slm asuman.öncelikle teşekkür etmek istiyorum.ilk günlerini anlatırmısın.adaptasyon soruun yaşadın mı.ingilizce seviyen neydi oraya gittiğinde.açıkcası beni korkutan yeterli ingilizce olmadan orada iş bulabilmek.sen ilk günlerinden bahsedermisin.
selam . tabiki uyum sorunu yaşayacaksın ama bu çok sıkıntı yaratmaz.. göz kulak aşınalıgını 4-5 günde oluşturursun..ilk geldiginde nerde kalıcaksın nasıl gidiceksin
ingilizce bilgin ortalama ise okusanda bir türlü emin olamayacak terredüt yaşıyacaksın.. bence sakın ol ve ne okuduysan onu dogru kabul et. ve ona göre davran. yinede kararsiz kalırsan mutlaka ama mutlaka birine sor(yol olur , otobus olr bakkal çanak olur)anladıgım karadırıyla iyi derecede degil ingilizcen
problem degil. yinde alışırsın. insanlara yaşama alışmak da hiç bir sıkıntı olmaz sadece derdini anlatmakta zorlanırsın...bunun içinde önceden biraz hazırlık yapsan iyi olur. mesela yol sorma tarif alma, fiyat ögrenme gibi günlük basit cümleleri ezberleyebilirsin onlıne sitelerden bu konuşmaları ögrenebilirsin...
ingilizcen olmadan iş bulamassın bu konularda bizimmillet çok acele edior..kusura bakmayın ama soru sormayı cevabı anlamayı beceremesen nasıl iş verecekler sana..günlük konuşmayı yapabilecek seviyede bilmen şart..ben zaman zaman kahve isterken bile ufak sıkıntılar yaşayabiliyorum..
neyse ama alışırsın iyi plan yap. oyster kartdan bahsedicem daha sonra
bu arada gelişiin kesinmi ona göre yazayım..
benim seviyem upper idi fakat malesef sınav seviyesi bu türkiyede..yaşama dair ingilizce elementery bile çıkabilirsin heran..)
beynin konuşma ile ilgilenen kısımları en yavaşçalışan kısımlardır ...çok çabuk konuşma olayına giremeyebilirisn ama sanırım o sınırını aşınca hızlı ilerlersin ....sana kolay gelsin umarım faydam dokunmuştur
%90 olasılıkla gelicem.mali müşavirlik sınavlarıa girmiştim.onların sonuçlarını bekliyorum.1 aya kadar açıklanıcak.şimdi pasoport ve banka işlerine gircem.ben intermediate kadar gitmiştim kursa.ancak aradan zaman geçti.şimdi biraz bişilere bakıyorum.tv den yabancı kanalara bakıyorum ama çok hızlılar.açıkcası anlamak zor biraz.çok faydan dokunduğuna emin olabilirsin.bundan dolayı çok teşekkür ederim.korkuların üzerine gitmek gerekiyor.
londradayım yardım isteyene bilindigi kadarıyla yardım edilir....
asuman hanım
ingliliz full ehlıyet ı almak istiyorum..kesin ögrendigim kadarıyla sınava türkçe girebiliyorum..ama sınava hazırlanmak için belirli cd ler var..bunlar hakkında bilginiz var mı nerden bulabılırım...ne kadardır..malum londrada cok turk var...
evet daha öncede dedigim gibi gündelik dili ögrenmen il aşamada daha önemli..bbc nin sitesinde egitim portalı var ordan daha çok faydalana bilirsn ..gelmeden önce eger soracagın olursa tükiyede iken sorarsan daha çok faydam dokunur...mesela benim burda kullanılan oyster kart hakkında bilgim yoktu ve ilk 2 hafta yol için çok para harcadım.. onlar hakkında bilgi verrim. kolay gelsin başarılar.
asuman hanım
ingliliz full ehlıyet ı almak istiyorum..kesin ögrendigim kadarıyla sınava türkçe girebiliyorum..ama sınava hazırlanmak için belirli cd ler var..bunlar hakkında bilginiz var mı nerden bulabılırım...ne kadardır..malum londrada cok turk var...
Sınava Türkçe Girildiğini İlk defa senden duyuyorum. Bu konuda Emin değilim ama eğer bu cd ler varsa Woodgreen yada Haringay tarafında bulabilirsin kardeşim.
asuman hanım
teorik sinavda turkce girebilirsin ama sinav merkezinin turkce desteklediginden emin olman lazim, tum merkezler bu olanagi saglamiyor. pratik sinavinda ise tercuman alabilirsin yanina.
cdleri herhangi bir kitapcidan yada postaneden bulabilirsin. RAC nin test kitabini bir kere bitirmen sinavi sana gecirtir. Ancak video testi icin cd ye ihtiyacin olacak.