Arkadaslar nisanlım ingilterede bir ise ortak olucak ve burda evlenip gidicez. Daha dogrusu bu bizim istegimiz. Nisanlım is kuracagı icin sanırım kolay vize alır fakat ben esi olarak hemen alabilirmiyim vize yoksa bana daha sonra mı verirler? Prosedur nedir bilen varsa ve bilgilendirirse cok sevinirim...
Ankara Anlaşmasına dayalı bir vizeden bahsediyorsun sanırım... Bende Ankara Anlaşmasından vizemi aldım bundan 1,5 ay önce... ve iki hafta öncede turkiyeye döndüm. Eşim için vizeye başvurduk tam bugün bir hafta oldu bekliyoruz. sizin durumunuza gelince: Öncelikle nişanlının vize alması gerekir. Ardından seni götürebilir... İnşallah bende bu beklentideyim. Bundan önce bi kaç tanıdığıma bu şekilde vizelerini verdiler. Bu Ankara Anlaşması gereğince ingilterede işini kurup yürüten vergisini ödeyen ve ailesine kendisinin bakabileceğini ispat edebilmiş her turk vatandaşı önce kendisi vize alabilir, daha sonra bakmakla hükümlü olduğu eşini ve 18 yaşından büyük çocuklarını ingilterede yaşamak üzere yanına alabilir.
merak ettiğin daha deteylı bişeyler varsa yaz, yardımcı olmaya çalışırım...
hakan bey siz bu konuda tecrubelisiniz anladim kadari ile benimde kardesim ingiltereye ankara anlasmai ile gitmek istiyor ama hic birsey bilmiyoruz neler yapmamiz gerek ne gibi isler kurabilir orada avukata gitmek sartmi bu konu icin is planini ingiltereye gitmeden mi sunacak yok ingiltereye gidicem bu kadar param var orda kurabilecegim bi ismi arastiracagim diyecek lutfen bilgi verirseniz memnun olurum
slm arkadaşlar yaklaşık bundan 2 ay önce türis vize müracat ettim Red aldım. ben yaklaşık 1991 buyana erkek berberiyim halan ingiltereye gitmek istiyorum meslegimi ingilterede yapmak istiyorum .yani ankara anlaşması ile müracat etsem bana kaç paraya mal olur
birde bu işi yapan eniyisi kim tavsiyeedeceginiz birileri varmı