merhaba,ben londra da üniversite okumak istiyorum.şu an için yeterli temel bir ingilizcem var fakat henüz askerliğimi yapmadım şu an 4 yıl tecilli durumdayım.ve de üniversite lere türkiye den nasıl başvurabilirim??yardımcı olabilirseniz çok sevnirim....
sorum olacak... ingilterede 1 yil dil egitim aldiktan sonra .üniv e kayit yapilabilir mi ? ve kayit ucretleri ne kadar.bu parayi 1 icinde calisirken toplayabilirmiyim. ?
merhaba
liseden mezun musun? yoksa ne zaman mezun olacaksın? Birde üniversiteyi hangi üniversitede hangi bölümde okumak istiyorsun? Ona göre A-Level almana gerekte kalmayabilir.
merhaba benım bıraz aklım karıstı bu eğitim sisteminden benim ingilizce seviyem pre intermedied civarı veya altı lisede okuyorum seneye lisem bitecek ben araştırdım gcse lıse dıplomamı alıpta a level mı okumalıyım yada boyle bır programa seneye lıseyı bıtırmeden başlasam beni alırlar mı yada aldıklarında uk dıploması orada geçer mi? annem bana liseyı bıtır oss ye gır sonra unıversıte kaydını dondurup gıt dedi bu bır zaman kaybımıdır yoksa unuversıte kaydından dolayı uk ta çok ıyı unıversıteye gırebılır mıyım cevaplarsanız cok sevınırım saygılarımla
şimdi şöyle bir şey var GCSE İngiltere'de lise eğitimi demektir. İngiliz vatandaşları bu GCSE Eğitiminden sonra ara eğitim olan A-Level sınavlarında başarılı olabilmeleri için 2 yıllık bir eğitim alırlar bu sınav sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleştirilirler. daha sonra 3 senelik lisans eğitiminden sonra Üniversiteden mezun olurlar. Yabancı öğrencilerde liseden daha mezun olmamışlarsa eğer GCSE eğitimi alırlar. Bu GCSE eğitiminden sonra yabancı öğrenciler ister 1 yıllık foundation eğitimi alırlar isterlerse A-Level eğitimi alırlar. A-Level eğitimini İngiltere^deki bütün üniversiteler tanırken Foundation eğitimini 40 kadar üniversite tanır. Ayrıca klinik bölümlerde okuyabilmek için ve Cambridge vaya Oxford gibi üniversitelere girmek istiyorsa öğrenci bu A-Level eğitimini almak zorundadır. Ancak eğer ki öğrenci işletme, hukuk, psikoloji gibi eğitim almak istiyorsa foundation eğitimini alması hem maddi olarak hemde zaman olarak kazançlı olur. Foundation eğitimini Sussex , Surrey gibi üniversiteler tanır.
Lisede bu sene mezun olacağım.Sene sonu ÖSSye girecem.Orda alacam puana göre tercih yapmayı düşünüyom.Peki hangi üniversiteler ve bölümlerde geçerli A-Level teşekürler