merhaba arkadaslar, ben yaklaşık 5 yıldır türkiyede bi lisede ingilizce öğretmeni olarak çalışıyorum,ama artık şansımı ingilterede denemek istiyorum.bu aşamadan itibaren izlemem gereken yol nedir?beni bilgilendirebilecek arkadasların yardımını bekliyorum.tesekkürler.
Çlışmaizni arkadaşım bende öğretmenlık yapmak ıstıyorum hatta bırkaç agency başvurdum ve döndüler tek sorun vize ögrenci oldugu için olmuyor ulkede cok açık var hemen arıyorlar ama şun vizeyı almak nası olur onu araştırman lazım yada devlette ogretmensen yurtdısı ogretmenlıksınavları varona gırebılırsın yada burdankendıne sponsor bulman gerek yanısana calısma ıznı alıcakolan okul onun ıcınde burda bulunmam gerek ben dort aydır burdaym bır seklde bırseyler arastırıyorum ama çalışma vizesi şart ondan sonrası da kolay
merhaba arkadaslar, ben yaklaşık 5 yıldır türkiyede bi lisede ingilizce öğretmeni olarak çalışıyorum,ama artık şansımı ingilterede denemek istiyorum.bu aşamadan itibaren izlemem gereken yol nedir?beni bilgilendirebilecek arkadasların yardımını bekliyorum.tesekkürler.
slm bende ingilterede öğretmenlik yapmak istiyorum ve araştırma halindeyiz.turist vizesine başvurdyum.önce ordaki okulları ve şartları arştırcam sonra gerekenler için zemin hazırlıcam.senin için akademik ingilizceye gerek yok.eğer istersen bana cvni yolla.inşallah oraya gittiğimde görüşmeye gittiğim okullara cvni verir seni bilgilendirirm.ordan sana davet geldiği zaman sorun olmaz.telefon görüşmesi yapar yada maille şartları konuşursun.zaten davet geldikten sonra gerisi kolay bence.mail adresimi yolluyorum özel mjla.ekleyip kendini tanıtırsan hatırlarım.selamlar
Selam
irvine dedigin site malesef çok yetersiz çıktı.
Sorum şu
Belçikaya resmi kanalla gelmiş ingilizce öğretmeniyim 2010 da döneceğim ama önce bu yaz 2 aylığına inğiltereye gelmek istiyorum özellikle birminghama ,orda halaoğlu var 2 ay şöyle bana sıkı bir proğram ne önerirsiniz pratik için.
birde 2010 da ücretsiz izin alıp 1 yıllığına ğeleceğim o zaman zaten tesol (delta olanı)var onu düşünüyorum ne dersiniz
arkadaşlar bu öğretmenliğin şartlarından biride 6 ay inğilterede öğretmenlik yapmış olmak var
nası yani
anlamadım bu işi
adam ingilterede öğretmen olmak istiyor
şart 1 :6 ay ingilterede öğretmenlik yapmış olmak!!!!
ben 6 ay öğretmenlik yapmışsam zaten öğretmen olmuşumdur yaniii
6 ay Türk okullarında deneyiim kazanıyorsunuz ondan sonra çalışma izniniz yoksa zaten böyle bi şey yok Türkiye'den başvuru gibi benim bildiğim bu sosyal bilgiler ve türkçe öğretmeniyim bende.ayrıca çok zor diyolar aksağanlı ingilizce istiyolarmış.Ben dil kursuyla gidip ordaki Türk okullarında günde 4 saat çalışmayı düşünüyorum tabi çalıştırırlarsa ama zor bir süreç çok iyi derece ingilizce bilinecek ve 6 ay Türk okullarında çalışılacak ondan sonra orda bir sekilde oturum ve çalışma izni alınıcak bu ya Ankara Anlaşması yada evlilik yada puanlama sistemi ondan sonra olur dediler çok araştırdım yukarda saydıklarımda tahminen İngilizce Öğretmeni olmazsanız dili öğrenmek falan toplam en az 2 sene ortalam ise 3 yıl alır
6 ay Türk okullarında deneyiim kazanıyorsunuz ondan sonra çalışma izniniz yoksa zaten böyle bi şey yok Türkiye'den başvuru gibi benim bildiğim bu sosyal bilgiler ve türkçe öğretmeniyim bende.ayrıca çok zor diyolar aksağanlı ingilizce istiyolarmış.Ben dil kursuyla gidip ordaki Türk okullarında günde 4 saat çalışmayı düşünüyorum tabi çalıştırırlarsa ama zor bir süreç çok iyi derece ingilizce bilinecek ve 6 ay Türk okullarında çalışılacak ondan sonra orda bir sekilde oturum ve çalışma izni alınıcak bu ya Ankara Anlaşması yada evlilik yada puanlama sistemi ondan sonra olur dediler çok araştırdım yukarda saydıklarımda tahminen İngilizce Öğretmeni olmazsanız dili öğrenmek falan toplam en az 2 sene ortalam ise 3 yıl alır
Türk okulları diye kastettiğiniz ingilterede ki türk okullarımı?eğer bunlarsa, bunlar müşavirliğe bağlı ve onların da öğretmenleri tr den ğeliyor ,farklı statüde olan türk okulları var mı onu bilmiyorum.
ben belçikada türk okullarında ders veriyorum resmi görevli geldim
türkçe öğretmeni iseniz eğer 5 yılı da doldurduysanız yurtdışı öğretmenlik sınavlarına girin derim kpds den 60 istiyorlardı en son sanırım ,hiç denediniz mi?
Konu ckaan50 tarafından (02.12.2008 Saat 09:54 ) değiştirilmiştir.