Beyler, bayanlar konuyu buraya açmayı uygun gördüm. İçerikten biraz uzak olsa da, buraya uygun gördüm. Nette çok araştırdım ancak bulamadım.
Açıktan lise okuyup lise diploması alan birisi İngiltere'de üniversite okuyabilir mi? Bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim.
Yasal olarak açık veya kapalı(!) üniversite ayrımı yok,aksi taktirde ona üniversite dememen lazım,ingilterede de var açık üniversiteler.Ama İngilterede üniversite okuyacaksan bazı dil sınavları var onlardan istenilen puanı almalısınki okula kayıt yaptırabilesin.
Açık Öğretim veya Devlet Lisesi fark etmeksizin. Bitirdikten sonra , gerekli ingilizceye sahipsem ve yeteri kadar param varsa sorun yok yani... Teşekkürler
Açık Öğretim veya Devlet Lisesi fark etmeksizin. Bitirdikten sonra , gerekli ingilizceye sahipsem ve yeteri kadar param varsa sorun yok yani... Teşekkürler
IELTS testi sonucunun vede Diploma Notu`nunda iyi olmasi gerektigini unutmayalim. Aslinda para olduktan sonra genel olarak hepsi kabul ediyorda neyse.
Beyler, bayanlar konuyu buraya açmayı uygun gördüm. İçerikten biraz uzak olsa da, buraya uygun gördüm. Nette çok araştırdım ancak bulamadım.
Açıktan lise okuyup lise diploması alan birisi İngiltere'de üniversite okuyabilir mi? Bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim.
evet kardesim okuyabilir ancak iyiy bir IELTS score istiyorlar .. onun disinda fazla biseye gerek yok birde 2 yillik hizlandirilmis programlar var 3 yillik sureyi 2 yilda bitirebiliyorsun foundationa degree falan iste daha detayli bilgi istersen yaz !
yeteri kadar paran varsa birde IELTS score isteniyor tabii college lerdede bu egitimi alabiliyorsun ve diploma notunuda cok onemsemiyorlar ki sayet ingilizcen cok iyiy ise yada guveniyorsan kendine !
Konu Filanguage tarafından (02.10.2009 Saat 13:46 ) değiştirilmiştir.
evet kardesim okuyabilir ancak iyiy bir IELTS score istiyorlar .. onun disinda fazla biseye gerek yok birde 2 yillik hizlandirilmis programlar var 3 yillik sureyi 2 yilda bitirebiliyorsun foundationa degree falan iste daha detayli bilgi istersen yaz !
yeteri kadar paran varsa birde IELTS score isteniyor tabii college lerdede bu egitimi alabiliyorsun ve diploma notunuda cok onemsemiyorlar ki sayet ingilizcen cok iyiy ise yada guveniyorsan kendine !
k.bakma ancak IELTS ne olduğunu açabilir misin? Yani benim bildiğim Liseyi bitirdin. İngilizcen çok iyi. Yeteri kadar paran varsa İngiltere'de Üniversitelerin kapıları sana açıktır diye biliyorum. Hani diploma notu vs.vs. bunlara pek değinmediklerini sanıyordum. Eğer ki çok değiniyorlarsa özel akşam liselerinden full diploma notu ile diploma notunu halledebilirim..
arkadaslar artık ingilterede universite okumak icin cok paralar odemenize gerek yok 2 yılda universite diplomasını alabieceginiz cok canavar kolejler var...
Onları yök tanımaz dostum. Yök'ün tanımadığı diplomalar, bankalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, çoğu büyük şirkette seni ön lisans mezunlarıyla aynı duruma sokucaktır. Ayrıca askerliğinide uzun dönem yaparsın.