arkadaşlar siteye yeni kaydoldum. babam master için yurtdışına gönderiyor. genel olarak iyinin üstü seviyede ingilizcem, orta seviye sertifikalı almancam, çat pat fransızcam ve ispanyolcam var. hic dil kurslarıyla ugraşmadan ingilizcemle master yapmak istiyorum. amacım en kaba tabirle avrupaya kapak atmak. şuan 3üncü sınıftayım ve okul biter bitmez yaz tatilinde alışma,yerleşme ve kayıt işlerini halledip direk sene başında okula başlamak istiyorum. kesinlikle vakit kaybetmem mümkün degil..
istedigim master programı inşaat mühendisliği ulaşım veya yapı masterı.. tabiki ücret olarak onbin on ikibin poundun üzerine çıkmak istemiyorum.bu okula verecegim ücrettir.bu ücretle iyi bi üniversitede master yapıp ingiltere'de kalmak oranın vatandaşlığına geçmek istiyorum.
bana masterı yapacagım master hakkında yada gidiş ve oturum alma hakkında bilgi verirmisiniz..
master icin bisi diyemem sen hangi universiteyi istedigini soyle ilk.. bi de hangi universitede construction bolumu var ogren, sana burdan gorev veriyorum
yasamak icin ucuz bolge istiyosan iskocya tarafini yada kuzey ingiltereyi sec, sonucta okumaya geliyosun pek onemi yok londranin fln
simdi isci vizesiyle vatandasliga gecilmiyor artik.. tier 2 yani "ingiliz isverenin kefaletiyle gelen" iscilere vatandaslik yok. sen cok kararliysan eli yuzu duzgun bir hatunla izdivac yapacaksin baska yolu yok.
dedigim gibi sen iskocya/newcastle/manchester gibi yerlerdeki universiteleri arastir simdilik. bi sorun olursa yanitlariz x
amerıka veya japonyaya gıt ınsaat ıcın ne ısın var ıngılterede yada vıyana unıversıtesıne gıt bnde ınsaat muhendısıyım ve suanda ıngılteredeyım..okul kabulu ıcın spr olması lazım ıngılızcenın ıelts sınavını vermen lazım okulun ıstedıgı dereceyle daha 3.sınıftaysan ve gercekten ıngıltere ıstıyorsan 3 aylık ıngılterede dıl okuluna gıt ıelts ı ver bence...bıldıgım kadarıyla vıyanA muhendıslıkte cook coook ıyı almancanda var bıraz VIYANAAAAAAAAAAAAA DIYORUM
öncelikle bi soru sormak istiyorum... egitimime orda devam şansım varmı? 3.sınıftan devam edebiliyormuyum?
@erdemm;
hocam viyana orada aklımda ama öncelikli olarak ingiltereyi düşünüyorum. sen inşaat mühendisiysen anlat işte nerden mezunsun nasıl geçiniyosun ne yapıyosun.. genel bi bilgi ver bana gözünü seveyim... benim ielts sınavından korkum yok suan girsem 5bucuk cok rahat yaparım. biraz çalışsam 6yı cok rahat alırım. ingilizcem gayet iyidir yoksa.
@mathilda;
aslında bende manchester newcastle tarafının ucuz oldugunu duydum.. oraya mastera giden bi ablamız söylemişti fakat buraların üniversitelerinden mezuniyet pek iyi kariyere elvermiyormuş.. türkiyenin dogu ve güneydogu üniversiteleri gibi tanımlamışlardı..
üniversite araştırmasını yapıyorum 3 4 üniversite buldum gibi şimdiden mathilda.. araştırma bitince burdan haber veririm sana.. sende yorum yaparsın
çok teşekkür ederim cevaplarınız için
evlilik konusunda dogru o yöntem var ama benim 3 senelik çıktıgım kısmetse okuldan sonra nişanlanmak istedigim kız arkadaşım var.. oda benimle birlikte gelmek istiyo.. zaten genel olarak bütün okullarda mba programı var o mba istiyo...birlikte gidip orada oturum sırasında evlensek.. kalma şansımız oluyormu?
egerkı bayansan santıyede calısman gercekten zor sartlar cokkotu oluyor genelde..
fakat erkeksen problem yok heryerde calısabılırsın
akademık karıyer ıstıyorsan yuksegını yurtdısında yapmanı bende tavsıye ederım ama yok pıyasada calısıcam dıyorsan bu kadar masrafa hıc gerek yok trde yap ıyı bır okulda ıngılızcem cok ıyı dıyorsun ustune bırde almancanı gelıstır bu zamanda senı almıycak sırket yok
bn 3 ay onc ebıtrdım okulu suanda dıl okulundaym burda nısanda donup rusyaya gtmeyı dusunuorm
erdemm... kız arkadaşım var dedim bayansan demişsin allaha sükür bi yanlış yola sapmadık benim amacım avrupada yaşamıma devam etmek. sadece kendimi degil gelecegimi de düşünüyorum..master sart artık ki türkiyeden aldıgım egitime güvenmiyorum.. ulaşım alanında geliştirmek istiyorum kendimi. ve iyi yerlere gelmeyi planlıyorum..
trkıyede yasamak ıstemıyorsan farklı tabı gelıp burda lısansını gecerlı hale gtrmen gerekıyor 1 senede oluyor bu ama bn hala sana VIYANA dıyorumsalla ıngıltereyı
Merhaaba arkadaşlar ,yeni üye oldum bende siteye..
İnşaat mühendisiyim ve dil okuluna gidiyorum şu an ..İngilterede yüksek lisans yada mba düşünmekteyim..açıkçası hangi konu da yapaacağıma kesin karar vermedim ama yüksek lisans için aklımda construction management var..acaba bu konuda bilgisi olan var mı?
başvuru şartları ,gerekenler yada bu konuda kaliteli eğiitm veren ünv ler hakkında herhangi bir bilgi..birde mezuniyet ortalaaması anladığım kadarıyla baya etkili bu başvurularda ve benii baya endişelendirio..
teşekkürler şimdiden..