Foruma yeni üye oldum. Bilgisayar Mühendisiyim. Telekom sektöründe çalışıyorum ve yaklasik 1.5 senesi yurtdışındaki çeşitli dönemsel projelerde olmak üzere toplamda 2.5 sene iş tecrübem var. Tek çok iyi düzeyde yabanci dilim İngilizce oldugundan İngiltere'de yasamayi arastirmaktayim. İnternette qualified immigration visa seklinde birsey buldum (http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/wo...tier1/general/). Bu yolu kullanarak İngiltere'ye goc etmeyi dusunuyorum.
Sizce is bulma imkanim nedir? Bu vizeyi İngiltere'ye calisma amacli alan arkadaslar varmi aranizda? Bana uygun bir is imkani saglayabilecek arkadaslara CV'mi yollayabilirim.
Tas yerinde agirdir Serdarcim. Bosver maceraya hic gerek yok. Ingilizlerin dedigi gibi citin oteki tarafindaki cimenler herzaman daha yesil gorunurmus...
Foruma yeni üye oldum. Bilgisayar Mühendisiyim. Telekom sektöründe çalışıyorum ve yaklasik 1.5 senesi yurtdışındaki çeşitli dönemsel projelerde olmak üzere toplamda 2.5 sene iş tecrübem var. Tek çok iyi düzeyde yabanci dilim İngilizce oldugundan İngiltere'de yasamayi arastirmaktayim. İnternette qualified immigration visa seklinde birsey buldum (http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/wo...tier1/general/). Bu yolu kullanarak İngiltere'ye goc etmeyi dusunuyorum.
Sizce is bulma imkanim nedir? Bu vizeyi İngiltere'ye calisma amacli alan arkadaslar varmi aranizda? Bana uygun bir is imkani saglayabilecek arkadaslara CV'mi yollayabilirim.
Yardimci olursaniz sevinirim...
turkiye de aldiginiz egitim ne olursa olsun burada gecerlilik gormuyor
bunu gozum kapali olarak soyleyebilirim...
burda TR de aldigin egitimin hemen hemen aynisini alip tekrar mezun olduktan sonrada Turk oldugun icin is bulmakta zorlanacaksin
neden beni ingilizler kendisi davet etti. 11 yil ENKA ya gonul verdikten sonra Ingiliz firmasina gectim hemde onlarin daveti ile.
ben arastirma bile yapmadim. bu arada Jeofizik Muhendisiyim.
unutmayin hayal ettiginiz ve idealleriniz oldugu surece eninde sonunda ulasirsiniz.
azim edin. ben 37 yasinda ulastim gec degil daha yasayacak cok gunlerimiz var.
IT konularinda birsey soyleyemem ama, Insaat muhendisi arkadasim hangi dalda uzmanlastigini ogrenebilirmiyim. cunku insaat muhendisi dediginiz zaman havada kaliyorsunuz, Geoteknik mi statik mi dinamik mi, cunku burada insaat muhendisi degil hangi bransta yetistiginiz onemli.
biz 6 aya yakin muhendis aradik geoteknik ama ingilizcesi duzgun olan kimseyi bulamadik. ben kendi arkadaslarimi bile aradim. hep ingilizce sorun oldu. su anda bulduk 4 aydir calisiyor ve kendisi geoteknik insaat muhendisi.
bu arada unutmadan http://www.cscs.uk.com/RunScript.asp?p=ASP\Pg0.asp buadresten sertifika alman gerekmekte, eger bu sertifikan yok ise burada muhendislik degil santiyenin kapisindan iceri sokmazlar.
bunlari yapabilirsen eninde sonunda basarirsin. Ingiliz firmalarinda off shore calisan birsuru turk var. her seferinde karsilasiyorum dunyanin herhangi bir yerinde. en son bir Turk bir ingiliz ile beraber St. Petersburga uctum. burada bir firmada satin almaci olarak calisiyormus yanindaki ingiliz de ise yeni baslamis musteri ziyaretine gidiyorlardi.
neden beni ingilizler kendisi davet etti. 11 yil ENKA ya gonul verdikten sonra Ingiliz firmasina gectim hemde onlarin daveti ile.
ben arastirma bile yapmadim. bu arada Jeofizik Muhendisiyim.
unutmayin hayal ettiginiz ve idealleriniz oldugu surece eninde sonunda ulasirsiniz.
azim edin. ben 37 yasinda ulastim gec degil daha yasayacak cok gunlerimiz var.
IT konularinda birsey soyleyemem ama, Insaat muhendisi arkadasim hangi dalda uzmanlastigini ogrenebilirmiyim. cunku insaat muhendisi dediginiz zaman havada kaliyorsunuz, Geoteknik mi statik mi dinamik mi, cunku burada insaat muhendisi degil hangi bransta yetistiginiz onemli.
biz 6 aya yakin muhendis aradik geoteknik ama ingilizcesi duzgun olan kimseyi bulamadik. ben kendi arkadaslarimi bile aradim. hep ingilizce sorun oldu. su anda bulduk 4 aydir calisiyor ve kendisi geoteknik insaat muhendisi.
bu arada unutmadan http://www.cscs.uk.com/RunScript.asp?p=ASP\Pg0.asp buadresten sertifika alman gerekmekte, eger bu sertifikan yok ise burada muhendislik degil santiyenin kapisindan iceri sokmazlar.
bunlari yapabilirsen eninde sonunda basarirsin. Ingiliz firmalarinda off shore calisan birsuru turk var. her seferinde karsilasiyorum dunyanin herhangi bir yerinde. en son bir Turk bir ingiliz ile beraber St. Petersburga uctum. burada bir firmada satin almaci olarak calisiyormus yanindaki ingiliz de ise yeni baslamis musteri ziyaretine gidiyorlardi.
yukaridaki adreslerden hemen hemen hergun onlarca is ilani cikmakta.
Bende Jeofizik Muhendisiyim. Mba yapicam burda iki derecem var turkiyeden almis oldugum biri Jeofizik muh. digeri isletme. Ben aslinda petrol masteri yapmayi dusunuyordum gelmeden once ama burda mba yapmaya karar verdim. Olursa da jeofizik sektorunde devam etmek istiyorum. Benim turkiyedeki diplomam ne kadar gecerli olur burda (jeofizik olan) ve cscs adli kurumdan ne gibi bir sertifika almamiz gerekiyor. Jeofizik muhendisligi yapabilir gibi bir sertifika mi yoksa belli egitimler sonucunda verilen bir sey mi.
Cevaplarsaniz cok mutlu olucam.
Konu begum_e tarafından (05.02.2010 Saat 23:00 ) değiştirilmiştir.
merhaba, working permit konusunda hic bilgi sahibi olmasam da iscilik bakimindan cok aranan bir meslek oldugunu soyleyebilirim. sonucta surekli uydu anteni, adsl, cable gibi seyler alan, tasinan, tamir ettiren bir ulke. asla kapanmayacak bir sektor bence telecommunication!
tasin yerinde agir oldugu dogru ama turkiyedeki yasam sartlari belli. ingilterede full time calisan bir insan, asgari ucretle bile olsa, turkiyedekinden daha rahat bu bir gercek.
turklerin yogun oldugu yerlerde turk uydu kuran bazi servisler var, calisanlari turk. onlar size sponsor olursa gayet guzel gelir yasarsiniz, iyi de ucret alirsiniz. iyi sanslar
edit: o 2 yillik -vasifli iscilere verilen oturma izni- baya zorlu bir ise benziyor, orada soylenen sey kisacasi: cok cok cok paran olmasi lazim. hele hele turkiyeden geldiginiz icin (3. kategoride siralanmis) puanlariniz dusuyor bu demek oluyor ki daha da cok para gerekli arayi kapatmak icin. ben orda tier 2 gordum, ingiltereden lisansli bir isveren sizi davet ederse daha az sancili oluyor.. bence tier 2 ye yogunlasmakta fayda var.
Konu mathilda tarafından (03.09.2009 Saat 18:31 ) değiştirilmiştir.
Sebep: home office sitesinden baktim vasifli isci basvurularina:
Bende Jeofizik Muhendisiyim. Simdi aupairlik yapiyorum aralik gibi birakip ogrenci vizesine cevirttirip tekrar donmeyi planliyorum. Mba yapicam burda iki derecem var turkiyeden almis oldugum biri Jeofizik muh. digeri isletme. Ben aslinda petrol masteri yapmayi dusunuyordum gelmeden once ama burda mba yapmaya karar verdim. Olursa da jeofizik sektorunde devam etmek istiyorum. Benim turkiyedeki diplomam ne kadar gecerli olur burda (jeofizik olan) ve cscs adli kurumdan ne gibi bir sertifika almamiz gerekiyor. Jeofizik muhendisligi yapabilir gibi bir sertifika mi yoksa belli egitimler sonucunda verilen bir sey mi.
Cevaplarsaniz cok mutlu olucam.
Oncelikle merhaba gec oldu bu siralar yogundum. Jeofizik alaninda MBA yapacaksan Ingilterede durma Amerika yada Kanada ya git. Amerikada ve Kanada da MBA daha kaliteli ve oradan mezun oldugunda Jeofizik alaninda is bulma oranin neredeyse 4-5 e katlaniyor.
Ingilterede ise cok iyi okulda MBA yapman lazim.
Bu arada ben jeofizikciyim ama 15 yildir Geoteknik yapiyorum. kendi meslegimi neredeyse unuttum. (biraz calisirsam gunu yakalarim ama yindede zor olur)
CSCS sertifikasi her muhendsin almasi gereken yeterlilik sertifikasi gibi dusunebilecegimiz bir sertifika bunun icinde internette aratirsan rahat rahat bulabilirsin. Sinavina giriyorsun ve aliyorsun. Cok zor bir sinav degil .
CSCS olmadan ingilterede sahanin kapisindan iceriye giremezsin.
Forumda genelde ogrencilik ve ofis isleri yapan arkadaslar bulunmakta o yuzden santiyecilikle ilgili tam bilgi forumda yok. Su ana kadar avrupanin yarisindan fazlasini gezdim Afrika ve Rusya ve CIS ulkelerinin bircogunda bulundum ama Ingilizlerin Ingilterede santiye anlayisi bambaska.
Konu sirlan tarafından (03.09.2009 Saat 21:54 ) değiştirilmiştir.
iyi günler foruma yeni katıldım.. inşaat mühendisliği okuyorum 3üncü sınıf okul biter bitmez ingiltereye geçmek istiyorum yazın kursa gdip ielts sınavı ve üniversite başvurusu yapıp hemen okula başlamak istiyorum. bana tavsiyeleriniz nelerdir..
birde ingilterede şantiye anlayışı bambaşka demişsiniz ne gibi farklılıklar vardır?