İngiltere'de yaşam ...

Seçenekler Stil
Alt 15.08.2010   #1
selena34
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Thumbs down Londrada ev almak!

Türk vatandaşının, Londrada ev satın alması yasalmıdır.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..İstanbulda yaşıyorum.Nasıl bir yol izlemeliyim.Bildiğiniz emlak sitelerinin adresini yazarmısınız.Ilford civarı olabilir.
selena34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.08.2010   #2
murat959
Kıdemli Üye

Yazılar: 126
Alıntı:
selena34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türk vatandaşının, Londrada ev satın alması yasalmıdır.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..İstanbulda yaşıyorum.Nasıl bir yol izlemeliyim.Bildiğiniz emlak sitelerinin adresini yazarmısınız.Ilford civarı olabilir.
merhaba elbette londrada yasal olarak ev alabilirsiniz ancak bu konuda bir ingiliz avukatlık şirketinden destek almanız gerekir google da ingilterede ev almak diye arama yaparsanız bir çok site gelecektir ayrıca london ilford diye arama yaptırırsanız ilfordla ilgili sayfalar gelir buralarda bir çok bölge emlakçısının linkini bulabilirsiniz londrada bünyesinde türk avukatlar bulunduran hukuk firmaları var bunlarada google üzerinden ulaşablirsiniz kolay gelsin
murat959 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.08.2010   #3
murat959
Kıdemli Üye

EV SATIN ALMAK

90’lardaki ekonomik krizler gayrimenkul piyasasına ciddi zararlar vermiştir. Ancak yine de bugün en mantıklı yatırımlardan birisi ev satın almaktır.

Fiyatlar

İngiltere’de bir evin fiyatını belirleyen en temel faktör ne büyüklüğü, ne de konforudur. Bir evin fiyatını belirleyen en temel faktör konumudur. Bugün kuzeyde üç odalı dubleks bir evin fiyatı güneyde aynı koşullara sahip bir evin yarısı kadardır. Daha da acısı, Londra’daki müstakil ev fiyatlarına İskoçya’da şato alabilirsiniz. Londra dışında 250.000 sterline bahçeli,garajlı müstakil evler satın alabilirsiniz. Böyle bir ev almak ucuz bir ev almaktan çok daha iyi bir yatırım olacaktır.

Ev satın alırken elbette ki pazarlık yapacaksınız. Ev sahibi fiyatı %5 indirecektir. Ancak en fazla %10 indirim yapabilir. Bu da paraya çok sıkışan ev sahipleri için geçerlidir. Genelde ev sahipleri pazarlık payını hesaba katarak bilerek fazladan fiyat söylemektedirler.

Mortgage: Ev Kredisi

İngiltere’de ev sahibi olmak Türkiye’ye oranla çok daha kolaydır. İngiltere’de ev sahibi olmak isteyen pek çok kimse, kira ödemek yerine ev kredisi taksitlerini ödemeyi tercih etmektedir. Ev kredileri oldukça uzun vadeli krediler olduğu için kira ödemekle hemen hemen aynı rakama gelmektedir.

Ev kredileri genelde 25 yıllıktır ve bazen süreleri 35 yıla kadar uzatılabilir. İngiltere’de sağlam bir işte ve uzun süredir çalışıyorsanız ev kredisi almanız oldukça kolay olacaktır.

Türkiye'de ikamet eden ve çalışan herhangi bir TC Vatandaşı da İngiltere'de BUY TO LET yani "Kiralamak koşuluyla Ev satın alma" kredisi alabilir. Bunun için İngiltere'de ikamet etmeniz gerekmez. Bankalar satın aldığınız evin %75'i kadar size kredi verecektir. Sizin sadece ev bedelinin %25'ini ödemeniz yeterlidir. BUY TO LET kredisi ile aldığınız evi, banka kiraya verecektir. Kira geliriniz, sizin bankaya olan geri ödemenize yetecek düzeyde olacaktır. Bir başka deyişle evin bedelinin %25'ini ödeyerek ev sahibi olmuş olacaksınız çünkü evin kira geliri kredi borcunu ödeyecektir.

Bugün İngiltere'de %5 yıllık faizle (evet yıllık faizle) ev kredisi almanız mümkündür.

Sabit ve Değişken Faizler

İngiltere’de ev kredisi alırken sabit faizli veya değişken faizli ev kredisini tercih edebilirsiniz. Sabit faizli kredilerde ödeyeceğiniz faiz oranı hiç bir şekilde değişmemektedir. Değişken faizli kredilerde ise piyasadaki faiz oranlarına göre ödeyeceğiniz faizler artmakta veya azalmaktadır. Sabit faizli kredinin tek dezavantajı, piyasadaki faiz oranları düşse bile sizin hala yüksek faiz ödemenizdir. Ancak avantajı da faiz oranları yükseldiğinde borcunuzun bundan hiç bir şekilde etkilenmemesidir. Sabit faizli kredilerde her ay ne kadar ödeyeceğinizi bilirsiniz ve bütçenizi buna göre ayarlarsınız. Ani değişiklikler söz konusu olmaz. Sabit faizli kredilerin yıllık faizi %5 civarında iken değişken faizli kredilerin oranı ise %4.5 civarındadır.

Peşinat

Eğer İngiltere'de ikamet ediyorsanız, hiç peşinat ödemeden ev kredisi almak mümkündür. Özellikle ilk kez ev sahibi olanlara bu kolaylık tanınmaktadır. Ancak kredi kurumlarının çoğu %5’lik bir peşinat öngörmektedirler. Baz kurumlar %15’e kadar peşinat isteyebilmektedirler. Kurumların size vereceği maksimum ev kredisini hesaplamanın en kolay yolu, yıllık geliriniz üçle çarpmak ve buna eşinizin yıllık gelirini eklemektir.

Ev Kredisi Vergi İndirimi

Bu uygulamaya göre ödediğiniz ev kredisi faizlerinin belirli bir oranını gelir vergisinden indirebilirsiniz. Örneğin 1.500 sterlinlik faiz ödemiş bir kimse bu faizin 150 sterlini gelir vergisinden indirebilir.

Ev Kredilerinin Sigorta İle Korunması

Ev kredisi taksitlerinin hastalık, işten çıkarılma, kaza vs. gibi nedenlerle ödenemeyecek duruma gelmesi halinde, ev kredilerinin korunması uygulaması devreye girer. İleride taksitlerinizi ödeyememe durumuna karşı önlem alabilirsiniz. Her 100 sterlinlik taksit için 15-20 sterlin ödeyerek ev kredinizi sigortalatabilirsiniz. Bazı kurumlar ise bunun için herhangi bir ücret almamaktadırlar. Ancak bu uygulama çok da güvenilir bir uygulama değildir ve çoğunlukla yalnız kağıt üzerinde geçerliliği vardır ve en fazla 6 ay süreyle sigorta borcunuzu öder.

Ev kredisi ile ev sahibi olmayı planlayanlar, bütçelerinin ne kadarlık bir ev almaya elverişli olduğuna karar verdikten sonra kendilerine uygun bir ev kredisi seçebilirler. Seçtiğiniz ev kredisi ne olursa olsun piyasayı çok iyi araştırın ve en karlı krediyi almaya uğraşın.

Mortgage Miktarı ve Aylık Ödemesi

Şubat 2004 itibarıyla İngiltere'de HSBC bankasından alacağınız her 100.000 sterlin için 25 yıl boyunca aylık 600 Sterlin (değişken faizli) kredi borcu geri ödemesi yapmanız gerekmektedir.

Satış Aşamaları

1- Evler genelde Emlak acentaları tarafından satılır. Öncelikle bir kaç emlak acentası dolaşın ve uygun bir ev bulun.

2- Ev için teklifinizi yapın. Teklifiniz kabul edilirse, bankadan MORTGAGE (Ev Kredisi) kullanacaksanız bankanızla konuşun. Eğer kredi kullanmadan peşin parayla alım yapacaksanız, o zaman kendinize bir avukat tutup işlemlere hemen başlayın. İngiltere'de ev satın almada Türkiye'deki gibi NOTER müessesi yoktur, onun yerine Avukat kullanılır. Avukat, evin durumunu, yasal sahibini, varsa borçlarını, inşa kalitesini vb herşeyi öğrenecek ve size bildirecektir. Buna göre onay verirseniz avukatınız ödemeyi yapacak ve tapunuzu size teslim edecektir.

Eğer banka kredisi kullanacaksanız işlemleriniz şu şekilde devam edecektir.

3- Banka, kredi talebinizi kabul eder ise, satın almak istediğiniz eve bir uzman gönderip değer tespiti yaptırır. Tespit edilen değer üzerinden size en fazla %90 kredi verilir.

4- Bankanın vereceği kredi miktarı size, avukatınıza ve emlak acentasına birer yazı şeklinde gider. Bu yazı banka taahhütnamesidir ve satın alma esnasında banka belirtilen rakamı ödeyeceğini taahhüt eder.

5- Banka taahhütünüzden sonra Avukatınız evin durumunu, yasal sahibini, varsa borçlarını, inşa kalitesini vb herşeyi öğrenecek ve size bildirecektir. Buna göre onay verirseniz avukatınız bankadan taahhüt edilen paranın mal sahibine ödenmesini ister. Aynı şekilde, sizden de bankanın ödediği rakamın dışında kalan farkı, tapu harçları, belediye vergisi, avukatlık masrafı karşılıklarını talep eder. Bu ödemeden sonra ev artık sizindir.

Mortgage kredisi kullananlar için ev satın alma işlemi ortalama 10-12 hafta, peşin parayla satın almak isteyenler için ortalama 3-4 hafta sürmektedir.
Alt 15.08.2010   #4
murat959
Kıdemli Üye

Urban Habitat

Tel: 0207 183 7071 begin_of_the_skype_highlighting 0207 183 7071 end_of_the_skype_highlighting
Fax: 0207 183 7072
Direct: 07930230838
Email: [email]Enquiries@urbanhabitat.co.uk[/email]
Website: www.urbanhabitat.co.uk (bu emlakçı www.gumtree.comda buldum ilford bölgesinde çalışıyor
Alt 17.08.2010   #5
selena34
Çaylak Üye

çok faydalı bilgiler

Aslında semt konusunda biraz kararsız kaldım.Ilford da hiç yaşamadım ama orada, beni çeken birşeyler var.En son mayısta Londradaydım, bir hafta kaldım.Putney bölgesinde de bir yıl yaşadım. Bütün Londrayı çok iyi bilirim.Siz sanıyorum oradasınız, bana hangi semti tavsiye edersiniz.Londranın çok dışında olmayan zone 2 yada 3 olabilir.
Alt 17.08.2010   #6
murat959
Kıdemli Üye

Alıntı:
Aslında semt konusunda biraz kararsız kaldım.Ilford da hiç yaşamadım ama orada, beni çeken birşeyler var.En son mayısta Londradaydım, bir hafta kaldım.Putney bölgesinde de bir yıl yaşadım. Bütün Londrayı çok iyi bilirim.Siz sanıyorum oradasınız, bana hangi semti tavsiye edersiniz.Londranın çok dışında olmayan zone 2 yada 3 olabilir.
ben daha önce londraya bir kaç kere gittim uzun süreler kaldım şu an antalyadayım önümüzdeki bir kaç ay içinde sürekli yerleşmek üzere londraya geleceğim londraya aşığım diyebilirim her neyse ilford benimde ilgi alanımda şu aqn araştırıyorum wimbledon u tavsiye edebilirim daha merkeze yakın olsun derseniz waterloo ve civarı kuzeyde angel(islington)buralar benim gözüme çarpan yerler daha önce kensington,towerbridge,manor house,craydon bölgelerinde kaldım sessiz sakin bir yer hemde kaliteli olsun derseniz wimbledon chelsea civarı londra büyük malum birde herkesin beklenmti ve zevkleri farklı örneğin manor house türklere yakın olmak isteyenler için ideal yinede tam olarak şurası demek zor ama harringey ve finsburyi tavsiye etmem tabi totenhamda aynı şekilde ama eminim buralarında sevenleri vardır bilmem yardımcı olabildimmi ama londrada yapılacak en mantıklı şey alışveriş merkezlerine ve topluma ulaşıma yakın durmak özellikle westende çok gidiyorsanız
Alt 20.08.2010   #7
selena34
Çaylak Üye

Bende Wimbledonu çok sevdim.Her gittiğimde mutlaka ugrarırı.çok güzel bir semt,Fulhamda bir yıl yaşadım.Ne güzel birkaç ay sonra yerleşmeyi düşünüyormuşunuz.Hayırlısı olsun.Evlenip mi gideceksiniz.Ev fiatları çok yükselmiş.Benim beğendiğim yerler 350000 den başlıyor.ben daha uygun arıyorum.belki vizem bitmeden tekrar gidebilirsem, yine araştırıırım..Altı aylık vize almıştım Mayısta bir hafta kaldım.tekrar aynı vizeyle gitsem sorun yaratırlarmı bilmiyorum.gidersem en fazla yine bir hafta kalırım.
Alt 20.08.2010   #8
murat959
Kıdemli Üye

Alıntı:
Bende Wimbledonu çok sevdim.Her gittiğimde mutlaka ugrarırı.çok güzel bir semt,Fulhamda bir yıl yaşadım.Ne güzel birkaç ay sonra yerleşmeyi düşünüyormuşunuz.Hayırlısı olsun.Evlenip mi gideceksiniz.Ev fiatları çok yükselmiş.Benim beğendiğim yerler 350000 den başlıyor.ben daha uygun arıyorum.belki vizem bitmeden tekrar gidebilirsem, yine araştırıırım..Altı aylık vize almıştım Mayısta bir hafta kaldım.tekrar aynı vizeyle gitsem sorun yaratırlarmı bilmiyorum.gidersem en fazla yine bir hafta kalırım.
tekrar aynı vizeyle gidebilirsiniz hiç sorun olmaz ben Ankara anlaşmasıyla başvuruda bulunacağım şu an en mantıklı yol o şu ara londrada ev fiyatlarının dibe vurduğuna dair duyumlar aldım sanırım ev almak için en uygun zaman semtine göre fiyatlar düşüyor ama wimbledon gibi bölgeller zaten yüksek yinede giderseniz bilgim olsun yardımcı olmaya çalışırım
Alt 20.08.2010   #9
selena34
Çaylak Üye

Ankara anlaşmasına başvurmak için 600000 pound bankada olması gerekiyor diye biliyorum.bende bugünlerde bu konuyuda araştıırıyorum.orada nasıl bir iş kurabilirim.giyime çok meraklılar.magaza uygun olbilirmi.
Alt 20.08.2010   #10
murat959
Kıdemli Üye

[quote=selena34;63346]Ankara anlaşmasına başvurmak için 600000 pound bankada olması gerekiyor diye biliyorum.bende bugünlerde bu konuyuda araştıırıyorum.orada nasıl bir iş kurabilirim.giyime çok meraklılar.magaza uygun olbilirmi.[/QUO

ankara anlaşması konusunda uzman sayılırım işe ilk başlamanıza yeteck sermaye + başvuruda bulunduğunuz iş dalının size ve birleşik krallığa faydası olması+ve sizin konuya yabancı olmamanız gibi krıterler var 1000 £ civarında avukat ve muhasebeci masrafınız var bu 200-300 £ daha düşük yada yüksek olabilir yapacağınız işin şekline göre sizi ilk 3 ay geçindirecek bir meblağ+işiniz için gereken asgari sermaye eğer dükkan tutacaksanız 3 -5 aylık kira bedeli reklam +ulaşım giderleri vs yani 10000 £ göstermeniz halinde rahat rahat anlaşmadan yararlanabilirsiniz bu miktarın altında da olabilir ama çok detaylı sermaye gerektiren işler için başvurursanız iş planında bu parayı nerden nasıl karşılayacağınız ve banka hesap dökümanları sizden istenecektir çoğu başvuru sahibi evini ofis olarak göstermektedir ancak yapacağınız işe göre sizden ofis yada dükkan tutmanız istenebilir eğer bu konuda ciddi düşünceleriniz varsa bilgi ve deneyimlerimizi paylaşabiliriz

Seçenekler
Stil