merhaba arkadaşlar, ingilterede yaşam, çalışma ile ilgili çok iyi bilgiler var ancak, orada hastalandığınızda hastanelerin durumu nedir? sağlık sigortası baya tuzluya geliyordu yaptırmayı düşünmedim ama, tedavi daha pahalıysa yaptırayımmı dersiniz. hiçbir bilgim yok bilgi verirseniz minnet duyarım sevgiler...
6 aydan uzun süreli bir eğitim vizeniz varsa ulusal sağlık sigortası içindesiniz demektir. eğer 6 aydan kısa ise vizeniz o zaman değilsinizdir, gene de acil durumlarda kimse sigortanız yok diye sizi ölüme terketmez ama acil olmayıp da başınızı ağrıtacak birçok sıkıntı olabilir. sağlık sigortasını gitmeden önce türkiye'de de yaptırabilirsiniz. ucuz bişey zaten sorun olmaz. yapan birçok kurum var, burda isim vermek doğru olmaz.
Şimdi anladığım kadarıyla eğer vizem 6 aydan uzun ise sağlık sigortam oluyor yani. Peki Türkiye' de herhangi bir (SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur vs) sağlık sigortasına kayıtlı olmamın bana bir faydası olurmu orada? Ve vizem 6 aydan uzunsa oradaki sağlık kurumuna nasıl bir ücret ödüyorum acaba?
SSK vb sigortaların orada zerre faydası olmaz. 6 aydan uzun vize durumunda herhangi birşey ödemiyorsunuz. (tabii sigorta kapsamındaki şeylere, mesela estetik ameliyat olmazsınız gibi...)
6 aydan az vizende olsa şimdi türkiye ye getirmeye çalıştıkları aile hekimliği var orda yani eğer host family ye sahipsen onlar seni götürürler hekime.
yok hostel desin ya da flat daysan okuluna sor onların tanıdığı sağlık ocakları oluyor. sana yardımcı olurlar.
6 aydan az vizende olsa şimdi türkiye ye getirmeye çalıştıkları aile hekimliği var orda yani eğer host family ye sahipsen onlar seni götürürler hekime.
yok hostel desin ya da flat daysan okuluna sor onların tanıdığı sağlık ocakları oluyor. sana yardımcı olurlar.
Peki host family hekime götürdüğü zaman tedaviyi ücretli mi oluyoruz? Eğer ücretliyse
İngiltere'de bu tür masraflar yaklaşık ne kadar tutar