Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 12.08.2010   #1
lmspay
Üye

Yazılar: 88
Kıbrıs VİZE HAKKINDA !

agustostan itibaren uzun dönem öğrenci vizelerinde İELTS veya Tofel da belli bir sonuç almak gerekli olacakmış BU DOGRUMU. Birde kıbrıstakı konsolosluktan vize almak dahada kolaymış.. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevınırım.
lmspay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.08.2010   #2
izmirlim
Çaylak Üye

Yazılar: 9
12 agustostan itibaren evet ne yazıkki tefol veya Ielts girmek zorunlu hale getirildi.

Kıbrıs'ta ki İngiltere Konsolosluğu Hangi Tür Vize Başvurularını Kabul Etmektedir. ?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs'taki ingiliz konsolosluğuna sadece Turistik Ziyaret ve İş Ziyareti gibi ziyaretçi vize başvurusunda bulunabilirler. Dil kursları, Öğrenci vizesi, Yerleşim ve Aile birleşim vize başvurularını ise Türkiye'deki İngiliz konsolosluklarına yapmak zorundadırlar. Kıbrıs'taki ingiliz yüksek komiserliği Türkiye vatandaşlarının yerleşim, aile birleşim ve öğrenci vizelerini kabul etmemektedir.

Kıbrıs'tan ingiltere vizesi almanın daha kolay olduğu doğrumu ?
İstatistiklere bakıldığında Kıbrıs en çok red veren ülkeler arasındadır. Peki neden bu kadar çok red kıbrıstan verilmektedir ?

İngiliz konsoloslukları dünyanın heryerinde aynı kriterlere göre değerlendirme yapmaktadır. Öyleyse konsolosluklar arasında Kıbrıs'ın en çok red vermesinin nedeni Kıbrıs olmasında değil, başvuranların yaptıkları yanlış başvurulardadır. "En kolay vize kıbrıstan alınıyor" dedikodusu Kıbrıstan vize başvurusu yapan adayların büyük bir kısmının yanlış danışmanlık hizmeti almalarına ve bu nedenle yüksek oranda red sonucuna yol açmaktadır.

Bu hataları ortadan kaldırmak sadece doğru danışmanlık firmalarından hizmet almak ile mümkün olabilir
izmirlim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.08.2010   #3
Charge
Üye

Yazılar: 60
ielts ve toefl kesinlikle alınmalı yoksa hiç ingilizce bilmeyen birisi farklı amaçlar için bulunabiliyor. Bence türkiye de böyle katı olmalı vize konusunda ama malasef çok aç bir toplumuz.
Charge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.08.2010   #4
izmirlim
Çaylak Üye

Yazılar: 9
Çok özür dilerim. Az önce aradım danışman firmayla konuştum. Uzun dönem öğrenci vizesinde İelts ve Tofel kaldırılmıştır.
izmirlim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.08.2010   #5
lmspay
Üye

Yazılar: 88
Alıntı:
izmirlim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok özür dilerim. Az önce aradım danışman firmayla konuştum. Uzun dönem öğrenci vizesinde İelts ve Tofel kaldırılmıştır.
Yeni koyulan bir kural nasıl ortadan kaldırılıyor anlamadım :S
lmspay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil