arkadaşlar benim ingilizcem iyi... Okuldan öğrendim ve internetten de bayağı pratik yaptım... İngiltereye gidip çalışmak.. work and travel... tarzı şeyler var.. benim bu konularda fazla bilgim yok... Acaba ingiltereye gidip 3 ay veya 1 sene kalıp ingilizcemi geliştirebilecegim hem de ingiltereyi gezebilecegim şekilde olacak bir olay var mı ?.... veya aile ile birlikte kalma.. acenteler hakkında falan bilgim yok.. bu konu hakkında yol gösterebilir misiniz .. yardım edebilir misiniz.. ya da yorumlar mısınız ?.......
arkadaşım o ingilizcene falan sakın güvenme açık konuşmka gerekirse work and t da unut burda kasar onlar netten kendine bi okul bul vize belgelerini ayarla ve nereyi bulursan saldır derim...
pirekare, bu forumun dil okulları başlığındaki konuları bir oku istersen önce.sonra da googledan arama yap.yurtdışı eğitim, dil okulları vs yazarsan bir dolu başlık çıkacak zaten karşına.oradaki yurtdışı eğitim danışmanlıklarının önerilerini, bahsedilen okulları oku, sonra bahsedilen okulların kendi sitelerini tıkla, bakalım ne kadar örtüşüyor. aklına yatar gibi olursa bir de bu forumdan teyit ettir bakalım. forumun arama motoruna yaz ya da başlık aç. o okul hakkında bilgisi olan var mı, neler söylenmiş, yazılmış önceden diye.
ben de 5-6 ay kadar önce bu araştırmaları yapıyordum ve öğrendim ki kimi okullar çok çok fazla para istiyorlarmış kimisi de ucuz olduğu için tercih edilen ama pek de faydalı olmayan kurumlarmış. ilk başta bakman gerekenlerden biri okulun British Council onayı olup olmadığıymış.londra diğer şehirlere göre daha çok göç aldığından olsa gerek karışıkmış, dil pratiği yapmak daha zor olabilirmiş. kıyı kenti diye bournemouth ya da brighton'a yazın gitmek de akıl karı değilmiş; çünkü yazın Türk mahallesi gibi oluyormuş bu şehirler. ingilterenin kuzeyine gidersen de konuşmada farklılık olacağından zorlanabilirmişsin.ingilterenin ortası dersen, ki oxford ile cambridge'i kast ediyorum, diğer şehirlere göre daha pahalı kentlermiş.....şeklinde uzar gider.
senin için(maddi ve manevi anlamda) en uygun olanı yine sen belirleyeceksin.bunun için de biraz araştırma yapman gerek. sonra yine acentaya danışırsın, onlar seni yönlendirirler.bu işten para alıyorlardır diye düşünüyorsan eğer, senden direkt para almıyorlar, seni yollayacakları okulla anlaşmaları olduğundan pay alıyorlar.
bi de şu var.bana yurtdışı eğitim danışmanım söylemişti.okulların kataloglarını, sitelerini incelediğinde eğer Türkçe yazılar ya da Türkçe dil seçeneği görüyorsan, bil ki o okul Türkiye pazarında söz sahibidir; Türkiye'den çok kişi geliyordur.bu da demektir ki Türk görünce Türkçe konuşma isteği duyacaksın, İngilizce pratik yapmak 2.plana atılabilecek.benden söylemesi
kolay gelsin şimdiden
Konu dRy tarafından (02.08.2008 Saat 00:52 ) değiştirilmiştir.
ingiltereye trust olarakmı gelmek daha avantajlı yoksa istek(davetiye) ile gitmekmi arkadaşlar.ben uygun bi yolla gidip işyeri açmakla ankara antlaşmasıyla orda oturum almak istiyorum.ama önce tabi vizeli olarak resmi giriş yapmam lazım.
NE PİZZA NE ET SOTE BU SENEDE YİNE HAMSİ BUĞLAMA ŞAMPİYON,
ingiltereye trust olarakmı gelmek daha avantajlı yoksa istek(davetiye) ile gitmekmi arkadaşlar.ben uygun bi yolla gidip işyeri açmakla ankara antlaşmasıyla orda oturum almak istiyorum.ama önce tabi vizeli olarak resmi giriş yapmam lazım.
NE PİZZA NE ET SOTE BU SENEDE YİNE HAMSİ BUĞLAMA ŞAMPİYON,
aynı sistemi bende düşünüyorum arkadaşım bende aksarayda iki tane mobilya mazam var ve ingilterede aksaraylı hemşerim çok o yüzden oraya mobilya mazası açmayı düşünüyorum ve türis vizesi alıtorum önce bi bakayım nasıl sonrada mazamı açarım inşallah orayaa