selam arkadaşlar. ben ocak ayında ingiltereye gitmeyi düşünüyorum. 28 haftalık bir süreç tercih ettim. oxford house diye bi okul. okul çok iyi olmayabilir ama bütçem ancak onu karşılayabiliyor. 28 haftalık bi süreçde çalışma izni alabilirmiyim kesin olarak? bide orda olduğum süre içerisinde günlük çalışmada saat limiti varmı? ben mesela günde 8 saat çalışmayı göze alabiliyorsam buna kimse karışır mı? farklı yerlerde mesela 4 er saat olmak üzere toplam 8 saat çalışmama kimse karşı çıkar mı? yanılmıyorsam okul ücreti hariç 6 ayda londrada bi öğrenci barınma ve cep harçlığı olarak en az 15 bin ytl harcıyormuş. ben bu parayı orda çalışarak kazanabilrmiyim.. yani kendi kendime yeter düzeyde olur mu benim kazancım. uzman olduğum 2 alan var ikiside imalat üzerine talaşlı ve talaşsız imalat. bu sektörlerde çalışma olanağım olur mu?
eğer bu konularda bilginiz varsa ve sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim.
28 haftanın bir grantisi yok. 6 ay artı iki hafta gerekir. esasında acentanın bu konuda seni uyarması gerekirdi. haftalık çalışma saatine gelince, eğer çalışma iznin varsa bu part-time çalışabilirsin ama full-time çalışamazsın demektir. yani haftada 40 saate kadar çalışabilirsin. 40 olduğu anda illegal olursun. bu 40 saati istersen iki istersen üç işte çalışarak tamamla farketmez. ama okul saatlerinde okuldaolman gerekir hele ki o saatlerde çalıştığın anlaşılırsa home office'ten gelebilirler kazanabileceğin miktar için şöyle söyleyeyim: saati min. 5.5 pound ve 40 saate kadar çalışabilirsin becerebilirsen. ingiltere'de iş bulmak gibi bir başlık vardı orda daha detaylı bilgi bulabilirsin. link bu: http://ingiltereve.biz/forum/viewtopic.php?t=25