Ulaşım ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam » Ulaşım »

londra stansted- bournemounth

Seçenekler Stil
Alt 24.06.2009   #1
marina
Çaylak Üye

Yazılar: 25
Question londra stansted- bournemounth

merhaba arkdaşlar 4 temmuzda stansted havalimanına ineceğim oradan bournemounth'a nasıl gidebilirim yardımlarınızı bekliyorum
marina isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.06.2009   #2
erkin
Kıdemli Üye

Yazılar: 301
1. Alternatif Tren
Paddington - Bournemouth arasında saate 1 tren var gibi görünüyor 2 saat 35 dk sürecek gibi görünüyor, Şuan ki görünen ücret 40 pound. Tavsiyem oraya bırakma biletini şimdiden al internetden.

Stansted'den Paddington'a nasıl geçersim dersen? Havalimanın da çıkınca sağ tarafında National Express'in bürosunu göreceksin oradan Stansted Express - Express Class Single bileti alıcaksın 18 pound (aynı zamanda Paddington kalkacak tren biletini buradan alabilirsin). İki alt kata ineceksin Express oradan kalkıyor bu tren seni Liverpool Street'e götürür oradan metro yani Undergorund'a geçmen lazım ki sanırım aynı bina içindeler %100 emin değilim görürsün tabela. Hammersmith & City (daha kısa) yada Circle hattına geçmen lazım Paddington'a inceksin, treni bul ekrandan hangi perondan kalkıcak vs sonra iyi yolculuklar Metro 4 pound tutması lazım. Yani toplam 50-52 pound görünüyor ama son dakika tren bileti pahalı olabilir.

2. Alternatif Otobüs

Doğrudan otobüs yok londra içinde yada heathrow terminalinde bekleyerek geçiyorlar. Bekleme süresi 30-50 dk arası değişiyor. Sanırım her 45 dk'da bir felan otobüs var ve 4 ile 5 saat arası otobüsene göre gidiş saati var kimisi daha çok geziyor sanırım. 37 pound şuan ki ücret kontrol ettim, o gün biraz daha pahalı olabilir. Bileti yine çıktında sağ tarafta göreceğin National Express bürosundan alırsın, bir aşağı kata inceksin oradan cıkınca bir sürü otobüs göreceksin orada sana verilen otobüs numarası hangisi nereden kalktığını bul panik yapma 5-7 dk kala yanaşıyor otobus

Ben de ilk gelişimde baya araştırmıştım Stanstead'ı ucuz diye oradan geldikte sonraki şehre gidişler pahalı ve çok dışarıda havalimanı, Heathrow her zaman tercih olmalı, Heathrow Connect ile 25 dakika da şehrin göbeğindesin hemde Paddington başka şehre geçmek için ideal Umarım yardımcı olmuşumdur iyi uçuşlar ve iyi eğlenceler
erkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.06.2009   #3
marina
Çaylak Üye

Alıntı:
erkin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1. Alternatif Tren
Paddington - Bournemouth arasında saate 1 tren var gibi görünüyor 2 saat 35 dk sürecek gibi görünüyor, Şuan ki görünen ücret 40 pound. Tavsiyem oraya bırakma biletini şimdiden al internetden.

Stansted'den Paddington'a nasıl geçersim dersen? Havalimanın da çıkınca sağ tarafında National Express'in bürosunu göreceksin oradan Stansted Express - Express Class Single bileti alıcaksın 18 pound (aynı zamanda Paddington kalkacak tren biletini buradan alabilirsin). İki alt kata ineceksin Express oradan kalkıyor bu tren seni Liverpool Street'e götürür oradan metro yani Undergorund'a geçmen lazım ki sanırım aynı bina içindeler %100 emin değilim görürsün tabela. Hammersmith & City (daha kısa) yada Circle hattına geçmen lazım Paddington'a inceksin, treni bul ekrandan hangi perondan kalkıcak vs sonra iyi yolculuklar Metro 4 pound tutması lazım. Yani toplam 50-52 pound görünüyor ama son dakika tren bileti pahalı olabilir.

2. Alternatif Otobüs

Doğrudan otobüs yok londra içinde yada heathrow terminalinde bekleyerek geçiyorlar. Bekleme süresi 30-50 dk arası değişiyor. Sanırım her 45 dk'da bir felan otobüs var ve 4 ile 5 saat arası otobüsene göre gidiş saati var kimisi daha çok geziyor sanırım. 37 pound şuan ki ücret kontrol ettim, o gün biraz daha pahalı olabilir. Bileti yine çıktında sağ tarafta göreceğin National Express bürosundan alırsın, bir aşağı kata inceksin oradan cıkınca bir sürü otobüs göreceksin orada sana verilen otobüs numarası hangisi nereden kalktığını bul panik yapma 5-7 dk kala yanaşıyor otobus

Ben de ilk gelişimde baya araştırmıştım Stanstead'ı ucuz diye oradan geldikte sonraki şehre gidişler pahalı ve çok dışarıda havalimanı, Heathrow her zaman tercih olmalı, Heathrow Connect ile 25 dakika da şehrin göbeğindesin hemde Paddington başka şehre geçmek için ideal Umarım yardımcı olmuşumdur iyi uçuşlar ve iyi eğlenceler
teşekkür ederim erkin ben otobüsü kullanmayı düşünüyorum ama sanrım oda aktarmalı diye biliyorum ama daha garantili sen hangisini tercih etmiştin kardeşim?
Alt 25.06.2009   #4
erkin
Kıdemli Üye

Benim iniş saatim geçti son trene yetişemiyordum, otobüsle gittim ben. İniş saatin erkense trenle git derim sık sık bak nete ucuz bilet çıkıyor. Otobüs aktarma yapmıyor sayılır ya sadece heathrow havalimanında biraz bekliyorsun, zaten otobüs terminalinde bırakıyor seni bekleme yerleri var.
Alt 26.06.2009   #5
marina
Çaylak Üye

anladım teşekkür ederim de benim ingilzcem çok iyi değil o yüzden bazı şeyleri anlamıyorum bilet alınan siteler bana yabancı geliyor.stantsed havalimanın arkdasında bus station var sanırım bir onu gördüm oraya gidip bournemountha gidecem sanırım tam bilmiyorum
Alt 26.06.2009   #6
erkin
Kıdemli Üye

ozaman tavsiyem biletini interneten al, çıktısını al söfere göstermen yeterli sadece nereden kalkıyor diye sorarsın. www.nationalexpress.com dan hem tren hem coach yani otobüs ücretlerini takip edersin.
Alt 29.06.2009   #7
marina
Çaylak Üye

erkin teşekkür ederim de uçak rotar yapabilir veya başka bir sıkıntı olursa ben treni veya coacı kaçırabilirm bu yüzden uçaktan indikten sonra almam gerek büyük ihtimal coac alacam 1 aktarması var trende bu daha fazla 3 veya 4 aktarma söz konusu...
Alt 15.07.2009   #8
haseris
Üye

Yazılar: 64
arkadaşlar otobüsler stansted merkeze bu kadar pahalı mı gidiyor ya???40 paund dan bahsediyorsunuz...daha ucuz imkanımız yok mu ya...keşke thy den bilet alsaydık
haseris isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.07.2009   #9
erkin
Kıdemli Üye

Uzak bir havalimanı Stanstead - Heathrow arası gece 10 da trafik yokken 1.5 saat sürmüştü otobüsle.

Seçenekler
Stil