Şehirler Yaşadığınız veya gelmeyi düşündüğünüz şehri anlatın? Orada başka kim var? İngilterenin şehirleri hakkında her şey...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Şehirler »

Londra'da türk olmak...;)

Seçenekler Stil
Alt 16.09.2009   #1
macellan
Üye

Yazılar: 65
Londra'da türk olmak...;)

Ingiltere'de ve Tr yaşayan tüm forum kullanıcılarına selamlar.
Onumuzdeki 2 ay icerisinde Londra da olmayı planlayan biri olarak hem kendime hem oraya gelmeyi dşünen diger arkadaşlara yardımcı olacagını düşündüğüm bu başlığı actım. umarım orada ki arkadaşlar kayıtsız kalmazlar ve tecrübelerinden bi kaç kelam bizlere esirgelemezler.

ben şahsım olarak Londra da yaşayan arkadaşların orda bir yabancı olarak özellikle de Türk olarak yaşamın, yaşamanın nasıl olduguna dair gözlemlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
iyi olur kotu olur hiç farketmez her yonuyle
*başlarından gecen kötü bi olay olabilir,
*ilk geldiklerinde yaşadıkları ve daha sonra gulerek hatırladıkları acemilikler olabilir,
*asla unutamam dedikleri bişey olabilir,
*cok eglenerek hatırladıkları guzel bi anı olabilir,
*kucuk ama onemli bi anektot olabilir,
*zorluklar,illet ettiren şeyler,kolaylıklar,anılar,dumurluklar,potlar.....: d
aklınıza gelecek Londra da ki Turkish Society e ait hersey olabilir.
katılımınızı bekliyoruz...
paylaşımlar için şimdiden teşekkürler....
macellan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.09.2009   #2
macellan
Üye

yok mu Londra'da olan? ((
demekki insanlar ilk yazan olmaya cekiniyo. bi anım olsa valla ben yazzacam ya
Alt 18.09.2009   #3
atalayuzun
Kıdemli Üye

Yazılar: 142
.londrada turk yok sanirim

Konu atalayuzun tarafından (18.09.2009 Saat 18:08 ) değiştirilmiştir.
atalayuzun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.09.2009   #4
sirlan
Kıdemli Üye

Yazılar: 313
Utancimizdan yazmiyoruz
Aslinda bu konular forumun degisik yerlerinde insanlarin tecrubelerini anlattiklari olaylarla dolu, ben de basimdan gecen olaylari ve edindigim tecrubeleri hemen hemen heryerinde yazdim o yuzden su anda tekrarlamak baya zor. Ama diger arkadaslardan bekliyoruz.
sirlan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2009   #5
macellan
Üye

Alıntı:
sirlan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Utancimizdan yazmiyoruz
Aslinda bu konular forumun degisik yerlerinde insanlarin tecrubelerini anlattiklari olaylarla dolu, ben de basimdan gecen olaylari ve edindigim tecrubeleri hemen hemen heryerinde yazdim o yuzden su anda tekrarlamak baya zor. Ama diger arkadaslardan bekliyoruz.
evet forumun değişik yerlerinde zaman zaman herkes bu tarz seylerden bahsediyor ama ben benm gibi gelmek isteyenler için bir kılavuz olması acısından bi başlık altında toplanırsa daha iyi olur diye düşünmüştüm.
bu yüzden actım bu başlığı.
yazan yazmayan tr de veya ing deki herkese iyi bayramlar diliyorum..
Alt 29.09.2009   #6
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Yazılar: 208
Polis görmekle mutlu olmak

Merhaba İngiltere geldiğimizde fırsat buldukça gezmeye ve ülkeyi tanımaya çalıştık.Genelde grup olarak geldiğimizden araba kiralayarak yaptık gezilerimizi.Yaşayanlar bilir zaman zaman yağmur çok şiddetli (Önünüzü göremiyecek kadar) yağar.O gezide de otoban değil ama şehirler arası yoldayız ve yağmur nedeniyle insan yürüyüşü hızında aracımız. üstelikte gece 3,5 gibi saat.5/10 dk. arasında bir polis arabası geldi.Yanlış şeritte ilerlediğimizi söyledi. Biz de değil şerit yağmurdan yolu dahi göremediğimizi belittince,bize polis aracının üst sinyallerini açarak onları görüp göremediğimizi sordu.Onaylayınca bizi takip edin dediler.Kısa süre içinde bizi yemek yiyebileceğimiz bir yeride olan bir mola alanına götürdüler.Yağmur didinceye ve sabah oluncaya kadar güvenliğimiz için mola vermemizi söyleyip iyi tatiller dileyip gittiler.Londra dışı genelde görülmeyen polisi görmemizin bizi ne kadar sevindirdiğini anlatamam.
emine turhanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.09.2009   #7
macellan
Üye

tesekkürler emine hanım paylaşım için
Alt 29.09.2009   #8
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Macellan

Bir şey değil
Alt 10.10.2009   #9
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Merhaba

Bu sefer de başka bir anı Bournemountta kalıyoruz.Ablamla ikimiz Salisbury gitmek istedik.Daha önce orda gördüğümüz bir mağazadan alış veriş yapacağız.Ablam iyi araç kullanır ben haritadan yol okumasını ve yön takibini iyi bilirim,gidermeyiz gideriz.Ama ikimizinde İngilizcesi ancak derdimizi anlatacak düzeyde.Çok iyi değil yani.Evdeki işlerimizi ayarladık.Eşlerimize ertesi gün gitmek istediğimizi söyledik.Onların işleri olduğu için bizle gelemiyeceklerdi.Halledebilirmisiniz dediler.Neden yapamayalım derken biz ertesi gün Salisbury deyiz.Baktık alışveriş edeceğimiz mağazanın sokağında da park yeri (1veya iki saat park edebileceğimiz birde levha)hemen park ettik.Otoparka giripte ne gerek var. 5/10 sterlin ödemeye neyse biz alışverişi 20 dk.da yaptık çıktık dükkandan.Dönelim mi dönelim derken yol üzerinde(Salisbury içinde)bir klise daha önceki gelişimizde restorasyon çalışması içinde olduğundan kapalı idi,açılmış.Hadi görelim deyip aracı yine önündeki park edilir alana bıraktık ve içeriyi girdik.Bir 20 dk. burda. Yine araca bindik döneceğiz güzel bir pizzacı.Karnımızda açıkmış durumda aracı yan sokağına bırakıp yine dükkana girip yemek yerken 1saatte orda.Çıkışta aracın sileceklerinde bir makbuz.Anladık tabii ceza yedik.Biz hep farklı yerlerde park yaptık ya süreyi hep park yaptığımız levhaya göre ayarlıyoruz fakat süre şehir içindeki tüm park süresini kaplıyormuş.Neyse döndük.Ama cezayı ödememiz gerek.Kaldığımız yerdeki yan komşuya sorduk bunu nasıl,nereye yatırabiliriz diye.Baktı evet park cezası ama nereye yatırılır bilmiyorum.Bizim bankamızdaki hesabımızdan kesilir dedi.Bankaya gittik almadı.Bizde bir an önce yatırmak derdindeyiz eşlere belli etmeden.Artık konuştuğumuz herkese sormaya başladık.Burada vergi dairesi varmı diye.Neyse sonunda bir kişi bu ödemeyi post ofisten yapabileceğimizi söyledi de yatırabildik 20 sterlin cezayı.Ceza ödedikten sonrada evde anlatabildik 2 gündür 3,5 attığımızı.Gitmeyi başarabilirmisiniz demişlerdi ya biz ceza ödeme işini bile halletmiştik kendi başımıza.Yabancı bir ülkede ne kadar da dikkat etsek yaşamadan öğrenilmiyor bazı şeyler.Herkese gönlünce bir yaşam dilerim.
Alt 18.10.2009   #10
kara kartal
Çaylak Üye

Yazılar: 27
gecmis olsun ceza yemek adama koyuyo. biraz moral vereyim bari yaklasik bir ay once arabami bir kaldirimin uzerine park ettim. ileri gittim bi kac dk a baktim cezaci basinda yazmis artik resim cekiyor ama ticket yok arabanin ustunde. ya dedim afedersin gormedim mumkunse iptal edemezmisin. adamda kibar bir sekilde olmaz dedi iceri gonderdim. ya lutfen falan dedim bana 5 dk vermek zorundasin falan. hayir dedi kritik bir yerde araban yazmak zorundayim. adam beni iyice dize getirdi. sonra dedim ya sen delimisin bak kaldirimi bile isgal etmemisim nasil olur bu. adamda demezmi zaten ben bu arabaya yazmadim senin arkadandakine yazdim. seninki cezalik degil dedi. bende sandim su yanda ceza yazdigim icin konusuyosun dedi. rezim ettim anliyacaginiz kendimi .benim olmayan bi araba icin adama yapmadigim yalakalik kalmadi. bu sansla ne kadar yasarim bilmiyorum. yani beterin beteri var odemis kurtulmussun ne guzel. ustelik komsularimda gordu madara oldum iyice.

Konu kara kartal tarafından (18.10.2009 Saat 04:40 ) değiştirilmiştir.
kara kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil