Herkese selam arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum.Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
17 yaşında lise son öğrencisiyim. Ailemle Türkiye'de yaşıyorum ve sık sık İngiltere'ye gidebiliyorum.Çünkü annem sayesine İngiliz vatandaşıyım ve İngiliz pasaportum var ama Türkiye'de doğdum.Üniversiteyi İngiltere'de okumak istesem benden de mi ücret alırlar? Ne gibi evraklar isterler?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Herkese selam arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum.Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
17 yaşında lise son öğrencisiyim. Ailemle Türkiye'de yaşıyorum ve sık sık İngiltere'ye gidebiliyorum.Çünkü annem sayesine İngiliz vatandaşıyım ve İngiliz pasaportum var ama Türkiye'de doğdum.Üniversiteyi İngiltere'de okumak istesem benden de mi ücret alırlar? Ne gibi evraklar isterler?
Yardımlarınızı bekliyorum.
kardes fazla ugrasacagini ve cok para odeyecegini sanmiyorum amam sen yinede basvurunu git orada yap buradan yapma .. sonucta bunlari sagi solu belli olmaz hani international student moduna sokarlarsa sasirmam ama sanmam cok ugrasacagini .. birde odemeyi orada yaptiginda pazarlik yapma gibi bir sansin oldugunu duydum ! bilgine
Sen o zaman Home Student ucreti odersin. Buda yaklasik olarak yillik £3.250. Ingiliz vatandasi oldugun icin ogrenci borcuna basvurabilirsin. Eger ogrenci borcu alirsan mezun olana kadar hic bir ucret odemiyceksin. Okulu bitirip calismaya basladiktan sonra aylik olarak odemeye basliyorsun. Her neyse bunlar UCAS'in sayfasinda yaziyor. Zaten basvurunuda UCAS uzerinden yapman gerekiyor. Gerci bazi unive direk basvuruda kabul ediyor. Sunuda belirtiyim Ingiliz vatandasi olman bir sey degistirmiyor, Ingilizce seviyeni gosteren sinav sonucunun olmasi gerekiyor. Mesela A level ya da IELTS gibi. Sonra aldigin egitimlerinde belgesi olmasi gerekiyor, mesela Turkiye'de lise diploman gibi. Diplomanin denkligini NARIC yapiyor. Ama bunu direkt olarak sen yapabilirmisin bilmiyorum. Benimkini yillar once ben univ basvurdugumda benim gittim college'in career adviseri yapmisti. Cunku college ve univ bu websitesine uyelikleri var. Iyi sanslar.
Sen o zaman Home Student ucreti odersin. Buda yaklasik olarak yillik £3.250. Ingiliz vatandasi oldugun icin ogrenci borcuna basvurabilirsin. Eger ogrenci borcu alirsan mezun olana kadar hic bir ucret odemiyceksin. Okulu bitirip calismaya basladiktan sonra aylik olarak odemeye basliyorsun. Her neyse bunlar UCAS'in sayfasinda yaziyor. Zaten basvurunuda UCAS uzerinden yapman gerekiyor. Gerci bazi unive direk basvuruda kabul ediyor. Sunuda belirtiyim Ingiliz vatandasi olman bir sey degistirmiyor, Ingilizce seviyeni gosteren sinav sonucunun olmasi gerekiyor. Mesela A level ya da IELTS gibi. Sonra aldigin egitimlerinde belgesi olmasi gerekiyor, mesela Turkiye'de lise diploman gibi. Diplomanin denkligini NARIC yapiyor. Ama bunu direkt olarak sen yapabilirmisin bilmiyorum. Benimkini yillar once ben univ basvurdugumda benim gittim college'in career adviseri yapmisti. Cunku college ve univ bu websitesine uyelikleri var. Iyi sanslar.
Aradığım cevap buydu teşekkürler.Son bir sorum olacak. ÖSS girmem şart mı?
Aradığım cevap buydu teşekkürler.Son bir sorum olacak. ÖSS girmem şart mı?
Bu konuda hic bir fikrim yok.. Ama ben OSS sonucu falan vermedim. Basvurmayi dusundugun universitenin "admin office"ine e-mail gonderip sor. E-mail adresleri univ websitelerinde mevcut. iyi sanslar..
home student tarifesi -ingiliz vatandasi olsun veya olmasin- ingilterede son 2-3 yil kesintisiz yasamis insanlar icindir. sen ne burs alabilirsin ne de indirim. burada bu proseduru bilmeden ispanya, portekiz gibi yerlere tasinan ailelerin basi yaniyor.
Hepinize tesekkur ederim. Biraz soylemekte gec kaldim ama eylul un 12sinde ingiltereye okumaya geldim. Suan Uxbirdge College dayim lise ve universite egitimime (ve hayata) burada devam edecegim. Bilerek GCSE den basladim (sonra AS ve A2 level) ki 3 yil burada kalmis olacagim (yukarida belirttigim gibi buranin vatandasi oldugum icin sorun olmadi) Simdiden gelmek isteyenler icin soyliyeyim ingilizcenize guvenerek gelin dersler kolay zannetmeyin (demek istedigim temelinize bide ingilizce terimler katacaksiniz ona gore yoksa gorduklerimizin hemen hemen aynisi) Umarim bilgi konusunda aydinlanmak isteyen ogrencileri aydinlatabilirim ve adminden istegim menudeki universite forumunun altina lise/kolej diye bolum acsak cok sevinirim.Saglicakla kalin ...