Arkadaslar kendi ve yakin cevrmin tecrubelerini yazmak istiyorum. Yazacaklarima katilanda olabilir katilmayanda...
-Egitim icin buraya gelmek istiyorsan en son tercihin ingiltere olsun. Cunku pahali bir ulke bir sekilde paran cebinden gider.
- Burada cok nazik kibar davranan insalarada guvenme yuzune gulerek herseyi yapabilirler.
- Turkiye kokenlilerin mumkun oldugunca uzak dur. Turkiye kokenlilerin buyuk bir cogunlugu birbirlerini cekemez. En cok birbirlerini sikayet eden toplumdur.
-Turkiye kokenlilerin buyuk cogunlugu fazla tahsilli deyildir. Dusunceleri para bende herseyi yaparimdir.
- Size yol gostermek isteyenlere sonuna kadar guvenmeyin yolda kalabilirsiniz.
-YOk artik daha neler okadarda degil yaa nede kendi insanimiza guvenmiyoruz anlamaiyorm benim burda karsilastigim turkler gayet kibar yardim sever kisilerdi tabi belkide benim sansliligmdr
-yol konusundada dedigin gibi bisi basima gelmedi
nese burasi zati bunu tartisacak konu basligi degil sadece kendi tecrubelerimi yazmak istedim
Gagari, bu ulkede olumsuz tecrubeler edinmis olabilirsin ve Turk arkadaslarinin veya tanidiklarinin buna katkilari olmus olabilir, fakat bu sekilde genelleme yapman yanlis diye dusunuyorum.
Haklarinda sikayetci oldugun insanlar belkide senin icinde ayni seyleri soyluyor olabilirler. Turkler, ve Turkiye topraklarinda yasayan insanlarimiz kadar sicak kanli ve yardimsever insanlara ozellikle Ingilterede raslamak cok kolay deyil. Malesef, insanlarin davranislari yasadiklari hayat sartlarina gore deyisebiliyor.
Ingilterede okumaya ve yasamaya gelince, Ingiltere kendisine verilen firsatlari deyerlendirebilen her insan icin, manevi acidan pek dogru olmasada maddi acidan cok daha fazla kolayliklar saglayan bir ulke.
Ingiltereye gelmek arzusunda olan arkadaslarimizi bu sekilde paniye sokmaya gerek yok bence
Türk'ler hakkında genelleme yaparken bu sitedeki insanların %99'unun Türk olduğunu, bir kısımın ingilterede yaşamakta olduğunu, bir kısmının ingiltereye gelmek istediğini ve Türk olduğunuzu unutmayın...
Son olarak herkez hak ettiği şeyi elde eder... bunlar başka bir Türk'den yada yabancı birinden gelebilir... mesele neyin kime neden geldiği....
dumah'ın söylediği her kelimenin altına imzamı atıyoruum attım. isabetli tespitlerde bulunmuş.
bir senedir gallerdeyim. burdaki türklere karşı inanılmaz bir önyargı oluştu bende. dumahın dediği gibi dil öğrenmek için gelenler tamam ama uzun süre kalanlar sanki başka bir gezegenden gibi. dinlediğim her hikayenin altından bir çapanoğlu çıkıyor. cehalet, sahtekarlık, dalaverecilik almış yürümüş. çok yazık, utanç verici.
ya bence gagari biraz abartmış bzm türkler allah var yardımsever adamlar onlara laf ettirmem cunku bi keresinde cüzdanımı kaybettim türk lokantası gördüm girdim durumu soledimadam bişe demeden bana cıkardı 50 pound verdi 3 gn sonra gttim parasını werdim ondan sonra 2 senedir cok iyi dostuz ama kötüleride yok değil ama o heryerde war türkün zararlısı en azında ingilizin zararlısından iyidir
arkadaslar bende bole bi olay yasadim anlatmak istiorum 1 aydir ingilteredeyim suana kadar kotu bi tavir yada irkcilik hareketi gormedim ingilizlerden hatta cok sicak davraniolar ben turk kiziyim ve bir turk kiziyla tanistim bana cok yakin oturuodu ama tanimamak isterdm tamamiyla bahsettiginiz aciklamalara uygun tek fikri nasil ingilterede kalsam kiz ingilterede kalmak icin kendi ulkesini bile kotulemeye hazir bi durumda bir au-pair ama ben ondan acikcasi utandim turk olarak dusunun artik siz ve daha cok neleri var anlatilmicak derecede ben ondan uzak duruorum anlicaginiz her milletin iyisi kotusu var kucuk beyni ile bana akil verio sanki ihtiyacim var bence en iyisi insanlari iyi tanimadan asla yakinlik kurmamak lazim irki farketmez her milletin iyisi kotusu varr....
yorumlarınız öyle güzelki anlatama, tamamiyle okuduğum yorumlardan büyük bi kuşkuya düştüm bende au pair olucam ve başvurumu yaptım ailenin çıkmasını bekliyorum,Yorumları okurken yaaa vazgeçsem mi, ben nereye gidiyorum diye sormadan edemedim kendime.Belkide gerçek olanları yazıyosunuz, tecrübeleriniz bunlar.Ordaki Türklerin çok fazla burnu yüksek olduğunu duydum.
Birazda güzel yanlarından bahsetsenizde ben ve benim gibi yeni gidicekleri ürkütmeseniz, diyorumm