arkdaşlar ben bir kaç ay sonra ingiltereye geleceğim. 7 kalmayı düşünüyorum kurs süresince orda kolay bir şekilde iş bulabilirmiyim?
bide resmi olarak sadece haftada 20 saat çalışma izni varmış istesem ilegalda olsa daha fazla çalışa bilirmiyim.
Çalıştığınız yerin verginizi ödeyerek sizi kabul ettiği kadar çalışın İşinizde iyiyseniz saat ücreti yüksek olan başka bir yere geçin. Düşük saat ücretinden 30 saat yasadışı çalışıp sınırdışı riskini almaktansa yüksek saat ücretinden 20 saat çalışın hem başınız ağrımaz hem daha çok kazanmış olursunuz.
İşinizde iyiyseniz sorun olmaz
arkadaşım zaten bu ülkede 20 saatin üzerine çıkamaz normalde. çünkü para çalışana elden verilmiyor. banka hesabına yatırılıyor. buda kontrol edileceğinden kimse öğrenci adama 20 saatin üzerinde iş vermiyor kolay kolay.
arkadaslar bu 20 saat geyigi nedir ben anlamıyorum. ingiltere diyor ki hafta ici yirmi saat hafta sonu full time. soyle de bir durum var ozellikle londra da dusunun simdi bir yerde yasal calısıyosunuz artık 3-5 aylık oldunuz, isyerinin size hafta sonu deli gibi ihtiyacı var ki burası bar disko falansa isyeri sahibi ne diycek bu cocuk hafta ici 20 saati dolduruyo hafta sonu yeni adam mı bulayım lutfen yanii
Herseyi gectim bizim bu türklerin ingiltereye gelip te deli gibi calısmak isteme merakı nedir anlayamıyorum. bu adamlar gocmen olmaya mı yoksa ingilizce ogrenmeye mi geliyo. madem o kadar calıskansın turkiye de calıs en azından kariyer neyin yaparsın. calısarak ingliizce falan ogrenilmez biz bunu kimseye anlatamıyoruz hep yazıyorum gene yazıcam bir dili ogreneceksen onun uzerine egileceksin yazıcaksın dinliyceksin konusucaksın. Adamlar babasının hayrına koymamıs calısma sınırını sana
yoksa adamın umurunda mı ister calıs ister calısma o da kendi prestijini dusunuyo bu adam buraya geliyo adam gibi ingilizce ogrensin hem de ingiliz kulturunu alsın deyooo
ingiltereye gelecek gidecek arkadaslara diyorum ki ingilizce ogrenmek birinci calısmak ikinci planda olsun zamanla is seni cagıracak sen is sececeksin bu adamların isciye ihtiyacı cok. polonya ab ye girdigi zaman tam 1 milyon polonyalı ingiltere de is buldu. romanyalılar desen oyle. hala adama ihtiyacları var. NİYEEE ingilizler gururlu adamlar oyle her iste calısmıyolar
benzer bir ornek japonya da en cok kazanan isciler kimler biliyo musunuz toyota fabrikasında calısan işçiler degil foseptik islerinde calısan isciler bunu sakın unutmayın.