Havadan - Sudan Yukarıdaki kategorilerin hiçbiri uymadı mı? Buraya alalım...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Havadan - Sudan »

internet sorunu - YARDIM

Seçenekler Stil
Alt 08.03.2009   #1
uskudar33
Üye

Yazılar: 50
internet sorunu - YARDIM

Arkadaslar merhaba;

su an bulundugum evde internet sorunum var.

Kullandigim internet beni cileden cikaracak kadar yavas ve verimsiz. T-Mobile'in verdigi bir sim kart baglantisiyla baglaniyoruz.

Evde uydu, telefon...vb. baglantim; yok. BT line mi ne deniliyor.
Bunun haricinde; virgin sitesinde posta kodumu kontrol edince;
"Your home is not in a Virgin Media cable area so you can't get our fibre-optic cable services, but you can get our National services." yazisi cikiyor.

Dolayisiyla; sinirli ya da sinirsiz bir internet hizmeti almak icin ne yapmak gerek; toplamda aylik kac para odemek gerek bilen var mi arkadaslar ?

Once telefon hatti almak gerekiyor galiba?
Yardimci olursaniz sevinirim.
uskudar33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.03.2009   #2
peroN
Kıdemli Üye

Yazılar: 146
Yaklaşık £35 karşılığında (vodefon, o2 vb.gibi telefon şirketlerinden) bir usb stick alabilirsin. Ardından her ay £17 (3 GB) kullanım bedeli ödüyorsun. Lakin çok iyi bir bağlantı beklentin olmasın.. Şahsen ben vodefon usb kullanıyorum ve bağlantı (özellikle skype'la konuşurken) devamlı kesiliyor. Lakin sticklerin en iyi yanı, bağımsız olarak her yere internetini taşıyabilmen (;

Öteki bağlantılar için muhtemelen kontrat yapman gerekecektir. Ve bunun süresi minimum 18 ay.. Telefon hattını vs. yi hesaplamadan önce bu konuyu iyice bir araştırıp öğren derim. Kolay gelsin!

Konu peroN tarafından (10.03.2009 Saat 14:13 ) değiştirilmiştir.
peroN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.03.2009   #3
uskudar33
Üye

Yazılar: 50
Tesekkur ederim yardimin icin.
Fakat ben zaten su anda T-Mobile usb baglantisindan kullaniyorum. Yani bahsettiklerinden.

Ama arkadasimin bahsettigine gore ilk aylar cok iyiymis; simdi ise bizi cileden cikariyor. Skype degil, msn'de normal bir sekilde yazisamiyorum bile.

Onun icin; kaldigim evdeki arkadasim nihayetinde burada yasiyor; 18 ay kontrat onemli degil ama toplamda her ay ne kadar odememiz gerek onu bilmiyorum. Cunku telefon hattimiz yok. Fiber optik kablo mu ne cekilmiyomus...vs..vs.

Boyle bir sorun yasayan varsa belki ondan cozum yolu bulabilirim umidiyle yaziyorum.

Bilen var mi arkadaslar; tum bu zimbirtilar icin (internet ve dolayisiyla tlf baglantisi) ne kadar odemek gerek?
uskudar33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.03.2009   #4
reddawn72
Çaylak Üye

Yazılar: 6
Arkadasim ayni sorun bendede var. Cable internet alaninda degilim evdede telefon yok hatta telefon hatti ve prizi yok. Bu yuzden 3`den (three) usb stick aldim 25 pounda 7 gb kullaniyorum ama aynen senin dedigin gibi bazen cildirtiyor. Eve internet icin ayni turkiye`de oldugu gibi once telefon gerekiyor sonra da telefon +internet paketlerinde birini secmen gerekiyor. Yalniz cok fazla firma ve paket var secmesi zor. Coguda kontratli ona dikkat et. www.broadband-finder.co.uk adresinden secenekleri inceleyebilirsin.
reddawn72 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.03.2009   #5
JaCKaBOoo
Üye

Yazılar: 49
Arkadaslar Bt suan en iyi internet saglayicisi ve bir cok paketi var.Bence en ucuzunu alin sizin her turlu isinizi gorur.Pahali olma sabepleri telefon kullanimindan dolayi bazi tarifelerde telefon sinirsiz kullaniliyor ve sabit ucret o yuzden bu paketler bayagi pahali.Ama siz telefon kullanimi en dusuk olan ve internet download i ucuz olan bir bt paketi alirsaniz cok ucuz olur.Birde cevrenizde bt kullanan varsa ona sorun sizi tavsiye etsin bt ye belli bir miktar para veriyorlar en kotu ilk faturanizi karsilar.Bt kurulum ucretine cok aliyor elinizden geldigince siz kurmaya calisinKolay gelsin
JaCKaBOoo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil