neden beni ingilizler kendisi davet etti. 11 yil ENKA ya gonul verdikten sonra Ingiliz firmasina gectim hemde onlarin daveti ile.
ben arastirma bile yapmadim. bu arada Jeofizik Muhendisiyim.
unutmayin hayal ettiginiz ve idealleriniz oldugu surece eninde sonunda ulasirsiniz.
azim edin. ben 37 yasinda ulastim gec degil daha yasayacak cok gunlerimiz var.
IT konularinda birsey soyleyemem ama, Insaat muhendisi arkadasim hangi dalda uzmanlastigini ogrenebilirmiyim. cunku insaat muhendisi dediginiz zaman havada kaliyorsunuz, Geoteknik mi statik mi dinamik mi, cunku burada insaat muhendisi degil hangi bransta yetistiginiz onemli.
biz 6 aya yakin muhendis aradik geoteknik ama ingilizcesi duzgun olan kimseyi bulamadik. ben kendi arkadaslarimi bile aradim. hep ingilizce sorun oldu. su anda bulduk 4 aydir calisiyor ve kendisi geoteknik insaat muhendisi.
bu arada unutmadan http://www.cscs.uk.com/RunScript.asp?p=ASP\Pg0.asp buadresten sertifika alman gerekmekte, eger bu sertifikan yok ise burada muhendislik degil santiyenin kapisindan iceri sokmazlar.
bunlari yapabilirsen eninde sonunda basarirsin. Ingiliz firmalarinda off shore calisan birsuru turk var. her seferinde karsilasiyorum dunyanin herhangi bir yerinde. en son bir Turk bir ingiliz ile beraber St. Petersburga uctum. burada bir firmada satin almaci olarak calisiyormus yanindaki ingiliz de ise yeni baslamis musteri ziyaretine gidiyorlardi.