Bir konuda fikrinize ihtiyacim var. Temmuz ayinda Londra'ya yerlesiyorum, 2 yillik business type vizem var sirketim sayesinde aldigim. 6 ayda bir TR ye gidip gelmek sartiyla 2 sene boyunca orada kalabilecegim. Konu su ki, ev arkadaslarim Temmuz ayinda yeni bir eve gecicekler ve kira kontratinda benim de imzam olmak zorunda mi? Ben kirami odedigim surece sorun olmaz diye dusunuyorum ama arkadaslarim bilen birine sormami istediler. Toplam 5 kisiyiz ve 4 kisi imzalarsa ben de kirami onlara verirsem sizce problem olur mu? Eger problem olur derseniz, ben orada hicbir banka hesabim, kaydim, vs olmadan kira kontratina imza atabilir miyim? Gidis tarihimle yeni ev ayni doneme denk geldi sanssizlik sonucu, o yuzden kafam karisti. Bilgi verirseniz sevinirim.
Bir diger konu, gittikten ne kadar sure sonra polise kaydolmak zorundayim? Bir de mevcut vizemle orada herhangi bir egitim kurumuna kayit olabilir miyim? Vizemi ogrenci vizesine donusturmenin benim icin avantaji olur mu? (council tax icin var bildigim kadariyla, ayrica transport daha ucuz ve part-time calisma izni vs). Nihai sonuc orada guzel bir is bulup calisma izni almak zaten, hersey bundan sonra sekillenecek. Ancak is buluncaya kadarki surede hangi vizeyle orada kalmami tavsiye edersiniz?