İngiltere'ye geliyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 26.05.2006   #1
behran
Çaylak Üye

Yazılar: 3
İş???

Arkadaşlar merhaba herkese,
ben 15 temmuz gibi geliyorum ingiltereye inşaallah..
merak ettiğim önemli bi konu, çalışma iznim olmadan part time bi yerlerde çalışmayı düşünüyorum, çünkü buna ihtiyacım olacak, ki zaten bir çok türk arkadaş bu şekilde harcamalarının bir kısmını karşılıyorlar. Nasıl iş bulabilirim yada ne tür bir iş olabilir?? Tabi gece ve akşam mesai bayan için zor olsa gerek, bu yüzden kalan alternatifler nedir bilen varsa çok çok memnun olurum...
Behran...
behran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.06.2006   #2
dimple
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Re: İş???

Ya evet arkadaşlar bu tüm Türkiye'den gelen öğrenciler için bir sorun. Gideceğimiz yerlerde yapılacak harcamalar ülkemizdekindne kat ve kat fazla olduğu için part tima çalışmak zorundayız hele bir de kız olunca iş seçme durumu işin içine giriyor. Bize önerileriniz nedir? Brighton gibi bir yerde aylık ne kadar harcanır? Duydum ki pahalı bir şehirmiş...
Teşekkürler...
dimple isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.06.2006   #3
Mr. Brown
Site Bişeysi

Mr. Brown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılar: 159
Şimdi çalışma izni olmadan çalışmak mümkün özellikle büyük şehirlerde, ama bunun için gerçekten güvenebileceğiniz bir yerler lazım bir de her zaman standart asgari ücreti (saatine 5.5 £) almak mümkün olmayabiliyor.

Bunun yolu da genelde sokaga cıkıp "staff required" yazan yere girip konusmaktan geciyor. Genel olarak banka hesabım yok "cash in hand" çalışabilirim derseniz bunu çalışma iznim yok olarak anlar karşıdaki .. ok derse sorun yok... Ama herkes ok demez tabi o da ayrı, Bunun dışında çalışma izniniz varsa eger 6 aydan uzun bir vizeyle o zaman zaten sorun yok job office e bile gidip iş ayarlamalarını istemek mumkun...

Ha akşam mesai de bayan için zor falan olmaz genelde. Hani Londra'nın çok çok sakat bir köşesinde olmadıktan sonra akşam gündüz heryer her zaman müsaittir bence, Turkiyede'kinden farklı yaklaşır herkes olumlu anlamda
Mr. Brown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.08.2007   #4
Unintended
Üye

Yazılar: 35
Mr. Brown job office dediğin bizdeki iş ve işci bulma kurumu gibi mi bir şey yoksa özel olarak mı çalışıyorlar? Londra'nın neresinde var? benim çalışma iznim var parttime çalışmak istiyorum da.
Unintended isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.08.2007   #5
calibri
Kıdemli Üye

Yazılar: 162
camiden saga don biraz git orda saskin bakkal var. ona sor o gosterir sana. abicim londranin neresinde var nedemek. www.jobcentre.co.uk ordan bakiver. adresleri var.
calibri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil