Merhaba arkadaşlar ben 30 yaşında almanya doğumluyum ama 3 yaşından beri türkiyedeyim ve son zamanlarda kafama çok takılan konu dış ülkede yaşamıma devam etmek bu başka bir ülkede olabilir ama nedense ben ingiltereyi düşündüm.Mesleğim bay kuaförülüğü Türkiyeyi seviyorum ama malesef türkiyede hiçbirşeyin olduğu yok olduğum yerde sayıyorum ve benim gibi kaç binlerce kişi var insan kendi ülkesinde bile doğru para kazanamıyor türkiyede herkesin hakkı yeniliyor maaş seviyesi çok düşük harcamalar yüksek sağlık sorunlarımız istediğimiz gibi karşılanmıyor gerçekten zoruma gidiyor onun için ülkemden dışarı çıkmak istiyorum pratik ingilizcem var ingiltere olursa kendimi dahada iyi geliştireceğime son derece inanmaktayım ingilizceyi çok seviyorum istekliyim.Ben ortaokul terk mezunum ve kendimi her zaman her konuda geliştirdim ve gelişmeye devam ediyorum.sizlerden istegim elimde altın bileziğim olan bay kuaförlük mesleğimi ingilterede yapmak istiyorum ama nasıl gidebilirim oraya ve ingilterede sürekli yaşayabilmem için nasıl bir girişim yapmam lazım bu konuda hiç bir bilgim yok bana bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa çok çok sevinirim... Berke
NOT:Bir konuda Ankara anlaşması diye haberlere rastladım türklerin avrupa ülkelerinde yerleşim hakkında karar onaylanmış bu konu hakkındada bilgilerinizi bekliyorum.
Konu moxhot tarafından (22.07.2008 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir.
arkadasim meslegin burada is bulman konusunda oldukca iyi. tabi eger mesleginde kendine guveniyor ve isinin uzmani isen..ankara antlasmasi denen bir olay var ve uygulaniyor. bunun kisaca aciklamasi ise , sen bu ulkede ticaret yapmak istedigini ve devlete vergi vermek istedigini belirterek oturma hakki istiyorsun.. ama tum bunlari hayata gecirebilmek icin gecerli bir vize ile oncelikle buraya gelmis olman gerekiyor. direkt olarak oradan ankara antlasmasina basvuru benim bildigim kadari ile yok.. o yuzden bir sekilde vize alip buraya gelirsen her sey daha kolay cozumlenir.. umarim aciklamam yeterli omustur
Arkadaşım göstermiş olduğunuz ilginize ve beni bu konuda bilgilendirdiğiniz için çok çok teşekkür ederim.peki çalışma izinini nereden alabilirim Türkiye & ingiltere ? vize almam ortalama kaçgün sürer ve konsolosluk benden ne tür bilgiler ister. ingiltereye indiğim zaman ilk neresi ile iletişime geçmem gerekiyor? yatıp kalkacağım yeri nasıl ayarlayabilirim ve kuaförlük işimi nasıl bulurum ingiliz hükümeti bu konuda bana yardımcı oluyormu yoksa hava limanından indikten sonra elimi kolumu sallaya sallaya gitmemmi gerekiyor bu konular hakkındada beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...
Konu moxhot tarafından (23.07.2008 Saat 23:11 ) değiştirilmiştir.
arkadasim.. dedigim gibi her seyden once buraya gelmis olman ankara antlasmasi icin birinci sart... eger ordan yani tr den direk yapilan bir basvuru varsada ben bilmiyorum.. orda vize icin ne tur evraklar istedikleri hakkinda bilgim yok. bunu orda konsolosluk etrafindaki bir acenta yada firmadan ogrenebilirsin. buraya geldiginde kimsenin seni karsilayip alip bir yerlere goturmesi gibi bir sey yok.. eger bir arkadasin varda gelir senin alirsa olur..yoksa havaalanindan elini kolunu sallayarak bir turk bolgesine ulasmanin yolunu bulacaksin... konaklama icinse kiralik bir oda ayarlaman lazim kimse sana burda hazir gel burda konakla demez.yani farzetki istanbuldan ciktin tr de hic bilmedigin bir sehire is yapmaya ve yerlesmeye gidiyorsun.. buda tamamen aynisi.. bir turk bolgesine ulastiktan sonra erkek kuaforu olarak is bulman uzun surmez bir kac gun icin de bulursun.. hatta sen gelirsen eger ben sana o konuda yardimci da olurum..onemli olan vize dir sen oncelikle onu hallet derim ben. cunku anladigim kadari ile turist vizesi icin basvuracaksin. onuda kolaymi yok sa zor alabilecegini benim bilmem imkansiz...hatta diyorum ki sen al vizeni ben seni havaalanindan almayada gelirim insanlik gorevi olarak.. sozumunde arkasindayim.. umarim yeterince aciklayabilmisimdir. sana dusen tr den vizeni saglamak... kendine iyi bak
Arkadaşım dediklerine aynen katılıyorum malesef tanıdığım kişi yok orada ama kendimi oraya atsam gerisi gelir düşüncesindeyim dediğiniz gibi ilk kafama takılan vize bunun için neler gerekli araştırmaya başladım ve beni karşılayabileceğinizi ifade ettiğiniz için size çok çok teşekkür ederim bu konuda nazik davranışınızdan dolayı sizi tebrik ederim.Türkün Türkten başka dostu yoktur ifadesini aklıma getirdiniz.Bu sitede sürekli aktif olmaya çalışacağım inşallah tekrar görüşmelere devam ederiz. selamlar ...
arkadaşlar selam,bende yeni katılıyorum ingiltere serüvenine katılıyorum derken katılmak istiyorum .daha doğrusu oraya gelmek istiyorum.Fakat vize ye başvurmadan sizlere danışmak istediğim bir konu var.Ben 37 yaşındayım evliyim fakat türkiye deki ekonomik şartları biliyorsunuzdur..artık bir çok kişi nin umudu gelişmiş ülkelerde..Bende bir şekilde oraya gelip çalışmak..açıkçası eşimden ayrılıp formalite bir evlilik yapıp kalmak..tabi bu benim düşüncem .çünkü turist olarak başvuru yapsam sen kimsin deseler cevap verecek bir pozisyonum yok açıkçası..bana bu konuda geniş bilgi verebilecek aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılarımla..
Ahh bir yardımcı olabilsem size bende aynı nasıl gideceğim diye düşünüyorum bir sonuç elde edemedim yavaş yavaş ingiltere serüvenini unutmaya başladım elimden tutan bir destek olan olsa oda yok işim zor.Bu ülke (Türkiye) bizi harcıyor elde birşey yok olduğumuz yerde sayıyoruz malesef.
Konu moxhot tarafından (30.08.2008 Saat 11:06 ) değiştirilmiştir.