Ingilterede oturma izni ile ilgili (çok karışık bir durum)
Selam arkdaşlar, polonyalı bir kız arkadaşım var yakında da evleneceğiz. Ancak kendisi ingilterede çalışmak istiyor, ben de beraberinde gidip onunla orada yaşamak istiyorum. Bu mümkün müdür?
Polonyada evlendiğimde polonya için oturma iznim oluyor ama ingiltere için olmuyor tabii ki. Ne yapmam gerekir yardımcı olabilecek kimse var mı?
Evet ender kardesim bu sorun hakkinda benim fikrim senin polonyada yada turkiyede evlenip kiz arkadisnla belirli bir sure polonyada yasayip oranin haklarina sahip olduktan sonra ingiltereyi dusunmen olucak.Bu sebeble fazla ugrastan ve riskten tabi haliyle maddi acidanda ucuza halletmis olucaksin.Yada ikinci secenek olarak buraya ogrenci vizesiyle gelip burada kiz arkadasinla yasayip calisip hemde okula gitmen ama bu secenek seni azcik ugrastirabilir prosudur ler geregi.Hayat senin hayatin bunu iyi kullan kardesim onundeki firsatlari iyi degerlendir.Iyi sanslar eyvallah
Polonyalı yengemiz AB vatandaşı olduğu için İngiltereye kolayca yerleşebilir.İşte çalışmaya başladığında vede İngilterede evi varsa ,ve ilişkinizi kanıtlayabilirsen Türkiye'den EEA Permit vizesine başvurabilirsin.Yukarda saydıklarım tam ise zorlanmadan vizeyi alıcağını düşünüyorum.