bu yaziyi okuyan ingiltere isteklisi, senin icin yazdim... ))
ingiltereye geleceksiniz, unutmayin, 6 ay ile 7 ay arasinda cok fark var.
ilk once buradan shengen vizesi almak cok kolay ve turlar inanilmaz ucuz. 50 pounda paris, 50 pounda amsterdam vs, ogrencilere,,, ama 6 ayliksaniz burada bankada bi hesap acamayacaksiniz demektir ve bankada hesabiniz olmayinca, vizeye basvuramayacaksiniz demektir. ve 6 aylik iseniz polis kaydi yaptirmayacaksiniz ve calisma izniniz olmayacak. 24 hafta her zaman 6 ay degildir, sakin unutmayin. acentanizin her soyledigini baska kaynaklardan chack-in edin,. bu arada british airways ile ucacaksaniz buraya eger, 23 kg bavul, 10 kg el bagajinda siniriniz oldugunu bilin, ama eger ucacaginiz saatten baya bi zaman once chack-in yaptitirsaniz bu rakama musamaha gosterilecegini ve daha fazla yuk tasiyabileceginizi unutmayin.
hic ingilizceniz yoksa korkmayin, nitekim ben o durumdaydim... burada sizi mutlaka anliyolar, ve zannettiginizden daha cok ve daha cabuk kelime ogreniyosunuz ve konusuyosunuz. cok kalin kiyafetler mumkunse getirmeyin, insanlar yurume mesafesinde olan yerlere yuruyorlar genelde, ve sizde yuruyeceksiniz, o yuzden insan terliyor, getirdigim onca kazaga yazik oldu ((
genelde baharlik, orta kalinlikta seyler getirin,
buradaki insanlarin cok sik ve guzel giyindiklerini sanmayin, o yuzden yeni seyler almak icin gelmeden once yuksek meblalar odeyip alisveris yapmayin, burasi daha ucuz ve aradiginiz hersey var, ve benden tavsiye burada giyip donuste turkiyeye goturmeyeceginiz seyler alin ki buradan yeni seyler aldiginizda digerlerini atabilin ve fazla para odemeyin. buradan turkiyeye gidiste hic fazla kiloya tavizleri olmadigini bilin...
elimden geldigince ozel mesajlari yanitliyorum, bildiklerim dogrultusunda, gelmeden benim merak ettiklerimi yaziyorum elimden geldigince ama ozel degilde sayfaya konusma acarsaniz daha iyi olur sizin sorununuzun cevabi baskasinda olabilir ve bende birsuru benzer konudaki ozel mesaja cevap vermemis olurum,
himmm
buranin pahali oldugu soyleniyor...
onu soyleyen kisiler dominos pizzada 17 milyon bi ortaboy pizzanin oldugunu unutmus kisiler, gozunuzde buyutmeyin, oyle cok cok pahali degil , bikac seyin fiyatini yazayim mesela...
3 lu paket makarna 1 pound
2 lt sut 1 pound
6 li yumurta 1 pound
2 li meyve suyu (2 lt) 1 pound
1 kg pirinc 1 pound
margarin 45 pence
tuz 30 pence
vs...
aklima gelmiyo baska,
burada aparta, flat diyolar yani, birsuru kisininortak mutfagi kullanarak, kendi wc lerine sahip olmasi, kalacaginiz yerin niteliklerini bilin ve unutmayinki herzaman daha ucuz yer imkanlari vardir.
turkiyedeki yemeklerin lezetini hicbir yerde bulamayacaksiniz, o yuzden annenize istediginiz tum seyleri yaptitin ve yiyin. turk restoranlari var ama yok yani, asla turkiyedeki gibi degil, eti falan bi tuhaf, neyse,,,
burada elektronik , turkiyeye nazaran daha ucuz, o yuzden memory stick kart falan almayin buradan da alirsiniz, him... aklima gelmiyo baska,
burada cok turk var, sagolsun ne varsa bizimkilerde var, yardimci oluyorlar, o yuzden sikilmayin ve kendi basina yeten bir insansaniz yalnizliga alisabilirim diyorsaniz baska bir ulkeyi dusunun yoksa feci zorlanirsiniz. ha unutmadan kuzey britanya ile guney arasinda konusmada fark oldugunu unutmayin, liverpoldakiler cok hizli ve kotu konusuyolarmis mesela...
sevgiyle kalin
Super moral verici seyler yazmissin, kendimle seni kiyaslamaya calisacagim onun icin soylermisin, senin meslegin neydi turkiyede, ne kadar parayla gittin ingiltereye, ailen maddi destekte bulundumu orda kaldigin surede, gittiginde seni karsilayanlar oldumu, tanidigin insanlar varmiy di, vizeyi nasil aldin.
universiteyi haziranda bitirmis bir issizdim, turkiyedeyken,hesabimda 25 bin ytl kadar vardi,ailem her ay belli bir miktar gonderiyor ve burada calismiyorum,benim hic ingilizcem olmadan geldim buraya ve beni karsilayanlar olmadi,ama ingilizcene guvenmiyorsan karsilama alabilirsin,benim gibi cahil cesareti gosterme derim, sikinti cekmemen icin,tanidigim hickimse yoktu,vizeyi araci kururumum sayesine aldim, sevgiyle kal
Şu anda ingilizcem yok nenecek kadar az aslında nerdeyse yok "0" ingiltereye gitmmiş olsam en azından biryerde çalışacak kadar konuşma dilini öğrenmem 2 yada 3 ayı bulur. Benim öğrenmek istediğim orda 1 ay kira yiyecek ve içececek ulaşım vs masrafları ne kadar mail olur . Artı kaldığınız ortamlar nasıl yerler flat yada apart olark tabir edilen yerler. Son olarak ta aynı zamanda farklı bir AB ülkesi vatandaşıyım bu vasıfla gitmem ne gibi kolaylıklar sağlar..
Teşekkürler
Geliş amacım dil eğitimi almak. Eğer yapabileceğime inanrırsam sonrasına eğitimi devam ettirmek istiyorum IELTS seviyesine kadar Belki daha sonra devamı gelir.. A-Level falan Ne demişer hedeflerin ne kadar büyük olursa o kadar başarılı olursun yada onun gibi bişi
Atrı öğrenmek istediğim şey buradan ingiltere tgitmeden en azından orta seviyede ingilizce öğrenmek için kursa falan gitmelimiyim ..Yani hiç ingilizce bilmeden gitmem çok çok büyük bir sorunmu olurmu..
evet kardesim bence gitmelisin. konusma yeteneginden daha ziyade grameri ve yazıyı turkiyede ve ya her nerdeysen. grameri ve yazıyı bitirki onları ogrenicem diye vakit gecirme. cunku sıfır ingilizce oldugu icin kimseyle bi kelime ingilizce konusamıycan bu da ne demek turkce konusacaksın. cunku insan konusmadan duramaz hele biz turkler... bosa 3-4 ay kafadan harcıycan para da gitcek ne olcak ingiltere de harcıycan parayla turkiyede 2 tane ozel hoca tutarsın kendine. vaktin ve paran bosa gitmemis olur. cunku siyahcım ingiltere kim ne derse desin deli pahalı ve gecinmek inan tahmin ettiginden zor. oyle aileme yuk olmadan yasarım hayalleri kurma sıfır ingilizceyle olacak gibi degil o dedigin ingilizce derecelerini almakta kolay degil maalesef 2 sene 3 sene lazım cok ii kavrayan zeki bir adamsan bide kendini sadece ingilizceye verecek kadar paran varsa da 1,5 sene diyorum ve idda ediyorum. hele A level felan puffffff artık sıfır ingilizce ne kadar sorun olur sen karar ver !!!!!
bu yaziyi okuyan ingiltere isteklisi, senin icin yazdim... ))
selam meryem ,bi konudam tam olarak emin olmak istiyorum.yardımcı olursan cok sevinirim.ingiltereye 4 aylık dil kursu aracılgıyla önce gelıyorum.ama ben daha fazla kalıcam vizemı 4 ay sonunda baska bir yere gcerek uzatıcam ama ben bu süre içerisinde almnaya ya gidicem,şimdi 4 aylık vizem oldugu için gidemezmıyım ??
ingiltereye geleceksiniz, unutmayin, 6 ay ile 7 ay arasinda cok fark var.
ilk once buradan shengen vizesi almak cok kolay ve turlar inanilmaz ucuz. 50 pounda paris, 50 pounda amsterdam vs, ogrencilere,,, ama 6 ayliksaniz burada bankada bi hesap acamayacaksiniz demektir ve bankada hesabiniz olmayinca, vizeye basvuramayacaksiniz demektir. ve 6 aylik iseniz polis kaydi yaptirmayacaksiniz ve calisma izniniz olmayacak. 24 hafta her zaman 6 ay degildir, sakin unutmayin. acentanizin her soyledigini baska kaynaklardan chack-in edin,. bu arada british airways ile ucacaksaniz buraya eger, 23 kg bavul, 10 kg el bagajinda siniriniz oldugunu bilin, ama eger ucacaginiz saatten baya bi zaman once chack-in yaptitirsaniz bu rakama musamaha gosterilecegini ve daha fazla yuk tasiyabileceginizi unutmayin.
hic ingilizceniz yoksa korkmayin, nitekim ben o durumdaydim... burada sizi mutlaka anliyolar, ve zannettiginizden daha cok ve daha cabuk kelime ogreniyosunuz ve konusuyosunuz. cok kalin kiyafetler mumkunse getirmeyin, insanlar yurume mesafesinde olan yerlere yuruyorlar genelde, ve sizde yuruyeceksiniz, o yuzden insan terliyor, getirdigim onca kazaga yazik oldu ((
genelde baharlik, orta kalinlikta seyler getirin,
buradaki insanlarin cok sik ve guzel giyindiklerini sanmayin, o yuzden yeni seyler almak icin gelmeden once yuksek meblalar odeyip alisveris yapmayin, burasi daha ucuz ve aradiginiz hersey var, ve benden tavsiye burada giyip donuste turkiyeye goturmeyeceginiz seyler alin ki buradan yeni seyler aldiginizda digerlerini atabilin ve fazla para odemeyin. buradan turkiyeye gidiste hic fazla kiloya tavizleri olmadigini bilin...
elimden geldigince ozel mesajlari yanitliyorum, bildiklerim dogrultusunda, gelmeden benim merak ettiklerimi yaziyorum elimden geldigince ama ozel degilde sayfaya konusma acarsaniz daha iyi olur sizin sorununuzun cevabi baskasinda olabilir ve bende birsuru benzer konudaki ozel mesaja cevap vermemis olurum,
himmm
buranin pahali oldugu soyleniyor...
onu soyleyen kisiler dominos pizzada 17 milyon bi ortaboy pizzanin oldugunu unutmus kisiler, gozunuzde buyutmeyin, oyle cok cok pahali degil , bikac seyin fiyatini yazayim mesela...
3 lu paket makarna 1 pound
2 lt sut 1 pound
6 li yumurta 1 pound
2 li meyve suyu (2 lt) 1 pound
1 kg pirinc 1 pound
margarin 45 pence
tuz 30 pence
vs...
aklima gelmiyo baska,
burada aparta, flat diyolar yani, birsuru kisininortak mutfagi kullanarak, kendi wc lerine sahip olmasi, kalacaginiz yerin niteliklerini bilin ve unutmayinki herzaman daha ucuz yer imkanlari vardir.
turkiyedeki yemeklerin lezetini hicbir yerde bulamayacaksiniz, o yuzden annenize istediginiz tum seyleri yaptitin ve yiyin. turk restoranlari var ama yok yani, asla turkiyedeki gibi degil, eti falan bi tuhaf, neyse,,,
burada elektronik , turkiyeye nazaran daha ucuz, o yuzden memory stick kart falan almayin buradan da alirsiniz, him... aklima gelmiyo baska,
burada cok turk var, sagolsun ne varsa bizimkilerde var, yardimci oluyorlar, o yuzden sikilmayin ve kendi basina yeten bir insansaniz yalnizliga alisabilirim diyorsaniz baska bir ulkeyi dusunun yoksa feci zorlanirsiniz. ha unutmadan kuzey britanya ile guney arasinda konusmada fark oldugunu unutmayin, liverpoldakiler cok hizli ve kotu konusuyolarmis mesela...
sevgiyle kalin