Türkiyede yaşayan bir mühendisim. İngilteredeki iş olanaklarını netten takip ediyorum. Ama hemen her iş için çalışma vizesi şart koşuluyor. Çalışma vizesi için de iş teklifi şart koşuluyor.. Yani yumurta mı tavuktan çıkar yoksa tavuk mu yumurtadan çıkar? Bu döngü nasıl kırılır bilen varsa yardım etsin lütfen....
dongunun kirilmasi icin oncelikle cok saglam CV hazirlaman ve Ingilteredeki isverenin sana ihtiyaci oldugunu ispatlaman gerek. Bunu ispatlayabilir isen onlar senin adina Work Permit basvurusu yaparlar bu is 1 hafta ile 2 hafta arasinda surer. Work Permit belgesini senin adresine gonderirler sende istenen belgelerle beraber vize basvurunu yaparsin, 3 is gunu bilemedin 4 is gunu icerisinde 5 yillik kapi gibi Work Permit vizesine sahip olursun.
Is bulma sureci burada cok yavas isleyen bir surectir. Birde unutmadan eklemek gerekirki Isveren once Ingiliz vatandasina bakmali olmassa EU vatandasina ondan sonra diger ulke vatandaslari ile iliskide olmali ve bu sureci belgelendirebilmeli. yani Ingiliz ve EU vatandasinin bu ise uygun olmadigini yada bulamadigini belirtmeli ki diger ulke vatandaslarinin sirasi gelsin.
Baska yontemlerde var eski adi HSMP vizesi olan kimseye bagli olmadan yuksek kalitede isci olarak vize alabilirsin. yada Ankara anlasmasi uzeriden serbest is yapmak uzere vize alabilirsin. ama bu konularda hic bir bilgim yok.
Peki biraz çılgınca gelecek ama. İngiltereden ucuz bir dil okuluna 6 aylığına veya 1 yıllığına kayıt yaptırıp sonra işi orada aramaya başlasam daha etkili olur mu? netten işverenin mülakatsız birisini kabul etmesi biraz zor olabilir... Tabi orada dil okuluna gitmediğim vakit de part time bir iş yapmak gerekecek. Haftada kaç saat çalışmaya izin veriliyor dil okulu ile gidersem? Yeni mezun olarak CV'nin fazla kabarık olduğunu söyleyemem..1 yıllık bir tecrübe var ama sonuçta yeni mezun arayan bir çok firma da mevcut... Sizce gereksiz bir çılgınlık mı olur yoksa denemeye değermi? İngilterede iş bulmuş arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler....
Dil okulu konusunda bilgim yok ben 15 yillik muhendisim yeni mezun arkadaslarin ne kadar zor durumda olduklarini goruyorum daha onceki firmamda bunun cok orneklerini yasadim.
Tavsiye olarak diyebilecegim dil okulu yapabilirsin, diger arkadaslara bir danis bu isi yapmis olanlar daha iyi bilir.
Dil okuluyla gittiğinde resmi olarak(!) 20 saatlik çalışma iznin var.
Eğer İngilizcen gerçekten iyiyse burada iyi kazanırsın..
Kanımca dil okulu ile gelip burada iş araman daha faydalı olur; asıl mesleğine yönelik iş bulana kadar günlük yaşama adapte olursun vs..
Bu arada mühendisim diye kebabçıda çalışmam etmem deme, işsiz kalabilirsin..
bkz. Abim
Evet sanırım önce bir dil okuluna gitmek daha iyi olur. Yasal olarak haftalık 20 saat çalışma süresi yetmeyebilir. illegal olarak da çalışmak gerekecek..Peki gunix "ingilizcen iyi ise iyi para kazanırsın" demişsin.. İyi kazandıran işler hangileri oluyor? Kebabçı da o kadar iyi para veriyolar mı ? bu arada Sirlan acaba ne mühendisisin? Ben gıda mühendisiyim...
Evet sanırım önce bir dil okuluna gitmek daha iyi olur. Yasal olarak haftalık 20 saat çalışma süresi yetmeyebilir. illegal olarak da çalışmak gerekecek..Peki gunix "ingilizcen iyi ise iyi para kazanırsın" demişsin.. İyi kazandıran işler hangileri oluyor? Kebabçı da o kadar iyi para veriyolar mı ? bu arada Sirlan acaba ne mühendisisin? Ben gıda mühendisiyim...
İngilizce seviyesi ile para kazanma arasındaki doğru orantıya dikkati çekmek istemiştim..
Fazla kabiliyet gerektirmeyen islerde bile isverenlerin iyi bir ingilizce seviyesi istedigini goz onune alirsan demek istedigimi daha iyi anlatmis olurum
Bana gore butun isler iyi kazandiriyor, ah birde su kira parasi olmasa.. Cok sey mi istedim?
Alıntı:
milik74´isimli üyeden Alıntı
Türkiyede yaşayan bir mühendisim. İngilteredeki iş olanaklarını netten takip ediyorum. Ama hemen her iş için çalışma vizesi şart koşuluyor. Çalışma vizesi için de iş teklifi şart koşuluyor.. Yani yumurta mı tavuktan çıkar yoksa tavuk mu yumurtadan çıkar? Bu döngü nasıl kırılır bilen varsa yardım etsin lütfen....
neden work & study programını denemiyorsun. Yaşın kaç bilmiyorum ama 30 a kadar kabul ediliyorsun hem kursa hem işe gidersin bu arada da ingilizcen geliştikçe alternatiflerini değerlendirirsin. 48 haftası 1800 pound olan kurslar var bence onlara bak. Zaten kurs parasını fazlasıyla çıkartıyorsun çalışarak.