londra ya gitmesek de baska bir yere gitsek !!!!!!!
gecenlerde turkiye de bir ingilizle tanıstım. Burada ülker icin ar-ge calısmaları yapan bir ingiliz. bayaa paralı ve kafalı bir adam. beyefendinin bana verdigi tavsiye eger inglitere ye gideceksen leeds e gitmelisin her sey cok daha kolay orda ve yuksek ucretlerle is bulmakta daha kolay.
evet arkadaslar var mı tavsiyeler ve experienceler baska sehirler icin bekliyom tartısalım pls......
Leeds'li olmasın o adam kendi memleketini övmüş sanırım.
Londra artık İngiltere'nin başkenti olmaktan çıktı son derece kozmopolit bir dünya şehri. İngilizce kadar başka bir sürü dili konuşan insana rastlamak mümkün.
Londra'yla ilgili genel çekince bu olsa gerek özellikle dil eğitimine gelecekler için. Ama bu ebatta bir şehirde yaşamanın da çok fazla avantajı var.
Gelecek kişiye göre değişir bence Londra'nın uygun olup olmadığı. Kimisi çok sever kimisi ayak uyduramaz bu şehre.
Leeds'li olmasın o adam kendi memleketini övmüş sanırım.
Londra artık İngiltere'nin başkenti olmaktan çıktı son derece kozmopolit bir dünya şehri. İngilizce kadar başka bir sürü dili konuşan insana rastlamak mümkün.
Londra'yla ilgili genel çekince bu olsa gerek özellikle dil eğitimine gelecekler için. Ama bu ebatta bir şehirde yaşamanın da çok fazla avantajı var.
Gelecek kişiye göre değişir bence Londra'nın uygun olup olmadığı. Kimisi çok sever kimisi ayak uyduramaz bu şehre.
arkadaşım londra kozmopolit diosun , her kesimden insan var diosun ee ozaman senin çalışma şansın düşüyo be. yani ne kadar kalabalık yere gidersen çalışma riskin o kadar yükselir.
arkadaşım londra kozmopolit diosun , her kesimden insan var diosun ee ozaman senin çalışma şansın düşüyo be. yani ne kadar kalabalık yere gidersen çalışma riskin o kadar yükselir.
1. Bunun aksine bir şey söylemiş miyim ?
2. Genelde çalışmak ve çalışma izni ile ilgili yorum yapmamaya çalışırım. Çalışmak (para kazanmak) amacıyla bir ülkeye gitmek göçmenlik anlamına gelir bu da göçmenlik hukukunun konusudur. Eğitim amacıyla yapılacak bir seyahatte "çalışmak" ilk öncelik olmaz. Öğrencilere çalışma izni veriliyor olması "Gelin İngiltere' de çalışın para kazanın" demek değildir ki zaten. "Madem öğrencisiniz e kaçak çalışmayın bari size böyle bir katkıda bulunalım yasal olarak" anlamına gelir öğrencilere verilen çalışma izni.
Zaten bahsettiğim şey para değil şehrin kişiye uygun olması, şehri sevmek.
Alıntı:
Mr. Brown´isimli üyeden Alıntı
ben buna aynen katılıyorum. kardesim madem o kadar calısma delisisin turkiye de calıs ne isin var ingiltere de. once bi su dili adam gibi bir ogren bakalım sonra zaten gerisi gelecek. hemen yok ben 5 aylık kursa yazıldım is bulabilir miyim yok soyle olur mu adam bir aylık kursa yazılmıs gene aynı soru calısabilir miyim hopbeleee inanamıyorum ben boyle seylere calısma yaaa niye calısıyosun once dil ogren. paran yoksa da ingiltere de ne isin var bide londra da dunyanın en pahalı sehrine yok abi yok bizim halkımız akıllanmaz.
arkadaslar daha once cok yazdım bunu ama anlatamıyorum heralde buraya calısma kafasıyla gelen adam ne para kazanabilir nede ingilizce ogrenebilir. oyle gelir ve geri doner. turkiye dede is ararken cv sine yazar ingiltereye gittim bir halt ogrenemeden geldim cunku ingilizce ogrenmeye degil calısmaya gittim, ingilizcem olmadıgı icin de turk lokantalarında calıstım orda da turkce mi gelistirip kuru fasulye yapmayı ogrendim doner kesmeyi ogrendim
sonra da der turkiye de is yok. yurt dısına gittim geldim gene is bulamıyorum , bulamazsın tabee
evet arkadaslar son olarak ingiltereye gidip de kalmak isteyen arkadaslar kurslar calısmayla olmaz bu isler EVLENECEKSİN budur olay