Türkiyede eğitim sisteminden çok çekmiş biri olarak tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim
Türkiyede bi üniversitenin 2 yıllık önlisans programından okul ikincisi olarak mezun olduktan sonra (4 dönem yüksek onur sertifikasıyla ) aynı yıl dikey geçiş sınavını kazanarak 4 yıllık lisans eğitimimi tamamladım.
Okul bitiminin akabinde İstanbulda 9 firmadan oluşan bir grup şirketinde dış ticaret departmanında çalışmaktayım ve görevim gereği 4 yabancı firmanın ilişkilerini ve lojistik proseslerini yürütmekteyim.
Sorum şu
İngilterede yüksek lisans yapmak istiyorum Uluslararası ticaret alanında ama bilhassa ingileteredeki çalıştığım firmadan yazı alınabirilinirse ( hatta distrübütörü olduğumuz tüm firmaların) prosedurun herhangi bi noktasında bana yardımcı olup olamayacağı . Okullara direk başvurmak istiyorum ancak ne kadar etkili olur bilmiyorum..
Konuyla alakalı biilgi sahibi olanların ilgilerini rica ederim..
Alacagin yazi turune gore yardimci da olabilir, etkisiz de. Yazi egitiminin gerekliligini ve egtiminin desteklenecegini belirten bir sekilde olursa vize asamasinda yardimci olacaktir.
Ancak benim çok bi vize sorunum olacağını zannediyorum çünkü daha evvelde turistik ve iş amaçlı birkaç defa avrupaya gitmiştim ( hoş şuan bahsettiğimiz tamamen farklı bi durum) zaten okula kabul edilebilirsem vize sorunumda kalmayacaktır
Asıl sorum burada iyi bir okul bulmam gerekliliği ve tabiki kaçınılmaz olarak burs.. Bu bahsettiğim doneler okula direk basvuru formu yolladıgımda etkili olacak mı sorusu? Çünkü takdir edersiniz bir sürü öğrenci adayı var..
Süreci ve prosedürleri bilmediğimden yanlış sorular soruyo olabilirim bunun için kusura bakmayın..
İngiltere'de burs çok nadir ve çok az miktardadır fakat çalıştığın şirketlerden özellikle de uluslararası tanınırlığı olan veya ingiliz şirketlerinden alacağın referans mektupları işini çok çok kolaylaştırır başvuru aşamasında, ek olarak akademik referans mektubu da isterler lisansta ki 2 hocanı ayarlaman lazım.. ielts i de geçersen gerisi okula kalmış =)
Alıntı:
oscar_art´isimli üyeden Alıntı
öncelikle teşekkür ederim alakanız için..
Ancak benim çok bi vize sorunum olacağını zannediyorum çünkü daha evvelde turistik ve iş amaçlı birkaç defa avrupaya gitmiştim ( hoş şuan bahsettiğimiz tamamen farklı bi durum) zaten okula kabul edilebilirsem vize sorunumda kalmayacaktır
Asıl sorum burada iyi bir okul bulmam gerekliliği ve tabiki kaçınılmaz olarak burs.. Bu bahsettiğim doneler okula direk basvuru formu yolladıgımda etkili olacak mı sorusu? Çünkü takdir edersiniz bir sürü öğrenci adayı var..
Süreci ve prosedürleri bilmediğimden yanlış sorular soruyo olabilirim bunun için kusura bakmayın..