"ingiltereye geliyorum".. tanrim ben bunu ne zaman dicem acaba? ogrenciyim ve iki yillik uni.de okuyorum. en kisa yolda nasil gelebilirim ingiltereye??
arkadaşlar yardıma ihtiyacım var bu sene üniversitenin 1. sınıfına başlayacagım kendi dalımda çok iyi bir özel üniversitede burslu okuyorum okulumun london school of economicsle bağlantısı var ama burada oranın derslerini alabiliyorum ama benim isteğim oraya gelip okumak 1. sınıfı burda okuyup oraya gelebiliyor muyum? bir bilginiz var mı lütfen yardım edin bende artık İNGİLTEREYE GELİYORUM demek istiyorum..
bilgi'desin sanırım. öncelikle işletme, iktisat veya uluslararası ilişliklerde okuyor olman lazım. bilgi'nin LSE external certificate verme hakkı var. 1. sınıf sonunda bahsettiğim bölümlerden birinde yüksek bir ortalaman varsa mülakata giriyorsun. kabul edilirsen farklı bir müfredatla 10 kişilik bir sınıfta doç. veya prof.lardan ders alıyorsun. hem bilgi'nin hem de LSE'nin sınavlarına giriyosun. mezun olunca iki diploman oluyo ve LSE diploman Türkiye hariç tüm dünya'da geçerli zira YÖK bu diplmayı kabul etmiyo (ama anadolu üni. açık öğretim okursan o geçerli
İngiltere olayına gelince, LSE external'da okumakla Londra'ya gidip okumak başka şeyler. benim bildiğim böyle birşey yok ancak LSE'den burda süper ortalaman olur master'a yollarlar onu bilemem. sen gene de okulla bi konuş, koordinatörün adı ege yazgan.
ocak ayında kısmetse 3.kez gıtmek nasip olucak inş.
ordaki zorluklar sadece dilini ve kültüğrünü bilmediğin bir toplum oldugu için ilk zamanlarda bir uyum sorunu yasıyabılırsın ki gayet normaldır onun dısında hayat zorlugundan kastın eger ekonomık tabanlı bir zorluktan bahsedıosan ekonomık olarak 1 gbp = 3 ytl oldugunu goz onunde bulundurur ve orda bir sıse suyun bir biradan daha phalı oldugunu dusunursek ülkemize gore farklılık konusunda baya bir farklılılar ama sunu belirtmelıyımki orda bulundugunuz surew ıcınde eger orada gercekten kendınızı mutlu hıssetmeyı basarabılıosanız ki bu gayet kolaydır işte o zaman bu bahsi gecen butun herseyın sizinle alakası olmasının soz konusu olmadıgnı goruceksınız ... yani toparlamak gerekırse eger istiyorsanız hersey guzeldir içinizde ufacık bir isteksızlık bile varsa bu ileride onunuze br buz dagı gıbı gorunmeden engel olur ve herseyı berbat edebılır ...