Merhaba arkadaşlar, adım Arif KALEM. Yabancı Dil Ağırlıklı liseden mezun olduktan sonra üniversitede "Turizm Otelcilik ve İşletmeciği" bölümüne okudum daha sonra benim için gelecek ifade etmeyen bir meslek olduğundan üniversiteyi terk ettim. Turistlik bölgede uzun zaman ingilizlere hizmet verdim. Tanıştığım bir ingilizin bana yol göstermesiyle başlayan "Web/ Grafik Tasarım" mesleğini 3 yıldır sürdürmekteyim. Özel kurslar sayesinde 5 uzman derecesine program bilgisine ve 3 yazılım dili öğrendim. Elimde MEB'e de ait olmak üzere çeşitli sertifika ve belgelere sahibim. İşim konusunda portfolyom geniş denebilecek düzeyde. Bunun dışında 10 senedir bilgisayar kullanmaktayım. Temel Ms Office bilgileri de dahil olmak üzere teknik manada da tecrübeye ve bilgiye sahibim.
Kısaca kendimden bahsetmek istedim. İngiltere'de bir kaç tane akrabam bulunmakta kalacak yer konusunda bana yardımcı olacaklarını düşünüyorum, fakat bundan önce İngiltere'ye nasıl gidebileceğimi çözmem gerekmekte. Çok fazla param bulunmamakta. 22 yaşındayım. Upper Intermediate Derecesinde ingilizce bulunmakta okuyabilir, konuşabilir ve yazabilirim.
En az 3 sene bir fiil çalışmak istiyorum. Hangi vize'ye? Hangi sebeple? Her hangi bir eğitm gerekiyorsa neye? ve akrabalarımın bana nasıl yardımcı olabilirler?
-Turistik vize alıp ,şiket kurup Ankara Antlaşmasına dayanarak burda kalabilirsin
-Turistik vize ile kaçak kalabilirsin.
-Avrupa Birliği yada İngiliz vatandaşı ile evlenerek
-Öğrenci olarak gelip yine kaçak yada Ankara Antlaşması ile kalabilirsin.
-Hsmp vize ile(4 yıllık ingilizce eğitimin var ise 2 yıllıklara ne puan veriyorlar bilemiyorum)