iyiakşamlar arkadaşlar
ben yaklaşık 5 aydır brightondayım burdan tur programlarıyla ispanyaya gitmeyi düşünüyorum vizem ağustosun ortasında biticek ama 3 ay daha vizemi uzatıcam fakat ingiltere vizemi uzatmadan önce schenege başvurmam gerekiyor ispanya için bu bir sorun oluşturur mu yani 2 aylık vizem kalmış görünücek ispanyaya başvurduğumda yoksa tur programı 7 günlük bişey oldugu için sorun çıkmaz mı?ayrıca başvuru için hangi evraklar gereklidir bilen arkadaşlar veya daha önce ingiltereden ispanyaya giden arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim...
iyiakşamlar arkadaşlar
ben yaklaşık 5 aydır brightondayım burdan tur programlarıyla ispanyaya gitmeyi düşünüyorum vizem ağustosun ortasında biticek ama 3 ay daha vizemi uzatıcam fakat ingiltere vizemi uzatmadan önce schenege başvurmam gerekiyor ispanya için bu bir sorun oluşturur mu yani 2 aylık vizem kalmış görünücek ispanyaya başvurduğumda yoksa tur programı 7 günlük bişey oldugu için sorun çıkmaz mı?ayrıca başvuru için hangi evraklar gereklidir bilen arkadaşlar veya daha önce ingiltereden ispanyaya giden arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim...
Schengen de tek kural senin basvurunu yaptigin anda 3 aylik oturumlu vizenin pasaportunda olmasi gerekmekte. eger az ise red cevabi verirler.
ben gecen hafta ordaydim sanlapaz da guzel bir yer.
Mrh, şengen vizesine başvuracağım. Amsterdamda yaşayan bir tanıdığım davetiye gönderecek.Davetiyenin vize başvurusunda olumlu etkisi olur mu? Birde koşulları en sağlam nereden öğrenebilirim?Daha önce öğrenci olarak İngiltere'den şengen başvurusu yapıpta alan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Tşkler.
ben sana ispanya hakkında bılgı verım brz.ben de gecen sene gıtmıstım.madrıde barcelonaya bıde zargozaya.
madrıd den baslıyayım
madrıd aynı ıstanbul gıbı cok benzıyor hıc yabancılık cekmessın.ama ıstanbuldakı gıbı buyuk alısverıs merkezlerı gece kulplerı vs.yok.bır tane alısverıs merkezı var o da el corte ıngles.pek te gusell sayılmaz.işte gorebılecegın yer olarak bı meydanı var puerto del sol(gunes meydanı).fena sayılmaz.ıspanyollar cok ii insanlar turklere cok benzıyorlar.ben 100 kez fılan kaybolmusumduradres sordugunda işini gucunu bırakır yardımcı oluyorlar.eglence bakımdan hep irish pub tarzı yerler var genelde.
barcelona ise bambaska bıryer kısacası super sankı baska bı dunya.cok degısık bır havası var.bınalar bıle enteresan ve hepsı aynı mımarı duzende yapılmıs.meydanı plaza de catalunya cok gusel bıyer meydanda zurıch cafe dıe bıyer var keyıfle nescafenı bıranı yudumlayabaılırsın.tum meydanı gorebılecegın bı yer cunku.zurıch vafenın tam asgısında meshur larampla caddesı var.bır suru showlarda sergılenıyor.caddenın hemen sonuda aqua marına var.yanılmıyorsam gırıs 17 euro cıvaruydı.oraya gıtmenıde tavsıye ederım.bırde barcelona da costa bravo dıe bır yer var.tam anlamayla cennet gıbı bır yer super.1 saat uzaklıkta sehır merkezıne.
zaragoza ıse kasaba gıbı bıyer gezılcek bı yer deıl pek..
bı de sıeastayı sadece fılmlerde esprı amaclı zannederdım.dorumus.)
aksam 4 fılandı.sıgar ıcecektım cakmagım bıtmıstı.cakmak alıyım dedım.sansıma cok azcık bı yagmur yagdı aynı anda aklına gelebılecek ne kadar cok dukkan bufe her yer kapandı..sonra bı ıspanyola sordum ben nedır ya dedım.siesta dedi
yıyecek olarak ıse paella denen bı pılav gıbı yemeklerı var.içinde yok yokdegısık bı tat..
ama ekmeklerı tek kelımeyle mukemmel super.pan dıolar orda.
ulasımsa cok ucuz madrıdde heryere metroyla gıdebılırsın.tek yon gıdıs 1 euro.
barcelona da ıse otobus tercıh edılyor.brz pahalı tek yon gıdıs ortalama 7 -10 euro cıvarı.
umarım yardım cı olabılımsısmdır.
schengen vizesi icin gerekli olan 3 aylik vize sartindan kasit ne tam olarak.
yani basvuruyu yaparken 3 aylik vizenin olmasi yeterlimi yoksa gidilecek zamanmi 3 aylik olmasi gerekiyor. benim 4 aylik vizem var ama 2 ay sonra gitmeyi planliyorum yani gidecegim zaman son 2 ayim kalmis oluyor, bir problem olurmu bu.
fransaya gitmek istiyorum 2 ay sonra, davetiye letter i nasil bir sey.
kiz arkadasim var fransiz simdi ingilterede birlikteyiz iki ay sonra fransaya gidicek bende onunla bir haftaligina gitmek istiyorum, onun evinde kalacagim, ailesiyle birlikte kaliyor mulk sahibi babasi, letter i kiz arkadasim yazip imzalasa yeterlimi yoksa mulk sahibi olan babasimi yazmasi gerekiyor. yada letter denilen sey once onlarin konsolosluga gidip bu kisi bende kalicaktir gibi bir dilekceyle konsolosluga basvurup, bana konsolosluktan bir yazisinin gelmesi seklinde birseymi.
ogrenciyim burda dil okulunda okuldan da gidecegim tarihler arasinda izinli olduguma yada ona benzer bir aciklamaya ihtiyacim var sanirim. ayrica banka hesabinda ne kadar miktar para gostermem lazim, ingiltere vizesi gibi sponsor felan bulmak gerekiyormu.
fransa icin schengen vizesine basvuran arkadaslar varsa tecrubelerini, a dan z ye neler gerektigini anlatirsa cok makbule gecer.
simdiden tesekkurler.
yok arkadaslar hic fransaya schengen vize sine basvuran.
simdi bi problem daha cikti, tam benim fransaya gitmek istedigim siralarda, ingiltere vizemi uzatmak icin pasaportu homeoffice postalamam lazim.
smdi schengen vizesi alsam 2 ay sonrasina, o siralarda da postayla vize uzatma islemine basvuracagim icin elimde pasaportum olmicak, schengen vizesi vardir diye elime gecerli bir belge verebilirlermi pasaportsuz fransaya gitmek icin. (:
hayal gucun cok genis bence elinde belge ile pasaportsuz Fransaya giris yapmak gibi.. Olmayacak duaya amin deme bunuda yazmamis ol bence. Pasaporun olmadan hicbiryere gidemezsin ingiltere disina.
bende schengen var 3 tane. Fransaya da eurostarla da gittim araba ile de. kontrol herzaman olmuyor ama oldugunda pasaportun yaninda olmak zorunda.
kesinlikle olmazmi yani (:
umarim yanlis anlasilmamistir oyle pasaportsuz vizesiz yasadisi gitmeye kalkmiyorum, simdi alicam schengen vizesini, bu ay sonunda basvurmayi planliyorum, ama sonradan uk vizesini uzatmak icin postayla gondermem lazim pasaportu, nasil diyim misal pasaportunu kaybettiginde ve acil olarakta tr ye donmek istersen konsolosluktan belge alip pasaportsuz o belgeyle tr ye gidebiliyorsun, arkadasim yapti ordan biliyorum.
buna benzer pasaportsuz degilim, kaybetmemisim caldirmamisim benim bi kusurum yok vizeye basvurmam lazim o yuzden homeoffice yollamisim, sirf uk vizesini uzatmak icin pasaportumda olan diger vizelerimi niye kullanamiyorum
bu gidisle postayla degil direkt homeoffice gidip uzatmam gerekicek vizeyi.
Ben anlatamadim galiba. Pasaportsuz bende benim iscilerimi Moskovadan Tr ye gonderdim konsolosluktan alinan belgeler ile ama onlar ANAVATANINA geri gidiyor. Kendi ulkene donmen ayri konu donerkende polis kontrolunde ucaga bidiriliyorsun. Baska bir ulkeye degil kendi ulkene dondugun icin sorun yok.
AMA Ikamet ettigin herhangi bir ulkeden ANAVATANIN OLMAYAN baska bir ulkeye pasaportsuz ve eger istiyor ise VIZESIZ giremezsin eger girer isen kacak durumuna duser DEPORT edilirsin yada kanuni yollara basvurulur ve buda uzucu olur.
son bir yilda asyada, afrikada ve avrupada 14 tane ulkeye giris cikis yaptim. herseferinde PASAPORT ile. Eger pasaportsuz gezmek olsa idi ben yapardim. Sadece 2009 ilk 6 ayinda 40000 mil den fazla ucusum var. Araba yolculugu yaklasik 24000 mil Avrupa.
Konu sirlan tarafından (11.08.2009 Saat 14:39 ) değiştirilmiştir.