arkadaslar,
yine ozel mesajlariniz gelmis.
bakin isin gercegi su,
bu donem eylul 2009 da Kensington colllege of business de yer kalmamis. okul ustune ustelik 220+ kisiyi geri cevirmis master programlari icin.
Su anda okulda bogAZICI, SABANCI, KOC, BILKENT, ITU, ODTU mezunlari yukseklisans icin yazilmis ve eylul ayi 2009 mba yapmaktaymis. ben cok yogunum ve ben sizin icin gereken arastirmayi yaptim. bence artik sizin kendi kararinizi vermenizin karari geldi.
simdi anlamaniz gereken olay su arkadaslar.
MBA ne icin yapilir?
genelde kariyer:
gereken nedir bir kurumsallasmis sirket icin?:
Ingilizce,
yurtdisi deneyimi
yurtdisi is deneyimi
gerisi kisisel yeteneklerde saklidir.
Yani hirs, acim vb.
Kensingtonda MBA yapan Bogazici mezunuarkadas bunun bilincinde. Adam kafayi calistiriyor. Yani bir tasla iki kus vurmak denir buna.
umarim bu sefer anlasilmistir.
Tek onerim adim atmaniz. Yani ince eleyip hesabi cok vakit gecirmayin. Turkiye sartlarinda yasda cooook onemli arkadaslar. Herseyi bir diplomadan beklemek cok yanlis olur.
Olayi son bir ornekle noktalandirayim. Simdi siz Istanbul Londra arasi Turk hava yollariylen bilet aldiniz. Bu bilet iki sekilde alinabilir. First class yada economy. First class £560-£800 arasi degisir. Ama economy £170 -£250 arasi. Muhim olan bence ucagin onunde yada arkasinda oturmak degil Londraya varmak. Yani Kensington college of business sizi istanbuldan londraya goturur. Ama first class ucmak isteyen arkadaslara iyi ucuslar
Dostum sana yerden sonunaa kadar katiliyorum.
Bu forumlarda tartisiliyor yok o yok bu.
Ama isin gercegi MBA yapip bir baraji daha atlamak. yani nereden yaparsan yap masteri hicbirseyin garantisi yok gibi.
Bravo dostum.
Saygilar.
Walla bu yazıya tek bi kelime denir harika arkadaslar bence ekim 10 da kbc deyim arkadslar bu okul bi arac tır we aracı kullananlar da sizlersiniz. Bende aynı sekilde düsünüyorum arkadaslar . .
KBc ,İNter fc ,KFC, İBM , FB, GS isimlere takılmayalım artık güç senin içinde bunu hisset.
We son diyecegim su arkadslar ben Can gibi gidip yazılarımı eksik etmemeye calışcam size . .
Turkoglu senin yazdiklarin bana cok tanidik geldi birebir ayni hatta seni hatirladim sen KCB ogr islerindeki kisisin )) cumleler birebir ayni hatta verdigin ornekte.... neyse herkez kendi kararini kenid verir herkeze basarilar... Bana ozelden mail atana kcb ile ilgili dusuncelerimi yazabilriim buarada gittim gordum bizzat
expertiz siz gidiyorsunuz diye forumun işlevi kalmadı mı artık Daha bir sürü gitmeyi düşünen arkadaş var. Bu sayfaları okuyacaklar ki fikir sahibi olacaklar.
elbette degil aama su war bırakın sole bisey olsun biz ztn gidiyruz we oraya gittikten sonra zaten btn bilgileri pylaşcagz en sıcak hlyle bu dgru olmas mı . .