Arkadaşlar, ingiltere'de bir okula üniversite not ortalamamla kabul edildim, fakat Toefl skoru istediler.Toefl'a girdim ancak yeterli puanı alamadım Okulun pre-sessional(ing. hazırlık) kursları var ancak 4 aylık bir dönemden bahsediyorlar. Ben 1 seneden fazla kalmak istemiyorum. Şimdi ben napıcam? Bu konuda engin bilgileri olan sitedeki adminlerden ve bilumum kişilerden acil yardım bekliyorum. Bana başka bir alternatif sunabilir misiniz?
Fakat IELTS eğitimi almadım,soru tiplerini çok bilmiyorum...Toefl'dan çok dah kolay bir sınav olduğunu biliyorum ama cesaret edemiyorum. İzmir'de bile bu kursu veren bir yeer yok çünkü....
en kısa çözüm ielts gibi görünüyor ama ne kadar toefl dan kolay olduğu söylense de, en ufak konsantrasyon eksikliklerinde bile raydan çıkılabilen bir sınav. ama senin durumun için en uygunu bu gibi.
Fakat IELTS eğitimi almadım,soru tiplerini çok bilmiyorum...Toefl'dan çok dah kolay bir sınav olduğunu biliyorum ama cesaret edemiyorum. İzmir'de bile bu kursu veren bir yeer yok çünkü....
izmir de ielts hazılık olmadığını daha önce de duymuştum cidden ilginç geldi bana.. kısa bir zamanın var anladığım kadarıyla ama toefl için kendini yeterli hissetmiyorsan tr de kalıp ieltse hazırlanmak için geçirdiğin zamanın belkide yarısını ingilterede hazırlanmaya harcayıp çok daha iyi bir puan alabileceğini düşünüyorum..ya da çalışıp yapabileceğini düşünüyorsan ielts hazırlık olan başka bir şehirde kursa gidebilirsin gerçi toefl kursuna başlayan biri olarak tr deki hazırlık kurslarının çok faydalı olduğunu düşünmesemde seçeneklerden biride bu..
kolay gelsin..
Eger bir temelin varsa ingilizcede kursa gitme.Kursa gitmeden de yapılabilcek sınav.Otur adamakıllı Ielts'e kendin çalış.Paranı çöpe atma .
Öncelikle british council ın kütüphanesine üye ol.Ordan cambridgein kitaplarını ve bu sınavla ilgili ipucu veren kitaplar al.Çöz çözebildilin kadar testini.Gir sınava ondan sonra.
Ama girmeden sınava en az 6 hafta onceden kayıt yaptırman lazım.
Ben IELTS'e girdim TOEFL'a girmedim ama aralarında çok zorluk farkı olduğunu sanmıyorum. Sana 4 aylık bir kurs önerdilerse bayağı düşük bir skor almışsın sanırım. Bu sınavlar için kursa gitmene gerek yok eğer dilbilgin iyiyse. Ancak bol bol deneme sınavı çözmen ve zamanını iyi kullanmayı öğrenmen gerekir. Maddi sorunun yoksa okulun kursuna katıl derim ben.
Nasıl olsa bi yerden taviz vereceksin git 4 aylık kursu al sonunda kesin sınavı geçiçek kadar puanı alırsın. Ben de İzmir'liyim burada herhangi bir dil kursu, hangisi olursa, sana 4 ayda orada alacağın skoru garantileyemez.
Hem bu senin İngiltere yaşamına alışma dönemin gibi olur. Bir anda hem okula, hem derslere, hem koşturmacaya hem de İngiltereye alışmaya çalışırken bocalamak var . Gerek yok ! 1 sene + 4 ay kal en güzeli bakalım 1 sene sonunda geri dönmek isteyecek misin