İngiltere'de yaşam ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam »

Ingiltereden Turkiyeye kargo nasil gonderilir?

Seçenekler Stil
Alt 08.10.2008   #1
heather
Üye

Yazılar: 89
Ingiltereden Turkiyeye kargo nasil gonderilir?

Hic gerek olmasa da bir kac kisiye hediye aldim ve gondermek istiyorum. Ama nereden
Normal post officeler gonderir mi kargo? Yoksa baska sirketler var mi burada? Bilen var mi?
Thank you..
heather isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.10.2008   #2
ozgur cocuk
Kıdemli Üye

Yazılar: 275
gondericegin esyanin boyu ve agirligina bagli
kargo pahali gelir
post ofiice gonderir
ozgur cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.10.2008   #3
Candy_Shop
Kıdemli Üye

Yazılar: 224
Alıntı:
root´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gonderecegin ürünün bedeli 100 euroyu geçiyorsa gümrükte kalır ve hediyeyi alamazlar bu nedenle gonderecegin ürünün türkiyedeki bedeli 100 euroyu geçmemeli bu gümrük kurallarıdır.
Mrb Root, peki sana soyle bir soru sorayim bu 100 € miktari sadece ingiltere turkiye arasi icin mi gecerli yoksa turkiye ve butun diger ulkeler arasinda mi gecerli... Ornek verecek olursak ebay in ingiltere sitesinden alisveris yapsam, odemeyi ingiltereden yapsam ama adres olarak turkiyenin adresini versem bisey degisirmi... Bu konu hakkinda cok sey soyleniyor ama hic kesin birsey duymadim kimi diyor cok pahali kimi diyor 15 20 paunda bir cep telefonu buyuklugunde bir esyayi gonderebilirsin...
Candy_Shop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.10.2008   #4
heather
Üye

8 paunda aldigim ayakkabiyi 5 paunda post office ile gonderdim
Tesekkurler.
Alt 13.10.2008   #5
Candy_Shop
Kıdemli Üye

Yazılar: 224
Alıntı:
root´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben her ay en az 4 ürün ebay'den alışveriş yapıyorum 100 euro kuralı dünyanın neresinden gelirse gelsin geçerlidir
100 euro olayı şu şekildedir

ebay.com daki ürün fiyatı degil aynı ürünün türkiyedeki fiyatı 100 euro geçmemeli yoksa gümrükte kalır vergisini isterler eger veremezsen geri gider.

Örnek olarak radyo frekanslı olan bir cihazın vergisi daha fazladır o yuzden radyosu olmayan cihazlar almaya özen göster.

Bayram Arifesi ve yılbaşından 1 ay önce veya 1 ay sonra (gift) yani hediye olarak hediye gonderilirse veya ürün satın alırsan ve gonderen kargo ücretini peşin verdiyse yani karşı ödemeli göndermemişse 300 euroya kadar vergiden muaftır.Bu sadece bayram arifesi ve yılbaşından 1 ay once veya 1 ay sonraya aittir.Normal günler 100 euro kuralı vardır ve aynı üründen bir den fazla gondertirsen ticarete girdigi için gümrükte kalır (Farklı farklı günlerde gönderebilirsin)

Gümrükte her ürünü kontrol etmezler zaten böyle birşey mümkün degildir sadece xray'den geçirirler enteresan bir durum varsa paketi açarlar yoksa açmazlar

Ben bu ay cep telefonu aldım hong kong tan 132 $ dı telefonun fiyatı üzerine mp3 player yazdırttım gümrükten geçti
ben çok alışverişi yapıyorum ebay üzerinden istediginiz her soruyu sorabilirsiniz.
Tesekkurler verdigin bilgiler icin aklima takilan baska birsey olursa yeni acitigin konudan sorularimi iletecegim sana
Candy_Shop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.10.2008   #6
yasssmin
Çaylak Üye

Yazılar: 12
ingiltreden gelen kargolar özellilke post offıce ıle gonderılmısse ve maddı deger olarak yuklu seylerse gumrukte takılı kalıyor..ancak gumruge odeyecegın vergı alındısı ıle burdakı postanelerden ıslem yapabılıyorsun.eger cebıne uygunsa ups ıle gondermenı tavsıye ederım hem cok hızlı hemde kargon nerede anında netten takıp edebılıyorsun benden soylemesı....
yasssmin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.10.2008   #7
heather
Üye

9 ekimde gonderdim hala ulasicak diye bekliyorum..
Alt 26.10.2008   #8
bellamerve
Çaylak Üye

Yazılar: 18
Alıntı:
heather´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
9 ekimde gonderdim hala ulasicak diye bekliyorum..

Canım bence bu gönderimlerin son olsun Parana beklemene yazık Nisanı bekle ben ozmn ilk gidişimi yapıcamBirebir ulaştırırım herkese
bellamerve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.11.2008   #9
heather
Üye

Alıntı:
heather´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
8 paunda aldigim ayakkabiyi 5 paunda post office ile gonderdim
Tesekkurler.
SONUC= Kargom yerine ulasmadi, 25 gun sonra report ettim, 20 gun daha bekledim, bugun 13 paundluk bir cek gonderdiler
Herhangi bir bankadan bozdurabilirmisim, bir de ozur mektubu..
Alt 22.11.2008   #10
shanghai
Üye

Yazılar: 39
saka gibi
shanghai isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil