Herkese merhabalar,
İng hakkinda biliyorsunuz bilgi sahibi adam az oldugu icin sizinle durumumu paylasmak istedim. Ben busıness-management alanında master yapmak istiyorum ve bunun icin bazi adadki okullarından kabul geldi. Benim icin oncelikli kriter egitimin kalitesi ve niteligi. Ekonomik ve sehir bazli sıkıntıları goze aldım coktan yeter ki okul iyi olsun. Durum soyle:
aston+10 haft presession zorunlulugu
leicester(kosulsuz)
glasgow(kosulsuz)
southampton( henuz kabul gelmedi ama gelir diye bekliyorum )
hocam southampton dedıgın gıbı ıyı de busıness bolumune yogunlasırsak anketlerde bu aston ı cok on plana cıkarmıslar (hatta mba programı en ıyı 77. mba secılmıs dunyada) yanı kalanları ıcın ne dersın onlara da bır sıralama yapabılır mısın?
diger arkadaslardan da bu okullarla ilgili bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. cunku presession icin bavuru tarihi cok yaklastı dolayısıyla pek bı zamanım kalmadı tercıh ıcın.
ya arastırma bazlı demisken bu rae puanları hep arastırma duzeyıne verılıyor dımı? yanı ısletme gibi biraz da sektorel ve piyasayla ic ice olması gerekn bır dalda dogru kaynak mıdır?
bu arada vikipedia da univ nin adını girince iki üc arastirma tablolu olarak veriliyor.
ben aston ogrencisiyim. presessionala ben de geldim gecen sene 6 hafta icin. business studiestde glasgowu dusunme bile. hemde glaswegian aksanı yuzunden helak olursun sehirde. aston kabul aldıkların ıcınde bı 5 adım onde dıgerlerıne gore dıye dusunuyorm. southamptonda fena dııl ama aston tamamen business studiese odaklı bır yer. presessionalda okulda cok sıkılırsın ama onun dısında en eglenceli vaktın o zaman olucak. bırmıngham sehir olarak da en iyisi iclerinde. dusunme dırek astona gel. geldiginde ben de burda olacagım sanırım temmuz 10 gibi baslar 10 haftalık presessional her turlu yardımcı olmaya calısırım. presessionala basvuru tarihini dert etme gectiyse bile ara okulu geliyorum ben bi guzellik yapın de yaparlar. para gelcek kapıya hayır demezler. bi de okulu ara yetisemiycem 10 hafta ıcınde 6 haftalıga gelmem mumkun mu falan de zorla kas sıkıstır kabul etme ımkanları yuksek.
Konu deltabalta tarafından (17.06.2010 Saat 00:22 ) değiştirilmiştir.
benim de glasgow ve exeter kosulsuzdu ama astona geldim. ingilizce gereksinimleri hayvani ancak buna deger. business studies icin ingilterede aston, bath, manchester, lancester, warwick, leeds, city university nam-ı diğer cass business school, cranfield business school cok zorlarsan nottingham