İngiltere'de Üniversite ...

Seçenekler Stil
Alt 04.12.2007   #1
uAragorn
Çaylak Üye

Yazılar: 1
İngiltere'de okumak...

merhaba,ben londra da üniversite okumak istiyorum.şu an için yeterli temel bir ingilizcem var fakat henüz askerliğimi yapmadım şu an 4 yıl tecilli durumdayım.ve de üniversite lere türkiye den nasıl başvurabilirim??yardımcı olabilirseniz çok sevnirim....
uAragorn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.01.2008   #2
Mete_
Üye

Yazılar: 82
UCAS dan basvurucaksin online basvuruluyor zaten

Bende Birminghamda Universite okuyorum, bir sorun olursa yardimci olabilirm.
Mete_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2008   #3
mehmetx85
Çaylak Üye

Yazılar: 19
ah su para

sorum olacak... ingilterede 1 yil dil egitim aldiktan sonra .üniv e kayit yapilabilir mi ? ve kayit ucretleri ne kadar.bu parayi 1 icinde calisirken toplayabilirmiyim. ?
mehmetx85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2008   #4
barish
Britanya Polisi

Yazılar: 82
a-level kursları ülkemizdeki karşılığı yüksek okull mu?
barish isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.03.2008   #5
EdiThor
Bobby

Yazılar: 56
Alıntı:
barish´isimli üyeden Alıntı
a-level kursları ülkemizdeki karşılığı yüksek okull mu?
A-Level programlarının Türkiye eğitim sisteminde tam bir karşılığı yoktur.
Detaylı bilgi için:
http://www.ingiltereve.biz/ingiltere_a_level.php
EdiThor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.08.2008   #6
fatida
Çaylak Üye

Yazılar: 7
A-Level

İngiltere de okumak için A-Level şart mı bu konuda bana yardımcı olurmusunuz lütfen
fatida isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2008   #7
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
merhaba
liseden mezun musun? yoksa ne zaman mezun olacaksın? Birde üniversiteyi hangi üniversitede hangi bölümde okumak istiyorsun? Ona göre A-Level almana gerekte kalmayabilir.
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2008   #8
stansted
Çaylak Üye

Yazılar: 2
merhaba benım bıraz aklım karıstı bu eğitim sisteminden benim ingilizce seviyem pre intermedied civarı veya altı lisede okuyorum seneye lisem bitecek ben araştırdım gcse lıse dıplomamı alıpta a level mı okumalıyım yada boyle bır programa seneye lıseyı bıtırmeden başlasam beni alırlar mı yada aldıklarında uk dıploması orada geçer mi? annem bana liseyı bıtır oss ye gır sonra unıversıte kaydını dondurup gıt dedi bu bır zaman kaybımıdır yoksa unuversıte kaydından dolayı uk ta çok ıyı unıversıteye gırebılır mıyım cevaplarsanız cok sevınırım saygılarımla
stansted isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2008   #9
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
şimdi şöyle bir şey var GCSE İngiltere'de lise eğitimi demektir. İngiliz vatandaşları bu GCSE Eğitiminden sonra ara eğitim olan A-Level sınavlarında başarılı olabilmeleri için 2 yıllık bir eğitim alırlar bu sınav sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleştirilirler. daha sonra 3 senelik lisans eğitiminden sonra Üniversiteden mezun olurlar. Yabancı öğrencilerde liseden daha mezun olmamışlarsa eğer GCSE eğitimi alırlar. Bu GCSE eğitiminden sonra yabancı öğrenciler ister 1 yıllık foundation eğitimi alırlar isterlerse A-Level eğitimi alırlar. A-Level eğitimini İngiltere^deki bütün üniversiteler tanırken Foundation eğitimini 40 kadar üniversite tanır. Ayrıca klinik bölümlerde okuyabilmek için ve Cambridge vaya Oxford gibi üniversitelere girmek istiyorsa öğrenci bu A-Level eğitimini almak zorundadır. Ancak eğer ki öğrenci işletme, hukuk, psikoloji gibi eğitim almak istiyorsa foundation eğitimini alması hem maddi olarak hemde zaman olarak kazançlı olur. Foundation eğitimini Sussex , Surrey gibi üniversiteler tanır.
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2008   #10
fatida
Çaylak Üye

Yazılar: 7
Lisede bu sene mezun olacağım.Sene sonu ÖSSye girecem.Orda alacam puana göre tercih yapmayı düşünüyom.Peki hangi üniversiteler ve bölümlerde geçerli A-Level teşekürler
fatida isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil