İngiltere'de Üniversite ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Üniversite »

İngilterede Üniversite Okumak istiyorum

Seçenekler Stil
Alt 23.02.2010   #1
Atay
Çaylak Üye

Yazılar: 1
Lightbulb İngilterede Üniversite Okumak istiyorum

İyi Günler Herkese,
Ben İbrahim Lise Son Sınıf Öğrencisiyim,
Meslek lisesi Muhasebe Bölümünden Mezun olucam Türkiyede Okumak İstemiyorum Zamanında yol Gösteren Olmadiği için Muhasebeye Gittim oysa programciliğa kafam daha iyi çalişiyor Her neyse Bari Hatayi Bir kez yapim dedim Şimdi ise Yurt dışında İngilterede Okumayi İstiyorum Mezun olduktan Sonra Oradakim Yaşam standartları nasil bir öğrenci için Sadece biraz bilgi tavsiye öneride bulunursanız Sevinirim teşekkür ederim Herkese.
Atay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.02.2010   #2
londonboy
Üye

Yazılar: 71
para

Dostum parana bakar.. okul ucreti haric ayda en az 1000 pound harcarsin (2500 TL)
Ingilizce sikintin varsa once dil okuluna geleceksin , ondan sonra da universite arayacaksin.
yani 5 yil boyunca ayda 2500 TL + okul ucreti verebilecek durumdaysan burada rahatlikla okursun.
londonboy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.02.2010   #3
Candy_Shop
Kıdemli Üye

Yazılar: 224
Programcilik demissin IT bolumlerinden birinde okumak istiyorsun yani, senelik 10-12 bin paund gibi bir fiyat isterler senden( Okula gore degiskenlik gosterir), kaldigin sehire gore aylik harcaman olacaktir, benden onceki arkadasin dedigi gibi ortalama fiyat 800-1000 paund arasidir. Maddi olarak sorun yok diyorsan universite okumak icin akademik bir ingilizce seviyen olmasi gerek. IELTS sinavina girmen gerekecek, cok kolay bir sinav degildir. Yani babanin 10 tane fabrikasi yoksa pekte mantikli birsey degil hayal ettigin sey, isin acigi bu.
Candy_Shop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.02.2010   #4
Mr.Karsiyaka
Üye

Yazılar: 89
ben ayda Brighton'da 650 civarı harcıyorum ki içine gezmek falan da dahil, en az 800-1000 arası rakamlar biraz fazla bence.. gözünü korkutmayın hemen..
Mr.Karsiyaka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.03.2010   #5
nescum
Üye

Yazılar: 76
Valla ben Kingston'da yaşıyorum
haftalık 85 pound kira ödüyorum.
Aylık 340 eder, yemek de alışverişimi kendim yapıp yemeği de kendim yapınca
mininum 150 falan.
Okula genelde servisle gidiyorum ama Londra'ya falan gitmek istesem aylık ona da en az 60 pound desen
Telefon falan 20 desen.
minimum harcayacağın para aylık 520 sterlin eder.
İngiltereye gelmek malesef tamamen paraya bakıyor.
Döviz kurundan dolayı her şey o kadar pahalı ki
Valla paran yoksa, ya çalışacaksın burda ya da vazgeç.
Ben kısa dönem geldiğim için hadi hayırlısı dedim.
Ama Türkiye'de çok daha rahat yaşayacağım parayla burda sürekli kısa kısa yaşamak zor oluyor gerçekten, boşuna sıkıntı...
nescum isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2010   #6
ahlafcodein@hotmail.com
Çaylak Üye

Yazılar: 1
Selamlar.. Bende Teknik Lise bilgisayar Bölümü Menuzuyum.. 2 enelik bilgisayar programcılığı MYO dan da mezun olucam bu ay yada en geç yaz okulundan sonra yani, ağustosta.. Yukarıda yazılanları okudum ancak sormak istediğim bikaç soru var aklma takılan .. İngiltereye gitmek istememdeki amaç orda hayatımı sürdürmeyi düşünmem. İNZGİLİZCE SEVİYEM pek iyi değil, derdimi anlatıcak kadar işte.. Kendi bölümümü ingilterede okumak istiyorum ardından da ingilterede yaşantıma devam etmek istiyorum.. Şehir olarak Londrayı düşünüyorum..

Şimdi Asıl sormak istediklerim:
İş imkanı.. Öğreciyken hangi işlerde çalışabilirim?
Bu işlerin geliri ne kadardır?
Kazancım yaşantıma yetermi?
Dil okullarını araştırdım birmngtomda uygun biyer buldum ama üniversite için nereleri tavsiye edersiniz? Buraların Ücreti Hangi fiyat aralığındadır(15000-20000 paund) gbi.. ve kaç yıl sürer?
Acentalarlamı kendi başımamı gitmeliyim?
Nelere dikkat etmeliyim?
Konaklama (fiyat vs)? Ev kiraları öğrenci evine göre hangi fiyat aralığındadır.. Aile yanı konaklama hakknda forumda iyili kötülü yazılar okudum.. Yinede soruyorum bikez daha tavsiye edermisiniz? Yurtlar pahalımı? tavsiye edermisiniz?
Çok forum gezdim ama ilk defa yazıyorum..
Büyük bi işe kalkışmayı düşündüğüm için tüm ayrıntıları sordum.. Dolayısıyla biraz uzun olduu
Biri yardımcı olursa çok sevinirim..

msn adresim: [email]ahlafcodein@hotmail.com[/email]
eklerseniz ordanda konuşabiliriz..

Forum gayet iyi ama internette dolanmaya pek vaktim olmadığından heryerini inceleyemedim o yüzden çok soru sordum belkide.. final dönemindeyiz ve mezun olmalıyım ingiltereye gidebilmek için.. Sorunlarımıza çözüm bulmamıza yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim..
ahlafcodein@hotmail.com isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Tags
universty

Seçenekler
Stil