selam.1 hafta sonra ingiltereye öğrenci olarak gidiyorum.geçen hafta almanyaya vize için başvurdum ancak sonuç olumsuz. ingilteredeyken sizce shengen vizesi alma şansım var mıdır ve yolu yordamı nedir?bilen birileri beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim
oncelikle ingiltereye alacagin vize cok girisli ogrencil vizesi olmali. yani 7 ay ve uzeri kalmak icin gelmelisin. buraya geldikten sonra bir banka hesabi actiriyosun. okuldan kagit aliyosun, banka hesabinda para gosteriyosun ( mecbur degilsin ). eger calisiyosan calistigin yerden kagit aliyosun ( mecbur degilsin ). sonra nereye gideceksen oradan bir davet kagidi aliyosun. burda arkadaslar burda ya sengen vizesine yada gideceginiz ulkenin vizesine basvuruyosunuz. mesela ispanyaya gidecekseniz size sengen degil ispanya vizesi veriyolar. ama diyebilirsiniz ben sengen istiyorum o zaman biraz daha kasiyolar. bu arada kimse sanmasin ki burdan sengen yada diger vizeyi almasi kolay. ama hemen bir tiyo burda cok ucuz turlar var hemen onlara basvurun ozaman biraz daha kolaylasiyo. senin almanya olayin icin ise arkadasim her turlu hava sartinda 6 ay beklemelisin. sonrasi icin ise ii sanslar
(oncelikle sunu soylemek isterim ki bu 6 ay bekleme olayi sevgili arkadasimizin yeni yapmis oldugu vize basvurusundan red almasindan kaynaklaniyo. yoksa bekleme falan yok yani. bu aralar bi ispanya 3 ay sonraya gun veriyo o kadar yaniiii)
evet canim kardesim dogru. siz hep sengen vizesine basvurmusunuz. forumda bir yerde sengen mi yoksa o ulkenin vizesi mi (yada ona benzer bisey tam hatirlamiyorum) deyii..benim gibi 10 Paund az vermek icin ispanya vizesine basvurup yaw kardesim bu sengen degil siz irkcimisiniz diye konsoloslukta olay cikarmamissiniz
sahsen ole bir ayrim oldugunu dahasi indrim soz konusu oldugunu bilseydim bende ole basvururdum 10£ az degil ben 10 gunluk vize icin 42£ verdim evlat acisi gibiydi
gecen sene 20 günlüğüne ingiltereden hollandaya seyehat ettim. ingilterede au pair vizesiyle kalıyordum o zaman. kuzenimin düğünü için hollandaya gittim. gerekli tüm evrakları sağlayabilirsen hiç sorun çıkartmıyolar sanırım. başvurumdan 2 gün sonra pasaportum elimdeydi ve vizesi vurulmuştu bile. ama önemli bir şart var ingilterede 6 ay kalmış ve schengen için başvurduğun tarihten itibarende ingilterede kalmak için vize sürenin olması gerekiyor. aksi takdirde başvuramıyosun bile merak ettiğiniz detaylı bişeyler varsa bahsedebilirim...
bende au pairim ve shengen vizesi almak istiyorum. gerekli evraklar neler ne yapmam lazım bilgi verebilirsin. Burda bi çok ülkeden arkadaşım oldu ve onları ziyaret etmek istiyorum özellikle fransa ve almanya için vizeye basvurmak istiyomm. bilgilerinizi bekliom
Arkadaşlar merhaba.Ben ingiltereye ERASMUS öğrencisi olarak geldim ve burdan ALMANYA' ya gezmek amaçlı gitmek istiyorum.Daha sonradan fransa ve italyaya da gitmeyi düşünüyorum.Yani kısacası buraya gelmişken biraz gezmek istiyorum.Ama ilk gideceğim ülke ALMANYA.Bunun için schengen almam gerekiyor sanırım ama ne evrak istiyorlar,nekadar ücreti var,şartları nedir bilmiyorum.İnternetten almanya büyükelçiliğinin sitesinden bakıyorum ama bulamıyorum.Bilen birisi bana yardımcı olursa çok sevinirim.Londradan başka biryerde almanyanın konsolosluğu var mı?Son olarak,duyduğuma göre bazen vizelere posta ile felan da başvurulabiliyormuş.Bu da mümkün mü?
Off bayağı birşey sormuşum.Ama arkadaşlar çok acil...!En kısa sürede cevaplarsanız çok sevinicem...ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.