dogru.bekarlik belgesini alman icin 21 gun beklemen gerek.bu aslinda kanundan cok bir gelenek.eskiden evlenecek kisilerin isimlerini kiliseye asarlarmis ve 21 gun bekletirlermis.eger biri itiraz ederse hayir bu kisi bekar degil evli filan diye.
artik kilise devri bitti ama hala bu sekilde isliyo.neyse ne yapman gerekiyor onuda yazim bu konuyu fazla uzatmaya gerek yok.
turkiyede evlenmen icin esinin bekarlik belgesi ve dogum belgesi lazim.
bekarlik belgesi iki cesit biri international biri sadece ingilterede kullanim icin.
eger nisanlin ingiltere icin olani aldiysa turkiyeye geldigininde dogruca konsolosluga gidiyorsunuz.
orda o bekarlik belgesini turkceye ceviriyor.aslinda tam ceviride degil.
kagitta adim bu soyadim bu ingiliz vatandasiyim.su adreste yasiyorum(adres senin evin adresi cunku bizim belediyeler oyle istiyo)
evlenmemde kanuni olarak bir sakinca yoktur gibi seyler.
bu belge icin konsolosluga 300 lira oduyorsunuz.
ordan o kagidi valilige goturup yabancilar subesine onaylatiyorsunuz.
merhaba arkadslar.bır kac sorum olcak eger cevaplarsanız sevinirim.kız arkdsım buraya gelcek evlılık ıcın
ama o bosanmıs bırı ve bana dedı benım kagıdım ıngılterede 21 gun askıda kalmalı dedı.bu dogrumu acaba cunku sanırım emın degıl.kısaca neler yapmalıyız maddeler halınde yazarmısınız.saygılar...10 gündürdür bu sorunun cevabını alamadım bu sitede lütfen diyorum.
burdan noterden onaylı birkimlik fototkopini gönderecen orda askıda kalıcak 21 gün falan sonra da onlar uygun görürse zaten ona bir evlenme ehliyeti vericekler dikkat et çok dilli olsun çok dili olmasa bile sen burda yeminli bir tercümana çevirteceksin noterde oluca bu sonrada onaylatacan sonra gidip gün alıcaksın