelende Zone1 de(belki 2de olabilir).Sorum şu ki,Londra içinde ulaşımı hangi kartla(bilmiyorum ne kadar seçenek var)en ucuza getiririz.Oyster kart en iyi ve en ucuz seçimmidir.Bus için olanımı underground için olanımı seçilmelidir,farkları nelerdir.Kartı alırken zone seçimini kendimizmi yapmaktayız,yoksa kartlar zaten zone olarak ayrılmaktamıdır.Diyelimki zone 1 den zone 4 e kadar seyahat etmeyi düşünüyorum,ne yapmak gerekir.Bu kartların student veya normal olarak değişeni varmıdır? vs vs vs.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar.....
lothlorien isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.12.2008   #2
nuttyman
Çaylak Üye

Yazılar: 22
otobus icin en iyisi oyster kullanman.
tren,undergraund...içinde bence day travel kart iyi derim
day travel alırken şuna dıkkat et basında R harfı olanı satın al
(R1356) bu 1-6 zone icin sınırzız gun icinde, birde sabah 9.30 dan sonra satın alırsan yarı fiyat uygulaması oluyor.
16-25 yas arasındaysan young persons railcard cıkarmanda fayda var.raylı taşıtlarda bilet alırken indirimli alıyorsun.

benden bu kadar,takıldıgın yer varsa sor.
nuttyman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.12.2008   #3
lothlorien
Üye

Yazılar: 76
Alıntı:
nuttyman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
(R1356) bu 1-6 zone icin sınırzız gun icinde, birde sabah 9.30 dan sonra satın alırsan yarı fiyat uygulaması oluyor.
16-25 yas arasındaysan young persons railcard cıkarmanda fayda var.raylı taşıtlarda bilet alırken indirimli alıyorsun.

Otobüs için oyster demişsin pekii soracağım şey bu oyster haftalık aylık olarakmı satılıyor yoksa günlükmü vede daha öncede sorduğum gibi zone olarakmı satılıyor,eğer öyle ise birkaç zone u içeren oysterler varmı ve oysterlerin öğrenci veya tam olanı varmı.
Day travel dediğin adından anladığım kadarıyla günlük alınan bir kart,haftalık aylık değil.R harfini ve saat 9.30 olayını hemen yazdım bi yerlere
Bahsettiğin railcard normal card aldığımız yerlerdemi çıkarılır yoksa başka biryerdemi hallediyoruz o işi?
Bu arada cevaplar için çok sağol dostum....
lothlorien isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.12.2008   #4
Zitsi
Çaylak Üye

Yazılar: 14
Alıntı:
lothlorien´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Otobüs için oyster demişsin pekii soracağım şey bu oyster haftalık aylık olarakmı satılıyor yoksa günlükmü vede daha öncede sorduğum gibi zone olarakmı satılıyor,eğer öyle ise birkaç zone u içeren oysterler varmı ve oysterlerin öğrenci veya tam olanı varmı.
Day travel dediğin adından anladığım kadarıyla günlük alınan bir kart,haftalık aylık değil.R harfini ve saat 9.30 olayını hemen yazdım bi yerlere
Bahsettiğin railcard normal card aldığımız yerlerdemi çıkarılır yoksa başka biryerdemi hallediyoruz o işi?
Bu arada cevaplar için çok sağol dostum....
selam bende burda dil okuluna gidiyorum. eger zone 1-2 arasi olucaksa ev ve okul, diğer bölgeler için çok fazla bir ihtiyacın olucağını düşünmüyorum. çünkü hemen hemen herşey bu iki bölgede. benimde okulum 1.bölgede, evim 2.bölgede. haftalık 1-2. bölge arası sınırsız dolduruyorum oyster karda (sanırım 20 pound küsur). ondan sonra otobüs ve undergrounda bu 2 bölge arasında istedigin kadar binebiliyosun. uzun kalıcaksan aylık da doldurabilirsin daha hesaplı olur ama onun için bi form doldurup başvurman gerekli. öğrenci olursan da yine indirimli oluyor. zaten sen herhangi bir undergroundda görevliye sor, o seni yönlendirir. ilk alırken sanırım 3 pounddu depozito veriyorsun karta, ondan sonra bittikçe yüklüyorsun, hangi zoneda nasıl kullanmak istiyorsan.
Zitsi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.12.2008   #5
estergon
Çaylak Üye

Yazılar: 3
bu ingilterede ulasim araclari ne kadar pahali arkadaslar varmi baska yerlerde bu fiyatlar acaba
estergon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.12.2008   #6
all_about_uk
Çaylak Üye

Yazılar: 16
iyide londra içi tube, otobüs kullanacaksa oyster daha iyi, belki sadece zone 1- 2de gidip gelecek ve dolayısıyla daha az atar...
ama daytravel a 5.40 fix ödüyosun...
day travel eğer tren kullanacaksan misal cambridge- london- london ici tube - otobüs vs. ise day travel mantıklı diye biliyorum ben şahsen

Alıntı:
nuttyman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

all_about_uk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.12.2008   #7
all_about_uk
Çaylak Üye

Yazılar: 16
Alıntı:
estergon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu ingilterede ulasim araclari ne kadar pahali arkadaslar varmi baska yerlerde bu fiyatlar acaba
london dünyada bir, en pahalı, amerikada ulaşım çok ucuzmuş mesela die okumuştum...
all_about_uk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.01.2009   #8
lionist22
Çaylak Üye

Yazılar: 26
arkadaşlar bu cumartesi gidiyorum londraya benim sorum söyle şimdi watford ta 300 pound a bi ev buldum. merkez e gitmek için tren kullncam aylık tren masrafım ne kadar olur ya da tren için aylık kartlar mevcut mu??
lionist22 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.01.2009   #9
Tikky_CHuCKy
Kıdemli Üye

Yazılar: 216
Alıntı:
lionist22´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar bu cumartesi gidiyorum londraya benim sorum söyle şimdi watford ta 300 pound a bi ev buldum. merkez e gitmek için tren kullncam aylık tren masrafım ne kadar olur ya da tren için aylık kartlar mevcut mu??
arkadasim kusura bakma ama sen kafayimi yedin..... watford haritanin nerdeyse disi zone 7 de yoksa omrun trende gecer.... merkeze hergun 1.5 saat yolmu cekilir gidis - donus 3 saat nerdeyse bide 300 poundmu yok artik daha neler haftalik 50-60 pounda zonne 2 - 3 oda bulursun...undergrand kullanimina gelincede oyster card alacaksin ya haftalik ya aylik al sana kalmis benim ogrenci oysterim gelmediginden standart aliyorum zone 1-3 arasi 30.20 ye 1 haftalik aliyorum ogrenci oyster olursa %30 indirim sagliyor sana kolay gelsin diyim bb ......................
Tikky_CHuCKy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.01.2009   #10
x5x
Çaylak Üye

Yazılar: 19
Alıntı:
Tikky_CHuCKy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadasim kusura bakma ama sen kafayimi yedin..... watford haritanin nerdeyse disi zone 7 de yoksa omrun trende gecer.... merkeze hergun 1.5 saat yolmu cekilir gidis - donus 3 saat nerdeyse bide 300 poundmu yok artik daha neler haftalik 50-60 pounda zonne 2 - 3 oda bulursun...undergrand kullanimina gelincede oyster card alacaksin ya haftalik ya aylik al sana kalmis benim ogrenci oysterim gelmediginden standart aliyorum zone 1-3 arasi 30.20 ye 1 haftalik aliyorum ogrenci oyster olursa %30 indirim sagliyor sana kolay gelsin diyim bb ......................
Tikky_CHuCKy bişey sorucam bu oyster card a 30.20 ödüyorsun ya haftalık bir gün içinde kaç defa kullana biliyorsun mesela ben bir gün zone 2 de başka bir yere ziyarete gidicem yine geçiyor mu ? birde ne zaman geri gönerken memlekete bu card ı geri mi iyade etmek gerekiyor?

Konu x5x tarafından (20.01.2009 Saat 20:33 ) değiştirilmiştir.
x5x isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil