İngiltere'de yaşam ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam »

ingilterede öğretmenlik yapmak istiyorum.

Seçenekler Stil
Alt 22.10.2008   #1
ilknrdmr
Çaylak Üye

Yazılar: 1
ingilterede öğretmenlik yapmak istiyorum.

merhaba arkadaslar, ben yaklaşık 5 yıldır türkiyede bi lisede ingilizce öğretmeni olarak çalışıyorum,ama artık şansımı ingilterede denemek istiyorum.bu aşamadan itibaren izlemem gereken yol nedir?beni bilgilendirebilecek arkadasların yardımını bekliyorum.tesekkürler.
ilknrdmr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.10.2008   #2
zeyneppppppp
Üye

Yazılar: 76
Çlışmaizni arkadaşım bende öğretmenlık yapmak ıstıyorum hatta bırkaç agency başvurdum ve döndüler tek sorun vize ögrenci oldugu için olmuyor ulkede cok açık var hemen arıyorlar ama şun vizeyı almak nası olur onu araştırman lazım yada devlette ogretmensen yurtdısı ogretmenlıksınavları varona gırebılırsın yada burdankendıne sponsor bulman gerek yanısana calısma ıznı alıcakolan okul onun ıcınde burda bulunmam gerek ben dort aydır burdaym bır seklde bırseyler arastırıyorum ama çalışma vizesi şart ondan sonrası da kolay
zeyneppppppp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.11.2008   #3
ögretmen
Üye

Yazılar: 44
Alıntı:
ilknrdmr´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba arkadaslar, ben yaklaşık 5 yıldır türkiyede bi lisede ingilizce öğretmeni olarak çalışıyorum,ama artık şansımı ingilterede denemek istiyorum.bu aşamadan itibaren izlemem gereken yol nedir?beni bilgilendirebilecek arkadasların yardımını bekliyorum.tesekkürler.
slm bende ingilterede öğretmenlik yapmak istiyorum ve araştırma halindeyiz.turist vizesine başvurdyum.önce ordaki okulları ve şartları arştırcam sonra gerekenler için zemin hazırlıcam.senin için akademik ingilizceye gerek yok.eğer istersen bana cvni yolla.inşallah oraya gittiğimde görüşmeye gittiğim okullara cvni verir seni bilgilendirirm.ordan sana davet geldiği zaman sorun olmaz.telefon görüşmesi yapar yada maille şartları konuşursun.zaten davet geldikten sonra gerisi kolay bence.mail adresimi yolluyorum özel mjla.ekleyip kendini tanıtırsan hatırlarım.selamlar
ögretmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.11.2008   #4
ckaan50
Üye

Yazılar: 78
Selam
irvine dedigin site malesef çok yetersiz çıktı.

Sorum şu

Belçikaya resmi kanalla gelmiş ingilizce öğretmeniyim 2010 da döneceğim ama önce bu yaz 2 aylığına inğiltereye gelmek istiyorum özellikle birminghama ,orda halaoğlu var 2 ay şöyle bana sıkı bir proğram ne önerirsiniz pratik için.

birde 2010 da ücretsiz izin alıp 1 yıllığına ğeleceğim o zaman zaten tesol (delta olanı)var onu düşünüyorum ne dersiniz
ckaan50 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.11.2008   #5
singleman
Çaylak Üye

Yazılar: 22
kardes bu adreste yapman gerekenler sirasiyla yaziyor burada ogretmen olmak icin http://www.meblem.org.uk/ingilterede_ogretmenlik.html
singleman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.11.2008   #6
ckaan50
Üye

arkadaşlar bu öğretmenliğin şartlarından biride 6 ay inğilterede öğretmenlik yapmış olmak var

nası yani
anlamadım bu işi
adam ingilterede öğretmen olmak istiyor
şart 1 :6 ay ingilterede öğretmenlik yapmış olmak!!!!
ben 6 ay öğretmenlik yapmışsam zaten öğretmen olmuşumdur yaniii

bu yoksa supply teacher lığımı kastediyor?
Alt 27.11.2008   #7
manikkedi
Çaylak Üye

Yazılar: 6
aynen

aynen ckaan50 bende ona takildim, tecrube istiyo ama ilk baslarken vizeyi nasil alicaz.
manikkedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.11.2008   #8
diyalektik
Üye

Yazılar: 69
6 ay Türk okullarında deneyiim kazanıyorsunuz ondan sonra çalışma izniniz yoksa zaten böyle bi şey yok Türkiye'den başvuru gibi benim bildiğim bu sosyal bilgiler ve türkçe öğretmeniyim bende.ayrıca çok zor diyolar aksağanlı ingilizce istiyolarmış.Ben dil kursuyla gidip ordaki Türk okullarında günde 4 saat çalışmayı düşünüyorum tabi çalıştırırlarsa ama zor bir süreç çok iyi derece ingilizce bilinecek ve 6 ay Türk okullarında çalışılacak ondan sonra orda bir sekilde oturum ve çalışma izni alınıcak bu ya Ankara Anlaşması yada evlilik yada puanlama sistemi ondan sonra olur dediler çok araştırdım yukarda saydıklarımda tahminen İngilizce Öğretmeni olmazsanız dili öğrenmek falan toplam en az 2 sene ortalam ise 3 yıl alır
diyalektik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2008   #9
ckaan50
Üye

Alıntı:
diyalektik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
6 ay Türk okullarında deneyiim kazanıyorsunuz ondan sonra çalışma izniniz yoksa zaten böyle bi şey yok Türkiye'den başvuru gibi benim bildiğim bu sosyal bilgiler ve türkçe öğretmeniyim bende.ayrıca çok zor diyolar aksağanlı ingilizce istiyolarmış.Ben dil kursuyla gidip ordaki Türk okullarında günde 4 saat çalışmayı düşünüyorum tabi çalıştırırlarsa ama zor bir süreç çok iyi derece ingilizce bilinecek ve 6 ay Türk okullarında çalışılacak ondan sonra orda bir sekilde oturum ve çalışma izni alınıcak bu ya Ankara Anlaşması yada evlilik yada puanlama sistemi ondan sonra olur dediler çok araştırdım yukarda saydıklarımda tahminen İngilizce Öğretmeni olmazsanız dili öğrenmek falan toplam en az 2 sene ortalam ise 3 yıl alır
Türk okulları diye kastettiğiniz ingilterede ki türk okullarımı?eğer bunlarsa, bunlar müşavirliğe bağlı ve onların da öğretmenleri tr den ğeliyor ,farklı statüde olan türk okulları var mı onu bilmiyorum.
ben belçikada türk okullarında ders veriyorum resmi görevli geldim

türkçe öğretmeni iseniz eğer 5 yılı da doldurduysanız yurtdışı öğretmenlik sınavlarına girin derim kpds den 60 istiyorlardı en son sanırım ,hiç denediniz mi?

Konu ckaan50 tarafından (02.12.2008 Saat 09:54 ) değiştirilmiştir.
Alt 03.12.2008   #10
ckaan50
Üye

ingiltere eğitim müşavirligine bir yazı yazılmış orda 4 senedir öğretmenlik yapan biri tarafından

yeni öğretmen yılda 25 000 pound kazanıyomuş doğrumu ayda 2000 yawwwww
oraya resmi kanalla giden türkçe öğretmenlerine devlet 1430 ödüyorda

tecrübeli öğretmenler 30 000 alıyomuş doğrumu bunlar

Seçenekler
Stil