Burslar Burs arama motorunda aradığını bulamayan, kendi okulundaki bursu eklemek isteyen el kaldırsın.

Seçenekler Stil
Alt 27.11.2007   #1
meraldemirel
Çaylak Üye

Yazılar: 3
Lise??

Lisedeyken bir arkadaşımız İngiltere'den gelmişti.Hem İngiliz hem de Türk vatandalığı vardı ve dediğine göre çifte vatandaşlığa sahip olanların Türkiye'de Galatasaray,İstanbul Erkek(Alman)Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesinden birinden mezun olduğu takdirde direk Oxforda bile burslu olarak girebiliyormuş.Ama tabii orta okula kadar İngilterede okuduğu için Türk lisesinden mezun olamadı ve kızın hayalleri yıkılmış bir vaziyette İngiltere'ye geri dönmek zorunda kalmıştı.ben de kabataştan mezunum,bunun bir faydası olur mu acaba?Tabii master için konuşuyorum
meraldemirel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.01.2008   #2
Confession
Çaylak Üye

Yazılar: 23
Re: Lise??

Alıntı:
meraldemirel´isimli üyeden Alıntı
Lisedeyken bir arkadaşımız İngiltere'den gelmişti.Hem İngiliz hem de Türk vatandalığı vardı ve dediğine göre çifte vatandaşlığa sahip olanların Türkiye'de Galatasaray,İstanbul Erkek(Alman)Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesinden birinden mezun olduğu takdirde direk Oxforda bile burslu olarak girebiliyormuş.Ama tabii orta okula kadar İngilterede okuduğu için Türk lisesinden mezun olamadı ve kızın hayalleri yıkılmış bir vaziyette İngiltere'ye geri dönmek zorunda kalmıştı.ben de kabataştan mezunum,bunun bir faydası olur mu acaba?Tabii master için konuşuyorum

hayır...öyle saçmalık olur mu ya ???
galatasaraydan filan ne alaka burslu olarak girebilmek ?
Oh ne ala memleket !
ben galatasaray mezunu olayım orta halli öğrenci olayım hatta tembel derecesine yakın öğrebci olayım Dünya'nın gözde üniversitesinden Oxford'dan burs alayım...Böyle saçmalıklara kanmayın arkadaşlar....Böyle birşey yok....Ayrıca mastera da faydası olmaz....Okuduğun üniversite etkili olur....
Confession isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.10.2008   #3
comsayar
Çaylak Üye

Yazılar: 1
Galatasaray veya kabataş lisesinden mezun olan öğrenci tembel olsa ne olacakki? galatasaray 490 la kapatıyor kabataş daha düşük ama yinede iyi öğrencileri alıyor.
comsayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.10.2008   #4
egem
Çaylak Üye

Yazılar: 6
ee iyi o zaman bizde gidelim bi galatasaaray lisesinde okuyalim sonra oxforda gecelimm cok mantikli tabii tabi mumkun
egem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.2010   #5
deeprocker
Çaylak Üye

Yazılar: 1
bullshit derler ya!

ben gs lisesi'nde okuyorum ve sırf bu konuya cevap vermek için buraya üye oldum. Öncelikle Gs lisesinin en tembel öğrencisi herhangi bir lisenin en iyi öğrencisidir. Bunun altını kalınca çizeyim! Okuldan atılan bir arkadaşımız (notlardan dolay ) (Üstelik o sınavsız ilk okuldan direkt geçenlerden) Özel bir liseye gitti. Şu an okul birincisi orada ve 5.00 dönemlik ortalaması....

Oxford 'a girmek GS e girmekten daha kolay bunun da altını çizeyim!!!

herkes birşey bilmeden Oxford'un adından dolayı girmesi imkansız sanıyor! Hayır efendim ingiltere,amerika kanada, Fransa bu tür ülkeler öğrencileri genel sınavla almıyorlar yani ÖSS tarzı bir sınav sistemi yok! Ha tabi ki genel bir sınavları var ama genel sınavda belli bir şeyin altındakileri kesin eliyorlar mı? Hayır! Üstelik o genel sınavlara buradaki gibi tabiri caizse eşşek gibi çalışıp girmiyorsunuz. Gs Lisesinde olun veya düz lisede hatta açık öğretimde olun 2 mizin de şansı eşittir hatta düz liseliler Oxford veya Harvard' a girmesi daha avantajlıdır bize göre! Nedeni şu; üniversitelerin kabul alma şartlarından biri yüksek not ortalaması! Gs lisesinde yüksek not ortalaması zordur ve GS tarihinde 5.00 bitiren 1 kişi var o da 100 küsür yıl önce Tevfik Fikret! Bir düz lisede HİÇ ÇALIŞMADAN 5.00 getirmek çok kolaydır, GS lisesinde ÇALIŞIP sınıfı geçmek zordur! Türkiye 52. sı arkadaşım sınıfta kaldı! Yüksek ortalamadan sonra bu üni. için olmazsa olmaz şart dil yeterliliğidir. Matematiğinizden çok dilde yeterli puan alıp alamadığınıza bakarlar. Çünkü o matematiği zaten havada karada yabancı öğrenciler ortalamayı tutturuyorlar. Lise giriş sınavı düzeyinde matematikleri var çünkü! ABD ' nin ÖSS sınavında çıkan en zor soru limit tir o da ya çıkar ya da 1-2 sorudur max.! Bizi zorlayan tek şey dil yeterliliğidir. Çünkü bu tür üni.ler kendi vatandaşlarından o dili daha iyi bilmenizi isterler.

Ha unutmadan bence bu bütün saydıklarım sadece işin görünen yüzü, projeci , aktif bir öğrenciyseniz, sosyal faaliyetleriniz varsa, istedikleri kriterlerin çok altında bile girebiliyorsunuz. Unutmayın en önemlisi burslu girebilmek.Benim bildiğim 100 tane dünya 1. liği olsa da , İngiltere kimseye burs vermiyor! Ha Oxford un belki kendi özel bursu vardır bilemem.
deeprocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.2010   #6
asklepios
Kıdemli Üye

Yazılar: 156
Yazinda dogru betimlemeler mevcut ama hatali anlatimlarda var.Gs lisesi Turkiye'nin en guzide okullarindan biri olabilir ve okulunu cokta seviyor olabilirsin ama en tembel ogrencinizin herhangi bir lisenin en basarili ogrencisi olabilme olasiligini kati bir deger olarak vermen hata.Ornek bizzat bizim ailede var,dayimin oglu GS mezunu sonrasinda Gs Unv Fransiz dili ve edebiyati bolumunu okudu,amcamin oglu normal liseden mezun ki,bu lise guneydoguda idi Bogazici Elk okudu,ben fen lisesi mezunuyum ist unv Cerrahpasa mezunuyum.Puan olarak dayimin oglunun almis oldugu oss ve oys puanini asla bizimle kiyaslayamazsin .Hata tabii bize bunlari soyleten zihniyette.

Avrupa da insanlar bireylerin okumasini,sadece inekligine baglamaz.Bizdeki marka olabilme duygusu okuma heyecanini silip supurmus ne yazik ki.Okullar,dersaneler,ozel hocalar vsvs derken muthis bir rant olusmus ulkemizde.Sistem kokunden degisecek mi birgun bilemem ama ister Gs lisesi olsun,isterse izmir yamanlar fen lisesi (en cok dunya bilim olimpiyatlarinda odul alan okul) olsun isterse imam hatip liselerinden biri olsun nerden mezun olursa olsun avrupada okuma sansi var.

Meraldemirel arkadasimizin sorusu kulaktan kulaga yayilan efsanelesmis fisiltilar
asklepios isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil