Söyle sağlam, eli yüzü düzgün bir semsiye tabii ki. Adı çıkmış bir kere, İngiltere yağmurludur diye. Yağmur yağmasa bile, hani gittiğiniz yere uyum sağlamak acısından, kimsenin şemsiyesiz sokağa çıkmadığı bu ülkede, sizin de bir şemsiyeye mutlaka ihtiyacınız var. Bunun dışında ne zaman ve hangi bölgeye geldiğinize bağlı olarak giysilerinizi alacaksınız tabii. Bournemouth'a yaz ayında geliyorsanız mayonuzu unutmayacaksınız. Edinburgh'a kışın gidiyorsanız şöyle kürklü bir palto ve deri eldivenler edinmeye bakin.
Bu gelirken getirilecekler konusu biraz da zevke ve kişiliğe bağlı sanırım. Yani düşünsenize, bir teneke peynir getireni bile var. Siz sakın yapmayın öyle şeyler... Buraya yiyecek taşımayın ki, gümrükte olur da bavulunuz açılırsa, şakacı memurların sarkastik takılmalarına maruz kalmayın. Tamam, farklı bir ülke, herşey gibi damak tadına da alışmanız biraz zaman alacak ama yeni bir kültür tanıyorsunuz, güzelliği de burada iste.
Aslında özel eşyalarınız dışında Türkiye’de olup ta burada bulunmayacak ve çok önemli pek birşey gelmiyor aklıma. En iyisi siz test edilmiş onaylanmış, faydasını çok kereler gördüğünüz basit bir gramer kitabiniz varsa onu ve bir de iyi bir sözlük alın. Birkaç parça eşyayı da bavulunuza yerleşip yola çıkmaya bakın. Ama bakın birkaç parça diyorum. Özellikle burada çok uzun sure kalan kişiler, dönerken geldiklerinin iki kati bagajla döndüklerinden kara kara düşünüyorlar ne yapacaklarını. Kargoya mı versem, birinden mi rica etsem... Yok, gerek yok bunlara. Ekstra bagaj parası vermek istemiyorsanız varınızı yoğunuzu yüklenip gelmek yerine, gerçekçi bir şekilde kullanabileceğinizi düşündüğünüz eşyalarınızla yola çıkın. Sonra dönüş vakti geldiğinde beni hatırlarsınız...
ben haziranda bournemouth'a gelicem,ağustosa kadar bournemouthdayım,kıyafet olarak uzun kollu mu ağırlıklı geitiriyim,yoksa kısakol mu?bitürlü karar veremedim..kimi soğuk olur uzun kol daha fazla olsun yanında dio,kimi de sonuçta yaz çok soğuk olmaz dio,kafam karıştı..
jksqe, Haziran'da Bournemouth kesinlikle sıcak olur ondan yana sorun yok. Az önce Bournemouth'dan bir arkadaşla konuştum hava gayet sıcak yaz geldi bile diyor ama dün gece de donduk resmen dışarda diye de ekledi
Tamamen yazlık şeyler al yanına ama tek tük de olsa yağmurlu kapalı gün illa ki olur o kesin, o kadarına hazırlıklı olacak kadar uzun kollu falan bir şeyler alsan yeter.
Bana sorarsan hem plaj terliklerini, mayonu vb hem de hem yağmurluğunu al derim, ada ikliminin ne zaman ne yapacagı cok belli olmaz.
bilgiler için çoook teşekkürler..
ağırlıklı olarak kısakol getirmeye kara verdim,ama dediin gibi bikinimi fln götürücem,4tane fln da uzun kollu üst alırım en iisi..saolasan..
bende nasipse aralıkta straford- upon- avon yakınlarında ki warwick e gelicem inşallaaahhh. banada orta ingilterenin iklimi hakkında bilgi verirseniz sevinirim.