İngiltere'de yaşam ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam »

Londaya Havalimanı kapısından çıktık.

Seçenekler Stil
Alt 04.05.2008   #1
Rodop_boy
Çaylak Üye

Yazılar: 3
Londaya Havalimanı kapısından çıktık.

Aranızda ingiltereye olanlarda var gitmeyi pilanlayanlarda. Ben londraya en az 1 tutunabilirsem 3-4 baktım durum iyi dahah fazla kalmak için gitmeyi düşünüyorum. Türkiye ve Bulgaristan çifte vatandaşıyım sanırım vizesiz gidme imkanım var bende bu imkanı değerlendirmek ve farklı bir ortamda bulunarak kendi başıma aileden kopup neler yapabiliyorum yani kendi ayaklarım üzerinde durabiliyormuyum görmek istiyorum. Londrada kalmış bir tanıdık ordaki arkadaşları vesilesi ile konaklama konusunda yardımcı olabileceğini söyledi. Yeni yer konusunda bir sıkıntı yok beni ondan sonrası düşündürüyor. konuşma iş, yol iz bulma ve biçok kişininde bahsettiği gibi tanıdık kimsenin olamamsından dolayı çektiği sıkıntıları düşündürüyor.

Şimdi Londrada ingilterede uzun süre kalmış birisi olarak oraya yeni gelmek isteyenlere havalimanı kapısından çıktığınız ilk günü düşünerek, yaa şunu değilde şunu yapsaydım, şuraya gitseydim insanlarla böyle iletişim kursaydım daha çabuk buraya adapte olur iş bulur çevre edinir dilimi geliştirirdim dediğiniz şeyler varmı onları bizlerle paylaşırmısınız.

Birde özellikle merak ettiğim çevremizde bir türk olursa işin kolayına kaçıp beraber vakit geçirmeye kaltığımızda bu bize dil öğrenme konusunda hiç yardımcı olmayacaktır. Dil öğrenmek için oranın yerlileriyle diyalok halinde olmamız gerek ama tam bir dilbilgimizde yok bu durumda neler yapmamız gerek ki şehrin yerlileriyle diyalok kurup kendimize bir çevre oluşturalım.
Rodop_boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.05.2008   #2
byzislambol
Çaylak Üye

Yazılar: 9
ben ingiltere'ye geleli henüz 3 gün oldu..heathrow'dan bournemouth'da kalacagım eve kadar, londra metro agını gösteren taslak ve bournemouth'u gösteren bir harita ile tek başıma gittim.zor oldu biraz fakat yaklaşık £120 cebimde kaldı..biraz cesaretli olup biraz da ingilizce bilmeniz yeterli bence..biraz da araştırma
herkes de genel itibarıyle şu görüş var; aman türkle konuşmayayım,aman yardım almayayım falan filan..aksine bulundugunuz yerde bir türkle tanışırsanız size çok yardımcı olacaktır..zira işin raconunu size ögretir,adaptasyon sorununu daha çabuk atlatabilirsiniz.veya sziin gibi yeni biri olursa birbirinize destek olup daha çabuk bazı şeyleri kavrayabilirsiniz..ben açıkcası biraz bu sorunu yasıyorum.eger ben herkesle konusabilir herkesi anlayabilirim diyebiliyorsanız ok ama öteki türlü zorlanacagınızı düşünüyorum..benim seviyem intermediate'in üstünde fakat dil pratigim olmadıgı için zorlanıyorum..türklerden korkmanıza gerek yok bence sonuçta hepimiz türküz..herşey senin elinde olacaktır kanımca..
kaldıgım kısa süre içinde benim fikirlerim bu yönde..umarım hayırlısı olur senin için
byzislambol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil