İngiltere'de yaşam ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam »

Londrada polisin yaptığı haksızlık.Sizce problem yaşar mıyım ?

Seçenekler Stil
Alt 07.08.2010   #1
bayswater
Çaylak Üye

Yazılar: 8
Londrada polisin yaptığı haksızlık.Sizce problem yaşar mıyım ?

Herkese merhaba

Mayıs ayında Trafalgar meydanında arkadaşımla etrafı fotograflıyorduk.Bende fotoğraf makinesi,arkadasımda kamera vardı.2 polis geldi umursamadan çekmeye devam ettik.

Polis geldi ve ne yaptıgımızı sordu.Turistiz ve fot. çekiyoruz dedim.Bunun üzerine şüpheli göründüğümü söyledi. Ben mi şüpheli görünüyorum dedim. Herkesin fotograf çektigini söyledim.

Evet çekiyorlar ama çektiğiniz binaların üzerinde güvenlik kameraları var dedi.Ordaki national portrait vs. müzeleri biliyorsunuz.Müzelerde değerli tablolar vs var,güvenlik önemli falan dedi.

Hangi otelde kaldıgımı vs. kayıt etti. Fotograf ve kamera kayıtlarına baktılar.Havuzları,aslan heykellerini falan çekmiştim.İsterseniz silebilirim dedi.Hayır gerek yok dedi ama beni kayıt etti sonucta.Tekrar vize basvurumda sorun cıkarır mı bu kayıt dedim.Suan olabilir ama 1 sene içinde yokediliyor bu kayıtlar dedi.
Öncelikle görüntümüzde ve hareketlerimizde terslik yok.Türk olduğumu orda karşılastıgım türkler bile anlamadı.Tipik turist görünümündeyiz.Boynumuzda makineler vs. Ama bu davranıs gercekten sinirimizi bozdu.

1-Eylülde tekrar gideceğim sizce girişte problem olur mu?
2-Tekrar vize alımında problem yaşar mıyım?

Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum
bayswater isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.08.2010   #2
tarikbellikli
Kıdemli Üye

Yazılar: 118
Arkadasim zannetmiyorum herhangi birsey olmaz merak etme...
Heryerde fotograf cekmek yasak diyorlar burda her 5 kisiden 1sinde fotograf makinasi foto cekiyor.. )
London Dangerous ta cekmediysen bisey olmaz.. ))))
tarikbellikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.08.2010   #3
erkin
Kıdemli Üye

Yazılar: 301
Bişey olmaz herkesi uyarırlar benide metroda uyarmışlardı foto çekme diye Zaten Londra'da 10dk yürüdüğün zaman en az 15-20 tane kamera seni görüntülemiş oluyor nereye kaçıcan.
erkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.08.2010   #4
bayswater
Çaylak Üye

Yazılar: 8
Teşekkürler

Normal bir uyarı olsa umursamayabilirdim ama pasaportuma bakıp oradan bişeyler not edince haliyle tedirgin oldum.
Forum gerçekten faydalı , iyi ki varsınız
bayswater isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil